Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hadi bakalım darısı tüm insanlığın başına

bisiklet nedir ki üzerine üzerine sürüyorlar ne sinyal ne fren. Ancak korna dit dit dat dat.
Datdiri datdiri dat dat. Birde araç kullananlar hata yaptıkları halde ters ters bakmalarindan sıkıldım artık...
Bisiklete binmek suçmu

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Genelde arabanın ve motosikletin rahatlığını tadan biri birdaha kolay kolay bisiklete dönemiyo o yüzden ilerde bisiklete binmeseniz bile bisikletinizi satmayın derim sağlık sorunlari nedeni ile bisikletine binemiyorum arabam da motorumda var ama en çok bisiklet beni heyecanlandiriyo onu özlüyorum bir kere bisikletten uzaklastiginizda geri dönmek zor oluyo bineblien sürmeye gezmeye devam etmek çok önemli yıllar önce istanbuldan Bodrum'a gitmiştim 1998 bu hayatımın en iyi suruslerinden biri oldu ama arabayla yada motorsikletle bütün ülkeyi de gezsem bunun yerine geçemez ...

@by_antikan çok dert etme sadece pedalla.

@bora balaban hocam motor türü şeyler olsun araçlar olsun , zaten sağlığımızı bozan şeyler bunlar. Bisiklete gelince sağlık bozmuyor. Şekeri, tansiyonu, kalbi, boyun ,bel ağrıları ve ciddi diz ağrıları dahi olan bir insan günde 100 metre ile başlasın bir ay sonra günde bu sorunlara rağmen eğer 3-5 km atacak seviyeye gelmediyse kendimden şüphe ederim.

Önemli olan sağlığımızdan ne kaybettiğimiz değil geri kalanı nasıl koruduğumuzdur. İşte bisiklet sürmek yada 3-5 pedal birçok illeti bizden defederken kaybettiğimiz sağlığımızı da tazeliyor. :harika:

@by_antikan bu insanlar belki hiç bisiklet kullanmadı kullanan böyle davranır mi Sence ? bisikletle alakası olmayan (trafikteki sürücülerin bir bölümü )bisiklet kullanmayı bilmeyen zaten yolda trafikte herhangi biryerde yani nasıl davranacağını sürüş kurallarını ahlakını hassasiyetini bilemez kavrayamaz bisikletliyi görmez bile onlara takılma kişilere takılıp zevkinden uzaklaşma sen dikkatli ol kendini kolla tartişsanda bi yere varmıyor çoğu zaman Necmeddin de dediği gibi sen sür sadece deneyimlerini de ihtiyacı olanlarla bizlerle paylaş sevgiler

Genelde arabanın ve motosikletin rahatlığını tadan biri birdaha kolay kolay bisiklete dönemiyo o yüzden ilerde bisiklete binmeseniz bile bisikletinizi satmayın derim sağlık sorunlari nedeni ile bisikletine binemiyorum arabam da motorumda var ama en çok bisiklet beni heyecanlandiriyo onu özlüyorum bir kere bisikletten uzaklastiginizda geri dönmek zor oluyo bineblien sürmeye gezmeye devam etmek çok önemli yıllar önce istanbuldan Bodrum'a gitmiştim 1998 bu hayatımın en iyi suruslerinden biri oldu ama arabayla yada motorsikletle bütün ülkeyi de gezsem bunun yerine geçemez ...
bir konuda katılmayabilirim, şöyle bir sıralama yok bence, bisikletle başlanır, maddiyat olunca motora, dahada imkan elverince arabaya geçilir.. sonra araba ve motor çok pratik olduğundan bisiklete dönüş zor olur. en azından ben bu kalıba uymuyorum..nadiren ulaşım için kullanıyorum . ayrıca burada 3-10 bin arasında paralar veriliyor (izlenimsel rakamlar) bisikletlere, bu paralara motosiklet-scooter da alınabilir. aynı anda arabası-bisikleti olan arkadaşta çok tahminimce...bisiklet apayrı bir olay...en yakın rakibi koşu bence, motosiklet değil...

@HakanAydn yok ben bunu kastetmiyorum bisikletin ruhunu taşımayan o kafayı anlamayan biri yada birilerinin yolda sağda solda ortamda (çünkü bisiklet sürerken diğer araçları sürerken olduğunuzdan daha dikkatli belki paranoyak olmak zorundalar biri kapısını mi acicak önüme biri firlayabilir kedi çıkabilir vs .) )bisiklet sürenler bunlara hazırdır bisikletle alakası olmayan trafikte bisikletlilere çok empati yapamaz yada yapamiyo kültüründe de yok belki dikkkatli davranamiyo çünkü empati yapamiyo tabi bu sadece genel bi durum istisnalara teşekkür ediyoruz ayrıca bisikletli trafikte yanlış yaparsa bedeli çok ağır olur onunda farkında bu yüzden bence bisiklet deneyimi olan kişi heryerde diğer sürücü ve yayaların bir adım önündedir

@bora balaban allah herkese sağlık sıhhat versin, umarım sizinde sağlığınız elverir bu heyecanı dilediğiniz kadar tadarsınız yeniden..ben 9 aydır biniyorum, üyelik tarihinize bakarsak yanınızda çırak olamam..😊

Büyük şehirlerde her gün milyonlarca insan toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Eğer yarın covid19'dan daha esaslı bir etken musallat olursa sonuçları çok daha olur. Acilen bisikletli ulaşımın teşvik edilmesi gerekiyor.
Ayriyeten, yasakların ve evden çalışmaların yaşandığı bu dönemde büyük şehirlerde ne kadar rahat nefes alabildiğimize de şahit olduk. Tüm bu gerçeklere rağmen hala ders alınmaz ve hava kirliliği eşliğinde pandemik tehditlerle yaşanmaya devam edilirse insan denen virüs ırkı, en kötü sonuçlarla karşı karşıya kalmayı hak ediyor demektir.
Ajan Smith'e selam olsun.

@Kuzey Ege sorunun kaynağı birilerinin maddi, siyasi menfaati için insanların kalabalık olarak bir yerlere toplanması. Sonrası ulaşım, sağlık, .....sorunları.
2+2=4
200+200= 400
Ama 2.000.000+2.000.000 olduğunda sonuç hem beklenen sayıdan farklı hemde üzerine harfler çıkıyor . 10 kişinin ufak çöpü, ısınması, hatta wc atigi bir şekilde ortamda( hava, şu, toprak) absorbe ediliyor. Ama 2.000.000 hatta 20.000.000 kişinin aynı anda elektrikli ısıtıcı,sogutucu acmasi yada kömür kullanması, sifonu çekmesi yada sokağa çıkması, cep telefonu kullanmaya çalışması bambaşka etkilere sebep oluyor.
Askerde bile toplu hedef olmayın derler. Askeri yada doğal afet olarak da riskli. Yanı her yönden insanca çalışma, eğitim, ulaşım, eğlence, spor .... imkanlarına engel bir durum.
Almanyadaki yada amerikadaki 100 yıllık küresel şirket, bir kasabada yada bir iki şehir dışında orta halli bir şehirde üretim yapıyor. Çalışanlar sabah 6.00 da servislerde uykulu taşınmıyor, kutu kafesler yerine müstakil evlerde stressiz , doğa içinde yaşıyor .

Geri