M.R.SEZGİN
Üye
- Kayıt
- 3 Eylül 2014
- Mesaj
- 8
- Tepki
- 1
- Şehir
- Antalya
@HBCİZMECİ
Müsaadenizle ufak bir dip not belirtmek istiyorum. Süt ürünlerinde laktik asit fermantasyon işlemi ile olur (sütün içindeki laktozun probiyotik bakteriler aracılığı ile laktik asite çevirilmesi). Kaslardaki laktik asit birikimi ise daha çok fizyolojik bir süreçtir ve oksijenlenme başta olmak üzere bir kaç mekanizma ile alakalıdır. Hızlı soluma veya aerobik kapasiteden daha yoğun bir şekilde aktivite yapılması buna başlıca nedendir.
Peynir altı suyundan elde edilen whey proteinleri antrenman sonrasında alınması kana karışımı hızlı (60-90 dakika) olduğu için kas dokusu artışında kullanılabilir.
Müsaadenizle ufak bir dip not belirtmek istiyorum. Süt ürünlerinde laktik asit fermantasyon işlemi ile olur (sütün içindeki laktozun probiyotik bakteriler aracılığı ile laktik asite çevirilmesi). Kaslardaki laktik asit birikimi ise daha çok fizyolojik bir süreçtir ve oksijenlenme başta olmak üzere bir kaç mekanizma ile alakalıdır. Hızlı soluma veya aerobik kapasiteden daha yoğun bir şekilde aktivite yapılması buna başlıca nedendir.
Peynir altı suyundan elde edilen whey proteinleri antrenman sonrasında alınması kana karışımı hızlı (60-90 dakika) olduğu için kas dokusu artışında kullanılabilir.