Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Haftanın Püfleri..



Valla Ironman Mesut kardeşim yine kırmış geçirmiş ortalığı..Espri Jeneratörü son güçte çalışıyor..Ne bitmez tükenmez enerjiymiş bu. Hem de tıp doktorluğu gibi yoğun bir işin yanında.. Bin kez tebrik....
 
Scudo
Mis kokulu papiler:
Kokuyorsa, ayakkabılarınızın içine akşamdan çamaşır sodası yada talk pudrası serpin ve gece boyu bekletip, sabah tozu iyice sikleleyin. Kokudan eser kalmayacaktır. ;)

Tarihte bu hafta:
1 nisan 1864 de Dünyanın ilk seyahat sigorta poliçesi düzenlendi. :rolleyes:

Hafif menü: (Bu hafta yemek tarif sırası bendeydi..)

Zeytinyağlı iç bakla.
2 baş orta boy soğanı incecik doğrayıp, içinde zeytinyağı olan tencerede ateşe koyun. 1 kg. taze yıkanmış baklaları ekleyin. 1 çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve birkaç dal dereonunu bütün olarak tencereye atın. Üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip limon suyu gezdirin ve kararmaması için parşömen kağıdı ile kapatın. Bir taşın kaynadıktan sonra, kapağı kapatıp ateşi kısın. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve kıyılmış dereotu ile süsleyin.. ve bikergrrl hamfendiyi hemen sofraya davet edin.. :D

Kaçamak
Hasankeyf(Batman)
Aktiviteler: fotoğraf, bisiklet, arkeoloji ve doğa yürüyüşü
İpuçları: Kendine özgü mimarisi, mağara yerleşimleri ve günbatımıyla birlikte kızıla dönen kıraç doğasıyla, sanki bu Dünyaya ait değilmiş hissi uyandırıyor. İnşaası hala tartışmalı olan Ilısu Barajıyla, sulara gömülme tehdidi altında olan Hasankeyf, Anadoludaki insan yerleşkelerinin en eskilerinden. (Erzincan'dan Doğacı Serkan’ın kulakları çınlasın):)
 
yasasin yemek tarifi :D ben de bugun ymgirgic (aka ironman.1 :) ) bey ne zaman yeni bir tarif yazar acaba diyordum :D super, hem de bakla! bayilirim!!!

hemen yapilacak, not alindi efendim :)

Hasankeyf degil ama onumuzdeki Carsamba Halfetideyiz. (ilk iki harf ve uc asagi bes yukari akibet tutuyor :Skull-175 ) Bakalim neler cikacak ordan gorsel olarak :rolleyes:
 
:rolleyes:

Bakla yemeğini sevdiğinize ve misafirimiz olduğunuza biz de mutlu olduk. Ama şu "ironman.1" adını kullanmamın sayenizde ne faydası kaldı.. artık bilemiyorum..
Ben de kendimi tutamaz ve affınıza sığınarak bir başlarım ki: "1971 yılında İstanbul doğdu, Boston Üniversitesi İşletme bölümü mezu......" diye. İşte o zaman, " bikergrrl" nin kelime karşılığını veya ne anlama geldiğini tüm Türkiye güzelce öğrenir .. :D
Şimdi konuyu bir toparlıyayım: "ymgirgic" benim iyi bir dostumdur.. evet, onu severim, bisiklete şimdiye kadar hiç, onsuz bindiğim de olmamıştır.. ama o, artık bu siteye girmiyor.. bazı işlerini bana devretti ve gitti.. kendisi, eskiden olduğu gibi şimdi de yine uzun yol bisikletçiliğiyle ilgilenmeye devam ediyor ve uzun yollarda yaşadıklarını başka web adreslerinde paylaşacakmış. Bisikletforum.com daki güzel işlerle de ben(ironman.1) ilgileneceğim.. bilmem anlatabildim mi.. olmazsa haftaya size bakla yemeğinin yanında güzel hafif bir de tatlı tarifi vereyim.. şöyle ağzınıza layık.. olmazmı :D .. belki tatlı yerken bazı şeyleri unutursunuz..(sizin unutkan olacağınızı hiç sanmam ama neyse, resmen "deşifre ekibi" gibi çalışıyorsunuz, tek kişilik ordu )

Not: Deşifre ekibinin diğer saygı değer üyesi de Sayın Gürsel Bey'dir. O'nun da kulakları çınlasın..
 
Komple light yemek püfleri..

Bu haftayı yoğun geçirdiği için bikergrrl hanımefendiye tek başına bakla yemeği az olur diye düşündük..:D

~1250 kalorilik %5 yağlı (yani light ), beslenme piramidine uygun, günün ana direği sayılacak bir öğüne(örneğin öğlen) esas olacak komple yemek seti. ;) (isteyene, karşılığı mukabili tarifleri verilir)

İşte handmade, komple light yemek seti:

Buyruuuuunn:D


 


Haklısın :p , ama sanırım ben sağ elle çatal kullandığım için gayri-ihtiyari böyle olmuş. Yerlerini düzeltip herkes için tekrar foto çekmek isterdim, ama yukarda resmi görünen 1250 kalori malesef şu anda benim damarlarımda dolaşıyor :D :D :D

not: Light yemek tariflerine karşılık olarak istediğimiz, sadece buraya başka sağlıklı yemek tarifi yazılmasıdır..
 
kuskus super gozukuyooooorrrr :D onun tarifini alabilecek miyiz??? :D
 


O guzelim yemek tariflerinin altina bu konuda benden bir puf`umsu bir sey okumak biraz igrencinize gidebilir fakat bu da onemli:) Pudra olayini ben de cok duydum ama hic kullanma gereksinimim olmadi neyseki:) Fakat ironman.1 `in verdigi püf`un icinde baska bir püf daha yattigini gordum ve yaziyorum:) Sakın ama sakın ayakkabilarinizin icindeki pudrayi iyice silkelemeden ayakkabilarinizi giymeyin!!! Yoksa dun aksam evimize gelen saygideger misafir teyzem gibi ayakkabinizi cikardiginiz anda halinin ustunde attiginiz ilk adimda ayak iziniz(pudranin ayaga yapismasiyla) aynen halının ustune cikiyor(beyaz bir sekilde) :):):)Ve isin kotusu bunu goren hain(yani ben:) ) ev sahiplarinden biri bunu haftanin püflerinden biri ilan ederek foruma tasiyor:)

Benden soylemesi:):):)
Saygilar
Tugberk
 



Dün akşam sofrasını görüntülediğimiz ve mideye indirdiğimiz 1250 kalorinin enerjisiyle bugün öğleden önce Kızılören dağlarını gezdik. Sizler için çektiğimiz manzara fotoğraflarını izledikten sonra daha da açılmış olacak iştahınıza layık kuskus tarifemiz şöyle:

Önce Kızılören’de bahar.. konulu, 02.04.2006 tarihli, şehiriçi gezi görüntülerinin adresi:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=3070

KUSKUS TARİFİ:
Arzu edilen miktarda kuskus makarnası yeme kıvamında haşlanır. Soğutulur ve istenilen oranda sarımsağı olan, taze az maydanozlu, yarım yağlı, az suyla ezilmiş, süzme yoğurtla karıştırılır. İçerisine az miktarda kereviz (çiğ) ince rendelenir. Bir miktar minik kırıklı ceviz içi ve ince doğranmış dere otu ilave edilir. Bir tutam kaliteli kırmızı pul biber, kokusu kaybolmamış toz kekik ve biraz tuz eklenir. Eğer bikergrrl hanımefendi için hazırlanıyorsa lezzetini artırmak amacıyla içine kolesterolsüz(light) az mayonez, haşlanmış(hazır satılanlardan olabilir) az bezelye ve haşlanmış az küp havuç ilave edilip, çizik yeşil zeytin ve kornişonla servis yapılır. Ekmek isteğe bağlıdır. Karşınızda samimi bir dostunuz, iyi bir müzik, kuskusun yanında ise meyveli işlenmiş maden suyu, bir müddet sonra arkasına ise demini iyi almış kokulu tomurcuk çay veya az şekerli sütsüz gold neskafe süper olur ve böylece "Sayın Kuskus" nereye gittiğini anlar, herkesin keyfi yerine gelir.. ;)

Başka yemeğe ve misafire gerek yoktur. Ayarını iyi tutturduğunuz bir kuskus yapınca misafire haber vermekten kaçınınız. Artarsa belki.. :D

Not: Sayın “bikergrrl” hanımefendi; tarif ücretsiz (değildir), işlerinizin yoğunluğu azaldığında, sizden daha önce sözünü aldığımız bir light(mümkünse vegeteryan) spagetti tarifi daha bekliyoruz.
 

Selamlar,
İzninle ve şu yeni avatarın dolayısıyla, birşey sormak istiyorum...:D
Valla dikkatli de baktım ama yüzünde artık çamur izi de yok(imzanda yazılı olduğu gibi) ama yine de genç ve invazif("yaralayıcı" :rolleyes: gibi bir anlamı var) derecede yakışıklı ( ":cool:" ) gösteriyosun galiba..
Varsa bu işin bir püfü, bize de söylesen fena püf olmaz hani...
Teşekkürler..
 
Fotoğrafım Büyük Ada'dan dönüşte çekilmişti. Adanın her yerine kazmışlar, balçık, çamur hatta yaş beton... Ne ararsanız var. Ehh eve de kirli pasaklı dönmek olmaz :D. Temizlendik tabi ki ama yine de gerçekten yine çamuru buldum adada bile... Yani fotoğraf temizlik işlemlerinin ardından çekildi ;).
Diğer yandan yakışıklılık göreceli, yaşımda zaten daha 20 (19/06/1985), ama ben size bildiğim kadarıyla mutlu bir yüzün minik püflerini veriyim ;).
Öncelikle ÇAMUR... Ama öyle asfalttaki su birikintisi değil, doğadaki çamur. Zaten işin sırrı doğada, çamurda değil. Asıl püf noktası çamurdan sakınmamakta. Rahat olmakta. Özgür hissedip, stressten uzaklaşmakta.

Bana göre bazen de kazanamasam bile, yarışı bitirmekte işin sırrı. En büyük püf noktası işte; Sonuna kadar mücadele etmekte ve kaybetmeye üzülmek yerine, bitirmeye sevinmek. (Bu yarışta 7. olmuştum, daha doğrusu yarışı tamamlayanlardan sonuncuydum. Ama en çok ben yarışmıştım ;))



Bir yandan da :Skull-175 alkolden :Skull-175 sigaradan :Skull-175 uzak durmakta işin püf noktası... Soda içip mineral almakta :)...

 



Halil, gönderdiğin post ta sağlıklı yaşam için pek çok püf saklı; yani no-smoking, no-alkol, no-smoking, bol-mineralwater, bol-bisiklet, bol-çamur vb... Püflerin için teşekkür.. (Bu arada Türkçe-İngilizce karıştı gitti birbirine)
Fotoların ise bize de çamur banyosu yaptırmış gibi oldu.. :D Ama bence de en çok sen yarışmışsın.. Fotolara da teşekkür..
Ortalığın çamuruna bir katkı da benden olsun (Çatalhöyük gezimizden)...



Demek ki, çamurdan sadece bizler hoşlanmıyoruz... Kazları bilmem ama aynı familyadan kuğular da dünyanın en güzel(yakışıklı) canlıları arasında değiller mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
halil kaz dedin de fotoğraftaki kazları hiç fırından çıkarıp yediinizmi oy oy ne tadları oluyor diycem çok vahşisiniz diyceksiniz en iyisi susıyım :D
 


kaz dedin, fırın dedin.. zaten ölmüş kaz etinden bahsetmenin kime ne zararı olur ki.. hazır buralara kadar gelmişken "fırında kaz tarifi" (kuğu değil) almadan salmayız.. ama ciddi ciddi (yani tarifi kastettim, zehirlenmeyelim falan diye) ;) tarifi verdikten sonra sen susacakmışsın yine susmana devam et.. :D (en azından ben ce sakıncası yok)
 
şimdi hocam 1.öncelik kaz alacaksınız takriben kars ve yöresinden olması tercih edilmelidir çünkü oraların halis otlarıyla böcükleriyle beslenen hayvan daha bir yağlı olur :D evet tarife geçiyorum
önce bir tava yı iyice ısıtacaksınız daha sonra kazı tavuk kızartır gibi kızartın fakat buradaki püf nokta yağını yememeniz bunu bulgur pilavında kullanacağız bulgur pilavını yaparken kullandığınız yağ olarak kaz etini kızarttığınızda çıkan yağı kullanın sonra kaz etini içine sallayın gitsin soğumasını beklemeyin direkt dalın eğer -20 derecede bisiklet binerken üşürseniz sonra yanıma gelin görüşürüz arkadaşlar :D
 



ünvanınızın "deneme mod" olduğunu şimdi farkettim..;) saygılar efendim..

inşallah tükettiğiniz kazların ahı tutmaz ise, verdiğiniz kaz yemeği tarifi sizi "deneme mod" luktan "asıl mod"luğa terfi ettirir.. :D (şaka bir yana dileğimde samimiyim, kaz yemeğini bilmem ama samimi esprileriniz bizim gönlümüzde sizi terfi ettirtiyor, sitenin espriden sorumlu moderatörü diye bir makamı varmı acaba? ve koltuğu boşmu ki? yani sizin için... ) :D
 


mangalda kuğu tarifide herhalde en iyi Ankara'dan alınır.

senenin biri kuğulu parktaki kuğuları rakıya meze yapmışlardı :eek:
o geldi aklıma..
 
Önce, uygun düşme tekniğini demonstre edeceğim;

Ben bir amatörüm ama bu sitede daha önce yazılmış olan "düşme teknikleri" ile ilgili pek çok yazıyı okuyarak birşeyler kazandığımı düşünüyorum..ve acizane kendimi dublör olarak kullanıp size görsel birşeyler sunmaya çalışacağım.
Yani bu haftanın püfü biraz eğlenceli olsun diye böyle bir konu seçtim..
İşte "ironman.1" ca uygun düşüş tekniği... (hatam varsa düzeltmelere açığım)
AMA KESİNLİKLE KİMSEYE(DİĞER AMATÖRLERE) ZEVK İÇİN BU GÖRÜNTÜLERİ DENEMELERİNİ TAVSİYE ETMEM...!!!
Ben sizler için kendimi biraz riske atmış oldum.. teşekküre değmez.. :D

iniş başlıyor...






düşme olayının psikolojik olarak başladığı kare:


düşme olayının fiziki olarak başladığı kare:(yerçekimi de bana yardımcı)


bisikletin kenarından sıyrılmaya çalışıyorum...


ve görüyorsunuz ki; aslında düşen ben değilim.. bisiklet düştü.. eğer düşüş kaçınılmazsa o zamam önemli olan; düşerken bisikleti kendinizden uzaklaştırmak.


bisikletin sağlık durumunu merak ettiğim için dönüp bakıyorum..


bu resimdeki püf nokta ise: kirlenen elinizi üzerinize silerek durumu çaktırmıyorsunuz.. :D


bundan sonraki bölümde ise aynı tepeden nasıl düşmeden inilebileceğinin fotolarını sizlere sunacağım..
 
  • Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Geri