Scudo Sports

Hangi Antivirus Programı?

Hangi Antivirus Programı ?

• Toplam katılım
    139
Kesinlikle Norton Security tavsiye ederim, geniş bir ayar menüsü var ve kullanışı oldukça basit, güvenilirliği de en büyük artılarından

Scudo
Hiçbiri, bu yazılımların hiçbiri sizi korumaz. Önce siz kendinizi korumalısınız. Koy bir sünger bisikletin selesine bak bakiyim virüs falan kalıyor mu ? Oda olmadı selam vermeyen karbon kadrolu ergen bisikletçi gördün mü koyuver kafayı antivirüs falan kalmaz :) :)

not : devreler yandı ...

@Atilla Gobel

Forumdaki son zamanlardaki tüm beyin yakan konuları tek bir mesajda toplamışınız tebrikler :komik:

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Atilla Gobel Hunharca güldüm :D
http://store.donanimhaber.com/a0/c0/fc/A0C0FC496AEBE8C32490D73705D04C67.gif

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
4-5 yıldan beri antivirüs kullanmıyorum.

bir çok virüs programı sistemi kontrol ederken yavaşlatır bu yüzden daha seri olan microsoft security essential tavsiye ediyorum

Senelerdir Norton 360° kullaniyorum, Online Banking den tut E-Mail Adesime kadar koruyor. Ayrica uyari sistemide cok güvenilir. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kaspersky'in virus veri tabanı biraz daha geniştir ama sistemi biraz kasar ama sisteminiz çok eski değilse pek gözle görülmez.

Ayrıca bir konuda bilgi vermek gerekli:
Antivirus programları %70-80 oranında koruma sağlarlar, ayrıca bir çok reklam vb. rahatsız edici programlarını genelde anti virus programları uyarmaz. Çünkü virus değiller ama sisteme yerleşip sürekli arka planda çalışırlar, sistem kaynaklarını boşa harcarlar.

Genelde bir programı kurarken, kurulum esnasında, X'ide kuracağım diye seçenek sorarlar, genelde varsayılan olarak kurmaya seçeneği aktif olduğundan, çoğu kullanıcı sayfalara dikkat etmediği için ileri ileri diyip geçer (ingilizce olmasının etkiside var) sonra bu yazılım nereden geldi diye sorarlar :) Benzer şeyler internet üzerinden bir şeyler indirdiğiniz de gelir, bir dosyayı indirmek için kendi download manager'ini indirir, o manager dosyayı indirir ama bu manager'i kurarken yanında başka bir yazılım daha kurar.

Internet bu benzer bir sürü fake ve gereksiz program kuran siteler ile doludur, çoğu site alsana aradığın diyip, sana kendi programını kaptırır kaptırır :) illegal olan sitelerde benzer şeyler daha çoktur. vs.vs.

Sonuç olarak dikkatli bir kullanıcı değilseniz internette her adımınızı dikkatli atmanız gerekiyor, yoksa sisteminizde bir sürü gereksiz apti apti yazılımlarla ile dolar taşar.

ben de norton 360 kullanıyorum. Fazlasıyla memnunum. kullanıcı adları ve şifrelerimi kaydedip saklayan kasa uygulaması ise ayrı bir güzellik. sistemi de hiç yormuyor. tavsiye ederim.

En çok kullandığım ve halen kullanmaya devam ettiğim Kaspersky Internet Security 2015.

Aslında gerek yok TİB gibi sirkeli su kullanilabilir

Bir bilgisayarcı olarak söylüyorum nod32den şaşmayın bilgisayarınız iyi ise kaspersky kullanın
eş zamanlı koruma seçeneğinide devre dışı bırakabilirsiniz

3 yıldır norton kullanıyorum.49 tl yıllık.1 defa bile pc ye format atmadım.süper ötesi.

Hiçbirini ve yerine geldiğinde hepsi (virustotal vb.)

Benim bildiğim bu virüs programları bilgisayarın ömrünü yiyip bitiriyor. Neyseki Mac kullanıyorum da böyle dertlerim yok :D

@Anonim
İnanırmısın 7/24 açık duran bir bilgisayar var bende, 2005 yılından o zamanlar ESET yeni kuruldu Nod32 adında bir sürüm çıkartmış gönderdiler bana 2.5 versiyonuydu, şu anki versiyonu 8.0.312.3 hala ömrünü yemedi. 15 senedir DAŞ gibi çalışıyor :D

daha önce bilgisayarımda yer alan bir çok klasör içerisinde new folder.exe diye bir virüs olmuştu kabus gibiydi. yaklaşık 7 yıllık günlük çekilen fotoğraflar falan var her birinin içinde virüs vardı. en son avira çözdü bu virüsleri ondan sonra da avira kullanmaya başladım memnunum. daha önce nod32 kullanıyordum.

@Anonim

Evet, mac'in virus olayı biraz daha düşük, sizinde bildiğiniz gibi, mac'in iyi olduğundan değil, virus yazarlarının mac kullanıcıların fazla olmadığı için üzerine pek düşmüyorlar :)

@BF Okuru

onun çalıştığına emin misin? yani çalışıyor da icraatı var mı ? :)

zaten artık anti virus programları günümüzde spam, plugin, toolbar, banner, gereksiz utility programlar vs.vs. bunların bir çoğunu tespit edemiyor, edememesinin sebebi virus değiller, bir program kuruyorsun kurulumda seçeneklere dikkat etmezsen yanında bonus bir sürü absürük tool'cuğu yerleştiriyor, zaten web'de bir şey ararken çıkan bir çok sitede bir şey indirirken bile kendi download managerini kaptırmaya çalışıyor, ekranında her tarafında çakma download reklamlarıda cabası, dikkatsiz ve bilgisiz kullanıcının bu tarz benzer şeyleri kapması günümüzde çok kolay.

Sonuç olarak anti virus yazılımları bu tarz şeylere pek engel olamıyorlar.

@BF Okuru

Ne bitmez license mış :)

Geri