Scudo Sports

Hamak Kampı: Quechua Fresh Tarp Gölgelik, Quechua 2 Hamak

ayhanakbuga

Daimi Üye
Tepki
541
Bisiklet
Scott
Hanım Erzurumlu olduğu için akraba çevresi geniş. Akrabalarından birinin düğünü olacağı için cuma gününden hanımı ve çocukları hanımın annesinin evine bıraktım. Kendim de yabancı yuoutube kanallarında sık rastladığım "hamakla geceleme"yi deneyimlemek için plan yaptım. Cuma gecesinden elektronik aletlerin şarjını doldurdum. Decathlondan aldığım Quechua Tarp Fresh Gölgelik ve Quechua 2 Kişilik Hamak'ı sırt çantama yerleştirdim. Niyetim değişiklik olsun diye Tekke Deresi Göleti'nde gecelemekti. Oraya kurtların indiğini duymuştum. İçimde bu yüzden bir tedirginlik vardı. Hazırlığımı tamamladıktan sonra cumartesi günü kapalı bir havada yola çıktım. Gölete vardığımda, karların erimediğini gördüm. Gölet kardan dolayı çekiciliğini kaybetti o an. Güvenlikten izin almanın zor olduğunu düşündüğümden ve kurt korkumdan da dolayı hamaklı geceleme için plan değiştirdim.

Evimizin de yakınında olan Dadaşkent Atatürk Üniversitesi Ormanına karar kıldım. Geceleyeceğim yerde su olmadığı için pet su aldım (abdest için de..). Akşam yemeğine BİM'in tavuk dönerinden aldım. Mantar da aldım ve ikisini birlikte pişirdim. Ben beğenmedim tadını, denemeyi düşünene de tavsiye etmem. Gece soğuk geçer diye alttan üşümemek için R değeri biraz daha yüksek şişme matımı ve konfor derecesi -10 larda uyktu tulumumu aldım yanıma. Dumanı ve kokusu yüzünden ateş yakmayı pek sevmiyorum. Zaman geçsin diye ateş de yaktım. Kamp yaptığım yerde tilki gördüğüm oldu birkaç kere. Gece yiyecek için tilki gelir ve alttan bir ısırık alırsa diye endişe ettim. Bazen de içmek için gelenler olabiliyor. Bana zarar verebilirler diye de geçirdim aklımdan. Arabayı, trafiği görece işlek bir yol kenarına park ettim. Polis gelip beni gece kaldırabilir veya hırsızın biri arabaya zarar verebilir diye de düşündüğüm oldu. Endişlerimin hiçbiri gerçekleşmedi, çok şükür.

Hamak boyu ve tarp uzunluğu eşit olduğu için; yağmur yağsaydı, serpintiden ayaklarım başım ıslanabilirdi. Hamağın açık kısmını birleştirmek için -uyku tulumu uyurken düşmesin diye- üç dört yerinden ip şeklinde ekler yapılabilirmiş. Benim gibi yatakta dönenlerdenseniz hamaktan pek keyf alamayabilirsiniz çünkü sadece sırtüstü yatmaya müsait sağa sola dönemezsiniz :D Hamakla geceleme, deneyim açısından güzel; ama bende çadırın yerini alamaz. Her yerde ağaç bulamayabilirsiniz mesela..

Scudo
bu kadar endişeye rağmen gözünüze uyku girebildi mi? Ayrıca sizin aksinize ben ateş yakmayı çok severim, çünkü bana göre ateş yakmak Tanrısal bir eylemdir.

Katkınız için teşekkür ederim Emir Yakup bey. Evde de uykum derin değildir. Ara ara uyanırım. Kampta aralıklar daha sıktır. Kontrollü ve işe yarar ateşi ben de severim... Kampta sırf "ateş olsun" diye yakmak (benim yaktıklarım) odun israfı gibi geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
@emir yakup bulut
Tanrısal bir eylem derken?

• Beğen
Tepkiler: ayhanakbuga
@H.T
Yüce rabbimizin de yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennemi yok mudur? Ateş yakan adam kendi çapında bir cehennem yaratmış olmaktadır.

• Beğen
Hamak olayı değişik bi tecrübe olmuş.Kamp alanımızda mümkünse ateş hiç sönmeden yakmak (hatta kalın kütükler yakmak) gerek diye biliriz,çünkü vahşi hayvanlar ateşten korktuğu için sizi rahatsız etmezler,ayrıca su kaynaklarının kenarlarına kamp kurmamak en doğrusudur malum çoğu hayvan gece sulanmaya iner.birde yiyecek olayı malum etrafta yiyecek artığı bırakmak onları çeker.kamp yapmak güzeldir insan kendini özgür hissediyor,hatta bunu badili yapmak güvenlik açısından daha tatminkardır.

• Beğen
@seko35.50
Kampa dair bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Hayvanları uzak tutmak için farklı renklerde yanıp sönen "ayısavar" diye bir ürün var ondan sipariş ettim 4 tane. Soğukta deşarj olmazlarsa işe yarayıp yaramadığını göreceğiz (inşallah işe yaramadığını görmem :D ) Ortak zevklere sahip "kafadengi" badi benim yaşımda (insan yıllandıkça esnekliğini kaybedip odunlaşabiliyor kendi adıma söylüyorum) biraz zor gibi.. ama olsa güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@emir yakup bulut
Haklisin.mesela gecen kendi cehennemimde gunahkar sucuklari pisirdim.

Son düzenleme:
Hocam, hemşeriniz olarak öncelikle selamlar. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Benim de yapmak istediğim fakat bir türlü fırsat bulamadığım kamp tarzıydı. Yağmurdan korunma adına verdiğiniz tavsiye çok iyi oldu. Yanları da bir şekilde kapatmak lazımmış.

• Beğen
@demir48
Çapraz örterseniz hipotenüse denk gelirsen yani... Daha uzun olur.

@mersault
Kamp için genelgeçer bilgiler olsa da... Zevkler, alışkanlıklar, inançlarla kişiselleştirilebilir kamp süreci. :)

@mersault

Ne kadar da saygısız ve küstahsınız ? bu küstahlıkla hayatınızı gerçekten idame ettirebiliyormusunuz? ?

İnsanların değerlerine saygı göstermek bir insanın en büyük meziyeti olmalıdır ama mesajınızdan anladığım o ki siz bu a çook uzaksınız.

SAYGILAR ?

• Beğen
Hocam Öncelikle geçmiş olsun,
Anladığım kadarı ile Dadaşkent'in üst tarafından (Yarımca yolu) Üniversite çiftliğine yakın bir yerde gecelediniz lakin oraya da kışın kurt iniyor Teke deresi veya Üniversite fark etmeksizin, fakat bu mevsimde kar kalktığı için kurt daha çok yiyecek buluyor o yüzden kamp alanlarına gelmesi çok nadirdir.

• Beğen
@Snr U
Teşekkür ederim rehberliğiniz için... Kurt indiğini bilmemem isabet olmuş :)

@OmerKa

küstahlık bunun neresinde ? Ben kimsenin inanç dünyasını eleştirmedim ki bazı durumlarda eleştirme hakkımda var. Sadece bu bilgilerin hamaklı kamp ile ne alakası olduğunu sorum

Ve son olarak şunu da ekleyeyim madem; saygı farklı fikirlere tahamüldür. Sizle ilgili olmayan bir konuya tamamen yanlış anlayıp bu tarz bir yorum yaptığınız için " küstah ve saygı" kelimelerini tekrar incelemenizi önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Geri