@pxinrorh
Öğrenci indirimi %8
3500 TL bütçeyle sıfır cihaz imkansız, ikinci ellere bakmalısın. Temiz ikinci el bulabilirsin, MAC bilgisayarların ikinci eli de çok iyi oluyor. Biraz pazarlıkla 2-3 yaşında bir cihaz alabilirsin. Ben 6 yıllık bir MacBook Pro 15 inch kullanıyorum. Hayret ediyorum. Hafızasını yükseltebildiğim kadar yükselttim artık daha fazla yükseltilmiyor, 8 MB yaptım. Arkasından hardiski SSD yaptım süper hızlandı. Satmaya kıyamıyorum. Birkaç defa satılığa çıkardım sonra vazgeçtim.
Sahibinden.com'a bak, 15 inch Macbook Pro retina ekran, SSD, Türkçe klavyeli 2-3 yaşında temiz bir cihaz için pazarlık yap. Dikkat et sahibinden.com da Amerika'dan getirilmiş İngilize klavyeli cihazlar da satılıyor.
Ayrıca Şişli'de Artı Bilgisayar var. Eski bir Apple bayisi, ellerinde çok fazla ikinci el cihaz oluyor, dükkana gidip bakabilirsin. Ben eskiden onlara eski makinamı verip yeni makina alırdım.
Şimdiki makinalar SSD kullandığı için hız bakımından bahsettiğin programları kullanmakta sorun yaşamazsın.
Ayrıca, Anadolu yakasındaysan gel benim cihaza bak, hızına bak, hızı seni tatmin ederse sana uygun fiyata satarım. Almasan bile işletim sistemi hakkında fikir sahibi olmuş olursun.