Pazar günü yaptığımız turdan...
Peki tam da burada neden mola verdik? Bu sorunun cevabına gelmeden evvel biraz turda yaşadığımız sıkıntılardan bahsedeyim.
Her zaman yaptığımız güzel bir rotayı bu sefer tersten yapmaya karar verdik ve sabah saat 06.30 sularında yola çıktık. Başta her şey güzel giderken rüzgarın tam da karşımızdan esmesi bize sorun yaratmadı. Nasılsa dönüşte arkamızdan eser ve rüzgar bize yardımcı olur diye düşündük. Ancak hiç öyle olmayacağını tur sonunda anlayacaktık.
Sorun #1
Dönmemiz gereken sapağı kaçırdık ve 5 km fazladan gitttikten sonra fark ettik bunu. Geri dönmemiz gerekti. Şimdiden turumuz 10 km uzamıştı
Neyse yolumuzu bulduk ve tura devam ettik. Rüzgar hala bizi zorlamaya devam ediyordu. Bir yandan da bisikletimin ön diski kuyruğu kapıya sıkışmış kedi gibi ötüyordu. Her zamanki gücümle pedal çevirmeme rağmen bisikletim adeta bir muhalif gibi bu gücü yola dönüştürmemek konusunda bana söylev veriyordu. Tur arkadaşım hiç pedal çevirmediği zamanlarda bile benim fabrikada çalışan asgari ücretli performansımı solluyordu.
Sorun #2
Ayağıma 1 numara küçük olan SPD ayakkabım da hafiften ayağımı ağrıtmaya başlamıştı. İşte yukarıdaki fotoğrafı ayağımı dinlendirmek ve çantamda getirdiğim daha rahat olan ayakkabıyı giymek üzere durduğumuz zaman çektim.
Neyse dinlenip, bir nebze rahatlayıp tekrardan yola koyulduk. Ama tuhaf şekilde biz yol gittikçe kalan yolumuz da aynı oranda uzuyordu. Sanki gittiğimiz yol ile kalan yolumuz arasında gizli bir antlaşma vardı ve ikisi de aynı kalmak için anlaşmışlardı.
Az gittik, uz gittik dere tepe düz gittik ve hiç de beklemediğimiz bir noktadan ana yola çıktık.
Sorun #3
İkinci defa dönüş sapağını kaçırmıştık ve iki tane baba gibi tırmanış bizi bekliyordu.
Tabi benim enerjim de motivasyonum da bitmişti. Çünkü kafamda planladığım tur ile yaptığım tur arasında TL ile Euro arasındaki fark kadar bir fark vardı. Yolun kalan kısmından eve kadar biraz söylenerek, biraz düşünerek ve biraz da acaba artık bu bisiklet sporunun bıraksam mı diye düşünerek geçirdim. Eve ulaştığımda adeta kargo paketi olmuştum ve neyse ki kargocular beni evde bulabilmişlerdi.
Buraya kadar okuduysanız büyük sabır sahibi insanlarsınız. Çok teşekkür ederim hepinize. Bisikletle kalın.
(link)