Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi iki bisiklet?

Hangi bisikletler?

• Toplam katılım
    58

Demir Atlı Adam

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.134
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Görüşlerinize ihtiyacım var. İki bisikletiniz varsa size uygun olan şıkkı işaretler misiniz? Veya hangi iki bisiklet mutlaka olmalı.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
@Türko Kullanım yeriniz ve amacınız mutlaka sorulacaktır.Her ne olursa olsun yol bisikleti her kombinasyonda olmalıdır.Diğer seçtiğiniz bisiklet ise direkt olarak kullanım amacınız ile ilgili olmalı diye düşünüyorum.
Mesala toplu ulaşımla entegre kullanacağım,pratik olsun vb diyorsanız katlanır ama yanında mutlaka yol bisikleti olmalı gibi.

@Türko Katlanır - Şehir yerine Katlanır - Tur olabilirdi. Mtb de kullandım Yol da. Yıllardır da aktif olarak katlanır bisiklet kullanan birisi olarak söylüyorum, katlanırın dik ve rahat oturuş pozisyonuna alışınca mtb-yol yarış falan kullanmakta güçlük çekiyorsunuz. Eğilerek kullanmak çok zor geliyor ve beliniz ağrıyor. Ayrıca yol bisikletim var ama hiç binmek istemiyorum rahat gelmiyor. Şehir içinde artık kesinlikle bir katlanır gerekiyor büyük bir nimet, uzun yol için de katlanırın yanına alternatif daha dik pozisyonlu bir Tur bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Dry_35 şehir- tur diyebiliriz. Ben çok sınıflandırmak istemedim. Sizin görüşünüzün zıttı olarak yola geçtikten sonra " ben bisiklet sürmüyormuşum meğer" diyen insanlarda var.

Bir yol ve yanına da bir yol eklenebilir seçeneklere :) (Biri endurance tip, biri daha aero, performans odaklı bir kadro)
Kısaca boşuna bisiklet dünyasında n+1 formülü yok :)

İhtiyacın olan bisiklet sayısı= n+1 (N varolan bisiklet sayısı) :islik:

@Türko Ben'de iki bisiklet var. ama ikisi de yol. Birini işe gidip gelmek iş sonrası sürmek için kullanıyorum. diğerini sadece pazar günleri kullanmakla beraber evimin salonunda dekor olarak tutuyorum :) Benim için yol bisikletinin diğer alternatifi gene yol bisikleti :)

@Türko Bir de şöyle düşünülebilir.Bence bütün bisiklet türlerinin karşıt noktasında bulunan ya da diğer bisiklet türleri ile ortak noktası en az olan bisiklet türü yol bisikletidir.Ayrıca yol bisikleti çok farklı bir şey:Kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi :asik: Tarif edilemez.Bu sebepten dolayı her şartta yol standart olmalı.
Diğer ikinci bisiklet ise doğrudan kullanım amacınız ile ilgili olmalı.
Yol bisikletinin olmadığı kombinasyonlarda ortak nokta sayısı daha fazla olacaktır.İki bisikletimiz arasında ortak nokta daha az olmalı ki her şeyin keyfini sürebilelim.:)

@Türko Ben öncelik verdiğiniz bisiklet katlanır olacaksa diye dedim zaten. Sizin bisiklet binme sıklığınızla benimki aynı olmayabilir. Ben hergün katlanır ile işe gidip geliyorum bu yüzden uzun yola yol bisikleti ile çıkınca ters geliyor vücuda duruş pozisyonu, tur daha rahat geliyor. Yol kötü tur iyi falan bunun kıyaslamasını yapmıyorum ben. Tabiki herkesin tercihi sevdiği tür farklı. Pazardan pazara bisiklet kullanan biri için bir sorun olmaz zaten.

benim için imkanım da varsa karbon yol + fuji touring

• Beğen
Tepkiler: Dry_35
@Dry_35 bende şehir ve katlanır bisiklet var. Katlanır malum düşük hızlar yaptığı için bana gezinti bisikleti olarak görüyorum. Şehir bisikletim ise daha hızlı ve atak. İşlerimi daha çabuk hallediyorum. Katlanırı alma amacım seyahatlerde yanımda götürmekti ama şu ana kadar bu amaçla kullanmış değilim. O nedenle vedalaşma durumumuz olabilir kendisiyle.
@hamlet2006 tariflerinze göre yol- katlanır, yol - mtb ağırlık kazanıyor. açıkcası yol - mtb bana da mantıklı gelmekte. Uzun yollarda ve spor amaçlı yol , şehirde ve bozuk yollar söz konusu olduğunda mtb olabilir.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Türko Söylediğinize göre katlanırı çok aktif kullanmıyorsunuz.Anladığımız kadarıyla da şehir bisikletiniz Giant 'ı da hem amacına uygun kullanıp hem de seviyorsunuz.Sizin yerinizde olsam Giant ve Scott Speedster kombinasyonu yaparım.:harika:Gerisini de sonra düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Seçeneklere eklenmesi gerektiğini düşündüklerim:
Yol - yol (biri karbon, diğeri çelik; biri hafif tırmanma bisikleti diğeri disk frenli endurance bisikleti veya biri güzel bisiklet, diğeri kışlık antrenman bisikleti gibi)
Yol - Zamana karşı

Benim icin ileride de yapmayi istedigim gravel + katlanir kombinasyonudur. Sehir icinde ulasim amacli kullanmak icin katlanir muhtesem bi guzellik bence , gravel ise lastik ve(ya) jant degisimi ile yol bisikleti amaciyla kullanilabilir istenilirse ufak araziye girilebilir hatta tura cikmayi dusunurseniz cogu kisi icin yine yeterli gelecektir , umarim bi gun bu kombinasyonu yaparim[emoji16]

Bence YOL+YOL secenegi de olmaliydi , hayret kimse dememis :)

Saka bir yana , katiliyorum , kullanis amaci cok onemli. Bence , karbon+ALU olacak sekilde 2 bisikletim olmasini tercih ederdim. Ancak kisa surusler icin de , katlanir olmasi guzel olurdu.

Mtb-tur eklenebilir , sedona761pro ve fuji touring

Bende MTb ve yol var. İkisininde zevki bambaşka ama yolun yaşattığı hissi diğerlerinden tam anlamıyla alamıyorum, bu yüzden yol bisikleti vazgeçilmez ve hergün hem gezme hem de ulaşım amaçlı kullanıyorum lakin kısa mesafe hemen gidip gelmek ve terlemek istemiyorsam mtb yi tercih ediyorum çünkü oturduğum yer pek düzgün asfaltlı değil ayrıca mtb bisiklet yol bisikleti gibi hızlanmak istemiyor sabit
Gitmek kolay oluyor

Geri