Başlığın miyadı dolmuş ama ben de eklemeden geçemeyeceğim, İŞ ŞANSA KALMIŞ diyenlere harfiyen KATILIYORUM.
Ben zamanında ucuz diye WD 250 GB almıştım, bir süre sonra zaman zaman bilgisayar görmemeye başladı, daha sonrasında ise harddiskin hafızası zarar gördü, şu bilgilerin yazıldığı kısım, terminolojik ismini bilmiyorum. O kısım zarar görünce de dosyalar okunmaz hale geliyor.
Baya bedduamı almıştır WD. Bir iki kere taş çatlasın sağa sola çarpmıştır. Yüksekten düşer falan anlarım ama çok saçmaydı bozulması. Resmen adamlar kısa sürede bozulsun da yenisi alınmak zorunda kalınsın diye dandik üretmişler, zira diski darbeye dayanıklı yapmanın binbir yolu var, bir dolu farklı malzeme var darbe etkisini emecek. Sen tut plastik kaplama harddisk üret?
Hayatta WD almam, bir dahaki sefere ucuz ve popüler olmayan bir marka alacağım çünkü nasılsa hepsi bozuluyor, hiç yerinden kıpırdatmayacağım, gittiği yere kadar.
Son tavsiyem kıymetli arşivinizi -film, mp3 vs,- düzenli yedekleyin. DVD CD'lerine ya da internet sitelerine. En güvenli yol her zaman en ilkel olandır.