Scudo Sports

Hangi farı önerirsiniz ?

koray_can

Forum Bağımlısı
Tepki
212
iyi günler arkadaşlar ön far almak istiyorum hangisini önerirsiniz kullanan ve bilgisi olan ardakaşlar varmı yardımlarınızı bekliyorum.yada başka önebilceğiniz farlar varsa onlarada bakabilirim.

(link)

(link)

(link)

Scudo
bence bu tıp farlar yetersız. bende su anda bunlara benzer bısey kullanıyorum ama yetmıyor. yenı bır far sıparıs verdım.
(link)
lınkten bakabılırsın. aynı sıtede daha uygun urunlerde var. sıte %100 guvenlıdır.
senın baktıgın urunlerı yada benzer urunlerı daha da uygun fıyata alabılırsın.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
kapkaranlık bir gecede ormanda sürüş yapacak ve önündeki patikayı aydınlatacaksan bir işe yaramaz bu farlar. ancak şehirde gezerken yayaydı araçtı farketsin beni diyorsan, flaşör özelliği olan yanıp yanıp sönen bir ön far öneririm. hatta hatta (link) bunlar yeter de artar bile. biri 11 yuro ama dekatlonda 17 liraya alabilirsin yenisini.

• Beğen
@Hasan TÜRKER

burdan alışveriş nasıl oluyor kargo nekadar süreye geliyor peki siz buradanmı alışveriş yapıyorsunuz.

@Mehmet Levent

tşk ederim flaşör olarak var öle ön farım ama fener gibi biraz uzun görüş sağlayan daha çok yolda önümü aydınlatcak bir far arıyorum.araştırmaya devam.

@koraycan

ben burdan aldım urunu. gecen hafta 6 farklı cesıt urun aldım. su anda kargoda. kargo bazen 15-20 gun bazen 1 ay'ı buluyor. ama mutlaka gelıyor. eger gelmeme gıbı bır durum oldugunda ( posta'da kaybolma, vs.vs.) ya para ıadesı yada urunu tekrar gonderıyoralar. bence sıteyı ınceleyın. turkıyede olmayan urunler cok ucuza alabılıyorsunuz. hemde kargo bedava :)

şimdi alcağım yere sordum s-sun ve illumenox ları tavsiye ederiz diyor zaten 2si aynı firmadan üretiliyormuş.sizce sigma bunlara göre dahamı iyi..

Önceki mesajım aceleye geldi, kısa kesmiştim.
Bir süre önce bayağı araştırmıştım,
Led aydınlatmalarla ilgili genelde söylenenler:
*Lümen değerleri yüksek görünse de led farlar yapıları gereği geniş alanı aydınlatmak yerine küçük alana yoğun ışık veriyor. Yani uzaktaki küçük bir daireyi güçlü aydınlatırken yakın geniş alanlarda yetersiz kalıyor. Bu sorunu çözmek için yanlara ek, farklı odaklı ledler ekliyorlar. Mümkünse satın almadan internetteki karşılaştırma videolarını ve fotoğraflarını inceleyin.
*Led farlar kırmızı tonları gösteremediği için gece ağaçlık alanda kahverengi tonları ayırt edemiyorsunuz. Yani bir dalla demir ya da yılanı ayırt edemiyorsunuz. Bunun için bazıları kendi yaptıkları farlarda birkaç beyaz lede karşılık bir kırmızı led ekliyorlar.
*Led farlarda kullanılan ledlerin farklı kalite ve verimlilik seviyeleri var. Ucuz farlarda kullanılanlar daha verimsiz olup, bu da pil ömrüne yansıyabilir.

Ben sigmanın qube light II farını kullanıyorum, 5 adet AA şarjlı pille çalışıyor, halogen ampul kullanıyor, birkaç saatte 2500 mah pilleri bitiyor. Sıradan bir adaptörle pilleri çıkarmadan farın içinde şarj edebiliyorsunuz. Led farlara göre geniş bir alanı aydınlatıyor, daha güçlü ve renkler tam. Ancak kesinlikle normal hızlarda, karanlıkta önümü aydınlatmak için yetersiz.

Gerçekten gece sürüşü yapacaksanız Hasan Türker'in önerdiği gibi harici güç kaynaklı güçlü aydınlatmalar kullanmanız gerekir. Sıradan farların hiçbiri ile tam karanlıkta önünüzü göremezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
sigmayımı almalıyım arkadaşlar yok sa sadece fener alıp apataratını bulma imkanım varmı.sadece fener olarak alan arkadaşlar bağlantısını nasıl yapıyorsunuz bisiklete.

• Beğen
Tepkiler: _Murat_Aksoy_
konu güncel arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum hemen sipariş vericem.

Bende 1.ve 3. linkdekileri öneririm çevremdeki herkes onlardan kullanıyor 2 tane takarsın gidona araba farını aratmaz :)

• Beğen
Koray arkadaşım geçen sene s-sun ön far kullanıyordum gayet memnundum bu sene Ilumenox marka iki adet ön far ve arka flaşör kullanıyorum ve gayet memnunum;malum arazi dönüşlerinde gece vaktinde döndüğümden dolayı beni hiç bir zaman yarı yolda bırakmadılar.Ayrıca şarzlı pil kullanmanı tavsiye ederim.

• Beğen
@koraycan

Koraycım sana benden bir tavsiye sağlam bir elektirikçiye gidiyorsun 70 yada 100 LM'lik ufak farlardan nerede bulabilirim diye soruyorsun sonra gidip alıyorsun bisikletçiye gidiyorsun far yatakları var onlardan alıyorsun 5 liraya ve araba farı gibi farın oluyor biz öyle yaptık hiç öyle farlara gerek yok LM değeri en önemlisi ve içindeki merceği iyi olması gerekiyor o zaten kendini belli eder eline aldın mı ;)

sigmada iyi diyorlar sigma quandro modeli ama tabi bir ton quandro modeli var anlaşılan ya sigmayı yada illumenox alıcam.

@KIVANC YILMAZTURK

kıvanç aparatını bulsam tekzen koçtaş gibi yapı marketlerindede var da zoomlu fenerler 15 liradan başlıyorlar.ama aparatını bulmak mesele bisikletçiler desen hiç iş yok.burdakilerde mecburen herşeyi siparişle alıyorum.

Burada olması lazım ben İbrahim abiye sorarım eğer varsa kargosunu sen ödersin gönderirim bir şekilde tekzenden bir arkadaş almıştı farlardan yataklarınıda orada bulmuş sanırım bi görevliye sor gittiğinde bence.

• Beğen
Geri