Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

GÜvenlİk

Enes Kılıç

Daimi Üye
Tepki
35
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar, artık bisikletimi çalınma korkusuyla kullanamıyorum. Sizce kilit yeterli mi? Ya da hangi kilit markasını önerirsiniz ve bisikleti hangi şekilde bağlamalıyım. Çünkü kadrodan bağlasam adam tekerlekleri söker diye bile tırsıyorum:D Bu hırsızların ne yapacağı belli olmuyor. Forumda bununlu ilgili başka bir konu açılmışsa moderatör abilerimiz konuyu silip beni oraya yönlendirebilir :)

Scudo
ay dertden bende yakınıyorum emin ol ama üç tane sağlam öne arkaya bide kadroya takarsan halledilebilir diyecem ama.... 3 kiliti taşımak mesele aslında onun yerine bisikletını uzun sure (çarşıda, kalabalık yerlerde vs.) eğer çok korkuyorsan bırakmayacaksın.... ben oyle yapıyorm:) çünkü adanada hırsızlık dizboyu.....

Şu milyoncularda satılan ucuz alarmlar var kapı-pencere için olan. 2 parçadan oluşuyor bunlar. Biri alarm mekanizması, diğeri de mıknatıs. Mıknatısın normalde durması gereken bir yeri oluyor. Orda dururken alarm çalışmıyor. Mıknatıs uzaklaştırılınca alarm çalmaya başlıyor.

Diyorum ki; janta, gidona, aynakola yada bisikleti hareket ettirince mıknatısın cihazdan ayrılmasını ve alarmın çalışmasını sağlayacak şekilde herhangi bir yere monte edilirse işe yarayabilir.

Akşama falan resimle de anlatmaya çalışırım ayrıntılı olarak.

Ben eve koyamıyordum bisikleti. Bu yüzden 3-4 tane kilit almayı düşünmüştüm apartmana koyacağımdan. Ancak daha iyi bir çözüm olarak bisikleti arabaya sokmaya karar verdim. Arabada saklayacağım ön tekerini çıkarıp. Hatta uzun süreli kullanım olmadığında iki tekeri çıkarıp gövdeyi eve sokmayı düşünüyorum.

Ama bir yere gidip kısa süreli beklemelerde bence en kalın kilitlerden iki tane bulundurmak yararlı olabilir.

Bende 1,5 metrelik çelik bir kilit var. Hem jantlardan hem kadrodan geçirererek kitliyorum. Zaten arka janttan geçen kilitkadrodanda geçmiş oluyor.

@Serden Us

Bahsettiğim alet şöyle bir şey;

Kırmızı dikdörtgenle çizilen kısımdaki gibi bu iki parça yanyana gelince alarm ötmüyor. Mıknatısı farklı konuma getirince ötmeye başlıyor. Yuvarlakla çizilen yerde de açma-kapama düğmesi var.

Atıyorum; aletin gövdesi kadronun en altına, mıknatıs da bir yere çarpmayacak şekilde de aynakola monte edilir. Bu ikisi bir hizaya gelecek şekilde bisiklet parkedilir ve cihaz çalıştırılır. Böylece bisiklet hareket ettiğinde ciyak ciyak ötmeye başlar ve mesela kafe gibi bir yerdeyseniz içerden o sesi duyarsınız.

Yani mesela şu şekilde takılabilir;

• Beğen
Tepkiler: SerKaN2081
Oldukça mantıklı. Uygulanabilir bi yöntem. Maliyeti de 2 lirayı geçmeyecek birşey.

en iyisi bunu janta monte etmek olur, çünkü aynakol yoldan geçen birinin ayağı çarpsa da oynar ve alarm çalar.. ön maşaya taksak çok iyi olmaz mı ama ayna kol da olur tabi... ayrıca bisikletimi odama koyuyorum hep karşımda oluyo yani.. :rolleyes:
(link)

Artık işe yarayacağını düşünüp de takmaya karar veren ne şekilde uygun görürse...
Hareketli herhangi bir parçada olsun ve böylece çalışsın yeter ki.;)

Geri