Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi harddisk'i almalıyım?

@Mesut Dursun

hocam yanlış anladıysam düzeltin lütfen...ssd ler tamamen flash bellek mantığıyla yapılmış diyorsunuz 32 gb lik olanı 823 tl :eek: 8 gb lik usb ler 20 tl bundan 4 tane alsam 32 gb yapar 80 tl de para öderim :D bu mantık doğrumudur benmi yanlış hesap yapıyorum yada bilmediğim birşeymi var..

Scudo
@Taner Rona
bir usb hubdan bağladığımızda diyeceğim ama..:)..

SSD harici almak bence mantıksız..:S
neden derseniz SSD den performans alabilmek için USB3.0 girişi lazım. ki e-sata port bile yetmeyecektir kanımca.. SSD alacak kişi bence sistemini oraya kurmalı PC açılış hızını görünce zaten şoke olacak..:) Depolama için SSD aşırı lüks bence..1+1 TB lık 2 disk sizi fazlasıyla idare eder..Size yetmiyormu birtane NAT sistemi kurun istediğiniz sistemi 1GBbit hızında bağlayın sisteminize. Raid diziside kurarsınız keyiften 8 gende olursunuz..:D Ev kullanıcıları SSDyi anca ve anca sistem kurmak için almalıar bence..Parası bol olana zaten lafım yok gitsin şirketi alsın..:D

Samsung'un 32 GB olanına denk gelmedim ama Kingston'un 128 GB olanları 571,54 TL'den başlıyor. Sanırım Kingston'a marka olarak daha çok güvenirim SSD konusunda. Üstelik görünüşe göre daha ucuz.

bakın, işte WD'den uzak durun deniyor. işte herkeste farklı farklı düşünceler. benim aldığım WD'ı aylardır kullanıyorum ve hiçbir zaman takılma yapmadı ve arızalanmadı. oysa bir arkadaşım da seagate almış ve 1 hafta içinde bozulmuş. dediğim gibi işiniz şansa kalmış. her markanın kendine göre iyiliği ve kötülüğü mevcut.:)

Başlığın miyadı dolmuş ama ben de eklemeden geçemeyeceğim, İŞ ŞANSA KALMIŞ diyenlere harfiyen KATILIYORUM.

Ben zamanında ucuz diye WD 250 GB almıştım, bir süre sonra zaman zaman bilgisayar görmemeye başladı, daha sonrasında ise harddiskin hafızası zarar gördü, şu bilgilerin yazıldığı kısım, terminolojik ismini bilmiyorum. O kısım zarar görünce de dosyalar okunmaz hale geliyor.

Baya bedduamı almıştır WD. Bir iki kere taş çatlasın sağa sola çarpmıştır. Yüksekten düşer falan anlarım ama çok saçmaydı bozulması. Resmen adamlar kısa sürede bozulsun da yenisi alınmak zorunda kalınsın diye dandik üretmişler, zira diski darbeye dayanıklı yapmanın binbir yolu var, bir dolu farklı malzeme var darbe etkisini emecek. Sen tut plastik kaplama harddisk üret?

Hayatta WD almam, bir dahaki sefere ucuz ve popüler olmayan bir marka alacağım çünkü nasılsa hepsi bozuluyor, hiç yerinden kıpırdatmayacağım, gittiği yere kadar.

Son tavsiyem kıymetli arşivinizi -film, mp3 vs,- düzenli yedekleyin. DVD CD'lerine ya da internet sitelerine. En güvenli yol her zaman en ilkel olandır.

Dönüş hızına yani rpm ve önbelleğine bakmanızı öneririm marka dersen segate :)

seagate diyorum internet cafeci olarak
western de bir cafemiz göçmüştü :(

İyi Bir Power Güç Kaynağın Varsa Dünyanın En Hızlı Hardiskleri Olan SCSI hardisklerinden almanı öneririm onlar çift motorlu ve 20.000 Rm ile çalışır mevcut olan hardiskler 5000 RM-7500 rM arası çalışır aradaki uçurumu siz hesaplayın

@recep24ank

SCSI teknolojisi ömrünü dolduralı baya oluyor. SCSI yerine artık SAS diskler var. SCSI 320 Mbit, SAS diskler 6 Gbit veri transfer hızına sahip. Şu an için de en fazla 15.000 RPM hızında. External olarak ise bu tür diskler pek kullanılmaz. Genelde sunucu bazlı ürünlerde tercih edilirler.

20.000 RPM SCSI disk ilk defa duyuyorum. Bu bilgiyi nereden elde ettiniz?

Bende WD 2.5" 500gb var, bağlantı kablosu dışında çok memnunum. 2-3 kez düşüp kapağı kısmı açıldı lakin sorunsuz çalışıyor :) hala :D Ama seagate'e göre (5400rpm olan modelinde) de aynı dosyayı biraz daha yavaş atıyor. 500mb yaklaşık 7 saniye gibi bir fark :D
Bir sonrakini seagate alacağım, sana da tavsiyem seagate :D

Tek kelime ile Samsung...

Western Digital. Fiyat-Performans olarak gayet iyi. Ayrıca uzun zamandır kullanıyorum. Elimde 500 gb ve 300 gb lık WD ler var , arkadasımdaslarımda WD kullnıyorlar yeni cıkanlarında usb 3.0 destegide var gayet hızlı oluyor.

Tabi pc yonga setiniz 3.0 destekliyorsa eğer bundan faydalanıyorsunuz yoksa 2.0 olarak kullnıosunuz.

Konuyu açan vatandaş 1 tb demiş ssd önerenler olmuş.Ssd diskler 256 gb a kadr var zaten fiyatları 20-40 gb bile çok yüksek.ssdler hız için kullanılıyor.depolama için değil.Ayrıca darty de yarın 500 gb 2.5 inç usb diskler 99 tl kampanya var.

Geri