Scudo Sports

Hangi Macbook

@fatihaydın

13" alma bence, AutoCAD catia gibi programlar icin kucuk olur. 15" bile bu uygulamalar icin ancak idare ediyor.

Ikinci el de alabilirsin, mid 2012 mac pro alip 8 ram, 250 de ssd alirsan sorunsuzca kullanirsin.

Scudo
@pxinrorh

Öğrenci indirimi %8

3500 TL bütçeyle sıfır cihaz imkansız, ikinci ellere bakmalısın. Temiz ikinci el bulabilirsin, MAC bilgisayarların ikinci eli de çok iyi oluyor. Biraz pazarlıkla 2-3 yaşında bir cihaz alabilirsin. Ben 6 yıllık bir MacBook Pro 15 inch kullanıyorum. Hayret ediyorum. Hafızasını yükseltebildiğim kadar yükselttim artık daha fazla yükseltilmiyor, 8 MB yaptım. Arkasından hardiski SSD yaptım süper hızlandı. Satmaya kıyamıyorum. Birkaç defa satılığa çıkardım sonra vazgeçtim.

Sahibinden.com'a bak, 15 inch Macbook Pro retina ekran, SSD, Türkçe klavyeli 2-3 yaşında temiz bir cihaz için pazarlık yap. Dikkat et sahibinden.com da Amerika'dan getirilmiş İngilize klavyeli cihazlar da satılıyor.

Ayrıca Şişli'de Artı Bilgisayar var. Eski bir Apple bayisi, ellerinde çok fazla ikinci el cihaz oluyor, dükkana gidip bakabilirsin. Ben eskiden onlara eski makinamı verip yeni makina alırdım.

Şimdiki makinalar SSD kullandığı için hız bakımından bahsettiğin programları kullanmakta sorun yaşamazsın.

Ayrıca, Anadolu yakasındaysan gel benim cihaza bak, hızına bak, hızı seni tatmin ederse sana uygun fiyata satarım. Almasan bile işletim sistemi hakkında fikir sahibi olmuş olursun.

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@muratcolakoglu bahsettiğiniz seçenekleri araştırayım hocam.avrupa yakasında oturuyorum fakat havalar biraz daha düzelince gelir görmek isterim tabi ki... saolun öneriler için

Makine falansa kesinlikle pro olanı ama bütçeniz 3500 ise retina olmayana bakabilirsiniz ama birazdaha biriktirip retina alabilirsiniz

• Beğen
Konuyu saptırıyormuşuö gibi anlamayın lütfen ama bence MacBook'un düşük seviyesini alana kadar Asus'un üst seviyesini almak size daha uygun. Ben de MacBook alma hevesiyle yanıp tutuşuyorum ama buna para ayırmaktansa paramı başka yerlere harcıyorum. İşinizi görecekolsa eyvallah ama bu haliyle pek mantıklı görünmüyor.

Şu ürün kraldır. (Aynı ürün farklı mağazalarda daha hesaplı fiyata bulunabilir. Mesela Gold'da 4000 TL idi hafta sonu.)
(link)

3500TL'lik macbook'ta solidworks kullanamazsınız, o sizi kullanır.

@Tahir Keskin

Aynen katiliyorum, o fiyata Asus ve Lenovo'nun en ust donanimli laptoplarindan alinabilir.

• Beğen
@fatihaydı, ne nasipli adamsın. Hepsiburada.com'da tam senin bütçene göre bir kampanya var.

(link)

• Beğen
Aynı şekilde bende söylediğin programları kullanıyorum ve macbook pro 13" retina sahibiydim. ama bir çok uyumluluk sorunu yüzünden bayağı zorluk yaşıyordum. Şimdi onu bıraktım msi gs70 aldım ve mutlu mesut yaşıyoruz. Eğer çizim, kod vs işler için alıcaksınız windows alın, oyun oynayacaksanız windows alın. 3 tane macbookum oldu bu vakte kadar ama hiçbirinden msi'den alabildiğim kadar verim alamadım

• Beğen
Merhaba, öncelikle macbook pro retina 13" ve retina 15" kullanan birisi olarak. Apple dan uzak dur derim. Günlük kullanım için güzel olmasına güzel. Fakat şuan türkiye de apple almak doğru değil. Hem fiyatları pahalı hemde şuanki macbooklar senin isteklerini yerine getirecek düzeyde değil. Zaten 3Dmax mac os x için çıkmadı yani kullanamazsın. Kullanacaksan bootcamp ile windows kurman lazım. Performans içinse en az gt750m ekran kartlı olan modeli alman lazım. Onlarda malum fiyatları. Ben şuanda kucağımda macbook kargoya gidiyorum. Sattım çünkü. 5700e aldığım laptopumu 5250 ye aldım. 3.500e alacağın macbook hiç bir işine yaramaz. O apple özentiliğide 1 hafta sonra geçiyor yerini pişmanlığa bırakıyor. Performans için ince kasalı monster tavsiye ederim sana.

• Beğen
Geri