Scudo Sports

Hangi Macbook

fatihaydın

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Look
Merhaba arkadaşlar.Okul durumumu ayarlayabildiğim taktirde,ilerde alacağım bisikletin bütçesinden biraz kısarak laptop almayı düşünüyorum.Daha önce asus marka laptop kullanıyordum ve çok memnundum fakat 3 sene geçti ve artık miyadını doldurdu.Yeni olarak ise aklımda Apple markası var.Alacağım laptobu sadece 1.5 senelik okul hayatımda değ,l,sonrasında da iş hayatımda da kullanmaya devam edeceğim.Kullanım alanım ise internette dolaşmak,mailler vs ve özellikle AUTOCAD,SOLİDWORKS programları olmakla beraber 3D Max vs çizim programları olacak.Makine Mühendisliği okuyorum ve ilerde de iş hayatımda bu tip programlar kullanmam gerekecek.Daha farklı markalara da baktım fakat bu sefer Apple kullanmak istiyorum.Apple ile alakalı duyduğum,ekran kartlarının yeteri kadar güçlü olmadığı,bu tip grafik gerektiren programları açamadığıydı ya da kastığıydı(air serileri için).Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve bana önerebileceğiniz seri olur mu ? Bütçem 3500 tl altında olacaktır.İyi günler dilerim arkadaşlar iyi forumlar :)

Scudo
Fatih Bey merhabalar,
Ben uzun süredir mac kullanıyorum. Bir çok modelini kullandım. Öncelikle bahsettiğiniz programlardan performans almak istiyorsanız air lerden uzak durun(ben mac air kullanıyorum). Kesinlikle pro modellere yöndelin. Bunlardan da 13'' lere bakmayın derim, zira uzun kullanımda gözlerinizi yorar. Retina ekranlı bir macbookpro alırsanız uzun yıllar sizi goturecektir.
Bununla birlikte, ilk defa mac kullanacaksanız, başlarda biraz zorlanmanız muhtemel bunu baştan söyleyeyim. Hernekadar çok kullanıcı dostu bir işletim sistemi olsa da elbette bilene kolay:) ama öğrendikten sonra tekrar windows kullanmak istemessiniz, dahası eğer iphone ya da ipad kullanıyorsanız bunlarla çok uyumlu çalışıyor.

Aşağıdaki linkden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz

(link)

Merhaba size güzel bir macbookpro yakışır
sana ilanıda göndereyim incele istersen
(link)

öneriler için teşekkür ederim arkadaşlar.Pxinrorh bütçem max 3500 tl olabilir.Bir de bu apple ın sitesindeki ürünler,vatan,teknosa gibi sitelerden daha pahalı.bunun sebebi nedir acaba ? apple sadece yeni çıkan ürünleri mi satıyor kendi bünyesinde ? son olarak da arkadaşlar,air serisinde bu programları açabilecek model var mıdır ? çünkü buradan ne kadar çok para artarsa tamamı bisiklete kayacak bu paranın...

ek olarak kazuya,çok kaba olmasını,taşıma zorluğu vs olmasını istemiyorum.bu yüzden 13" olan modellere daha sıcak bakıyorum :)

Air serisinden performans beklemeyin. Eğer çizim yapacaksanız Imac almanızı öneririm. Ben 21.5" modelini kullanmaktayım ve gayet memnunum. Ayırdığınız bütçe macbook pro retina'nın en düşük modelini anca kurtarır. Bu model de depolama alanı ve 13" ekran büyüklüğü nedeniyle işlerinizi yapmanızda verim alamamanızı sağlar. Bahsettiğiniz programların ne kadar güçlü grafik birimlerine ihtiyacı olduğunu bilmediğimden birşey diyemiyorum. Benim IMac'te onboard Intel Irıs Pro modeli var ve son çıkan oyunları full hd ve full özellikte oynayabiliyorum. Ayrıca Photoshop ve Premiere gibi programlarda hiç kasma vs yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
Evde çizim vs yapabileceğim masaüstü bigisayarım var.Gayet sağlam bir ekran kartı var üzerinde.o yüzden;işe giderken,okulda bir çizim yapmam gerektiğinde, ya da yaptığım çizimi atıp okulda hocalarla ufak tefek düzenlemeler vs için bir ürün arıyorum...

@fatihaydın
Malesef air modeller gunluk kullanim icindir ve zirvelerdedir ancak kullandiginiz programlar islemci gucune ihtiyac duyuyor 3500 gibi bir fiyata alacaginiz mac sizin icin idare edebilinir sinifina konulacaktir i7 li maclarin fiyati belli bu arada 4710hq nun ne kadar pahali ve parasinin karsiligini vermeyen bir islemci oldugunu hatirlatmak isterim yanlis anlasilmasin mac ler cok cok iyi bilgisayarlardir

@fatihaydın

2. el macbookpro alıp bütçeyi bisiklete kaydırabilirsiniz. İlla sıfır almak istiyorsanız dediğim gibi Air almanızı önermem. Macbook pro retina 13" 128 Ssd modeli işinizi görecektir. Apple store'da fiyatlar piyasaya göre daha yüksek. Yakın zamanda kız arkadaşıma Loom'dan pro aldık ve öğrenciye özel %4 indirim uyguladılar.(Bu indirim tüm apple bilgisayarlarda geçerli. Sadece öğrenci olan kişinin tc numarası gerekli)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Atahan Eker ben de bahsettiğiniz modeli inceliyorum bu aralar atahan bey.bahsettiğim programlarda kasma ya da açamama vs gibi sorun yaşar mıyım acaba.çünkü bu kadar para verdikten sonra işimi görmemesi büyük problem olur benim için.ek olarak hangi ekran kartı modelini kullanıyorlar bu seride bulamadım...

@fatihaydın

Bahsettiğiniz programlar hakkında bilgi sahibi olmadığımdan bişey diyemiyorum. Apple Store'daki en düşük fiyatlı MacBook pro(retina3.799tl) onboard Intel Irıs (pro modeli değil) kullanıyor. Bu bilgisayarda Dota2 oyununu hiç kasmadan full HD olarak oynamışlığım vardır. Ancak fandan çıkan sese dayanabilmek gerçekten çok zor.

(link) ayrıca bu siteden kendin konfig yapabilirsin. Detaylı olarak seçme şansında olur eğer kafana takılan birşey olursu tekrar yardımcı olurum :)

@pxinrorh
Öğrenci belgesi vermeyebilir. Sadece TC no yeterlidir. Zira yakın zamanda sadece tc no ile 2 kez alışveriş yaptım.

• Beğen
Tepkiler: pxinrorh
Hımmm onu hiç deneme imkanım olmadı da Türkiye' de mağaza hiç yokken bizden mail olarak istenmişti :)

yanlış anlamadıysam,İstanbuldaki apple store lara öğrenci belgesi ile giderek yüzde 25 indirimli şekilde bu ürünlere sahip olabiliyorum,değil mi ?

Mrb 3000TLyi iyi bir mac tavsiye edemem,
2.el olabilir ama performans ağırlıklı bir mac almak istediğinde işler çok değişiyor.
autocad gibi mühendislik programlarında ekranın retina olması çok işine yarayacaktır + bu retinadan en iyi performansı almak için dahli ekran kartlı bir model almak zorundasın.
bu yüzden 7.400TLlik bir macbook almalısınız ki içinde dahili ekran kartı olsun.
bu dolar kuru ile maclerin fiyatı baya uçtu. İlla mac alacam diyorsanız kolay gelsin derim.
Amerikan alabilirim veya getirebilirim gibi bir düşünce var ise o zaman işler değişir.
bu 7400lük mac'i 2500 dolara yani yaklaşık 6100 tl civarında alabilirsiniz.
Amerikadan alma gibi bir düşünceniz var ise benim tavsiyem razer blade serisi notebooklardır.
linki (link)
qhd ekranlı ,süper hızlı ve performans odaklı oyuncu dizüstü bilgisayarıdır. İnceliği ve tarzı macbook'a benzemektedir.
Fiyatı 2200Dolardır...

Karar senin

@fatihaydın

%25 indirim söz konusu değildir.
MacBook Pro Retina
Normal fiyat 3.799TL
Eğitime özel fiyat 3.571TL

Applpe Store'a girip "eğitime özel fiyat" linkine tıklayıp görebilirsinz.

Mac pro 15" kullaniyorum, standard donanim 4gb ram-gt650m ile Catia, AutoCAD gibi yazilimlari kullanabiliyordum.

8 GB ram, 256 ssd takviyesi yaptiktan sonra cok daha rahat bir sekilde bu programlari kullananildim, cod battlefield tarzi oyunlari da sorunsuz oynayabiliyorum.

@Atahan Eker Haklısın galiba şimdi telefon ile görüşme imkanım ooldu ;
% 6 oranında indirim , %4 te havale indirimi söz konusu dedi yetkililer

@Özgür K. (link) bu üründe,3800 TL olan opsiyon ile gelen donanım peki bahsettiğim programlar için yeterli olur mu özgür bey ?

Geri