Scudo Sports

Günün Sorusu

@Yusuf Sayar

1?
.................................

Scudo
Çarpma toplamadan önce yapılır. Fakat toplamayı önceliklendirmek isterseniz parantez kullanırsınız. Çünkü önce parantez içerisindeki işlemler yapılır.
(link)

İşlem sonucu 9'dur.

@Yusuf Sayar

0 :D
not: matematikten hiç anlamam. doğruysa acemi şansı :D

Benim sorum şu

Hidrolik disk frenli bisiklet parası nasıl biriktirilir? :)

@Yusuf Sayar

Bence 9 ..
önce parantez yapılır. 1+2 = 3 olur 9/3(3) . işlemlerde önce bölme sonra çarpma gelir. 9/3= 3 olur 3(3) ile 3x3 = 9 olur diyorum.

@c. kırmızı

Hakkaten anlamadığın belli, nasıl sıfır çıkardın :D (-) çıkarma işlemi de yok :)

Canım kola çekti, bi çay doldur da ayran getir, buzlu su içelim.. :) :)

@sercan akan

beş kuruş yapar :D mantık sorularında iyiyimdir :D
((( la bunada yanlış cevap verirsem rezil olurum :D )))

tubles lastikleri lastik ve cant arasındaki ilişik duruma göre pompa ile şişirmek mümkün olmadığında eve eğer istasyon pompası yoksa ve şişirmek zorunda iseniz lastiğin tek yanağını yuvasından çıkartıp lastiğin içini gazete kağıdı ile biraz doldurun. ne kadar olacağını kendiniz anlarsınız. lastiği canta yerleştirince pompa ile şişirmek mümkün olacaktır.

@H.Cenk Köse

ben önce çarpım sonra bölme diye biliyorum,ki doğru olması lazım :)

@Sinan Ş
Yok hocam, Önce parantez, sonra bölme :)

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Yusuf Sayar
Gonlunden ne koparsa odur cevap :)

bölme-çarpma ,toplama -çıkarma aynı değerdeymiş,işlem yapılırken en solda hangisi var ise ilk o yapılırmış, bu durumda cvp 1 değil 9 (bahçeli: dohuz)

@Sinan Ş

5+2x3
öyleyse bunun cevabı 21 midir?

@Yusuf Sayar

eeee şimdi, 9 bildiğin dokuz. eeeııı içinde 3 tane 3 var dimi var. ee öbür taraf da toplasan anca 3 eder . ee şimdi 3 diğeride 3 . bu üçler birbirini götürür. sana ne kaldı? Hiç :D:D

@Yusuf Sayar

1 mi? Önce çarpma sonra bölme sonra toplama çıkarma yaparsak 1 oluyor.

Geri