Scudo Sports

Günün Sorusu

@ERCAN CEBECİ

Doğru cevap

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Scudo
@Halil EROĞLU

Zaten cevap tam olarak doğru değil üzülmeyin :) 2. düğmeye basmanıza gerek yok, bırakın soğuk kalsın :)

cevap benim aklıma gelmişti ama cumadaydım o sırada :D

@halil ibrahim duran

yok düşünmedim ama aklıma geldi yani :D

Yeni Soru Kopya çekmeyelim lütfen :)

3 oğlu olan bir adam ölür ve çocuklarına 17 deve bırakır. 1.oğlu develerin yarısını, 2.oğlu 1/3nü, 3.oğlu 1/9nu alacaktır. Fakat çocuklar bir türlü develeri bölüşemezler. Onlar düşünürken yanlarına devesiyle gelen bir adam develeri bölüştürüp yoluna devam eder. Acaba bu adam bunu nasıl yapmıştır.

Bir soru daha sorayım:

Kralın bir kg altını var. Veziri çağırıyor 10 tane hünerli altın ustası istetiyor. Her birine 100er gram altın veriyor. Her birinden tam 1cm çapında ve tam 10gr ağırlığında parlak yüzeyli altın top yapmalarını istiyor. Bir ay sonra teslim edilmesi talimatını veriyor.

İstihbarat o ki ustalardan birisi top başına 1er gram çalıyor. Yani 9ar gr yaptığı toplardan dolayı totalde 10 toptan 10gr çalmış oluyor.

Kral ay sonunda ustalar gelince vezire durumu söylüyor ve diyor ki "Vezirim işte tartı burada, bir kere kullanacaksın ve bana hırsızı bulacaksın!"

Vezir buluyor, nasıl?

@ERCAN CEBECİ

Adam devesini sürüye katar, 18 deve olur.
- En büyük 9
- Ortanca 6
- Küçük 2 deve alır.

Adam devesini alır yola tekrar koyulur.

@ERCAN CEBECİ
Cevap aslında doğru, sadece fazla işlem var. Sınırsız sayıda deneme yapabiliyorsak fazladan bir lamba yakmanın kimseye zararı dokunmaz ;)
Bu arada soruda lambanın ne tür bir lamba olduğundan bahsedilmemiş. Öyle lambalar var ki 1 saat de çalıştırsanız dışarıya +1 derece bile ısı vermezler. Şayet lambalar bu özellikte olsaydı, aynı soruyu nasıl çözebilirdiniz?..

@halil ibrahim duran

Her altın ustasının altınlarından sırasıyla 1 top 2top 3 top ...... şeklinde tartıya koyulur. Toplamda kaç gram eksikse, örneğin 5 gram eksikse 5. usta hırsız, 7 gram eksikse 7. usta hırsız gibi bulunabilir :)

@Halil EROĞLU

Cevap doğru tabi. Ben Mühendis mantığıyla baktığım için gereksiz işlemleri ve fazla harcanan zamanları direk hata olarak algılıyorum :)

@halil ibrahim duran

Önce siz başlattınız :) Ayrıca soru kolaydı :)

@ERCAN CEBECİ

Evet püf noktasını biliyorsan kolay soru :D

Valla ben sizin deve sorusunu ilk defa duydum :D

@halil ibrahim duran
Akkor mu, tasarruflu mu, led mi vs. Ampul eskiden bir tanediydi, şimdi yüz çeşit...

@halil ibrahim duran

Her ustanın toplarından(altın olan)birer tane terazi üzerine koyar terazi 0.099 gösterir toplardan birer tane almaya başladığında terazi 0.089 diye on basamak olarak geriye sayacaktır 1 gram eksik olan topu kaldırdığında 10 basamak bozulacağından topun sahibi ve hırsız bulunmuş olur ve bir kere tartmış olur.:eek:

bi padişahlı soruda benden ozaman :D

padişah kızını vezirin oğluna verecekmiş ama vezirin 3 oğlu varmış. padişah kararsız kalmış..
vezir padişaha yarıştıralım oğulları demiş. ama yarış şöyle olsun..
3 oğulda atlarına binecek uzak biyerde gidecek. kaleye kimin atı en son dönerse kızı ona veririz demiş.
padişah kabul etmiş. kaleden uzak biyere götürmüşler oğulları.

oğulların 3 üde atlarını tutmaya çalışıyormuş. her at da kaleye geri dönmeye çalışıyormuş..

derken yanlarına bi çoban gelmiş ve demişki..
hayırdır naapıyonuz burada böyle atları tutarak..
çocuklarda durumu anlatmışş..

çobanda demişki.
aman efendim niye böyle uğraşıyorsunuz........................... yapın demişler..
çocuklarda çobanın dediğini hemem yapmış.. ama atlara binip kaleye doğru yardıra yardıra koşmaya başlamışlar..

nokta nokta olan yeri doldurun. yani soru şu.. çoban çocuklara ne dedi :D

pazartesi
salı
çarşamba
__________>> bu üç gün kadınların yalan söyleme günü

perşembe
cuma
cumartesi
__________>>bu üç günnde erkeklerin yalan söyleme günü

pazar_____>> her ikisinin[erkek ve kadın] ortak olan doğru söyleme günü.

soru:erkek diyorki:ben dün yalan söyledim diyor.
kadın da ben de diye cevap veriyor.

Bu olayın konuşulduğu gün hangi gündür?

Geri