Scudo Sports

Hangi Oran'ı Kullanıyorsunuz Single Speed'ciler

prokamikazae

Forum Bağımlısı
Tepki
465
İsim
Bio
Bisiklet
Carraro
Merhabalar,
Sinavimin gecmesine 20 gun kaldi bu demek oluyor ki 20 gun sonra proje'ye basliyorum. Merak ettigim bir sey var, hangi disli oranini kullaniyoruz? Bana 42x18 30x17 30x15 44x14 hatta 54x14 gibi oranlar soylendi insanlar tarafindan, sizce hangi oran daha guzel genelde 25km sehir ici kullanimi icin? Referans icin genelde 2x5 kullaniyorum 42X34X24 aynakol ve 11-34t 8 speed ruble ile. Bu hangi disli oranina denk geliyor su anda? ben 42:16 gitmeyi dusundum sizce fazla mi sert olur ozellikle yokuslar icin? Tesekkur ederim.

Scudo
Merhaba,

Iphone larda Bike Gear Calculator diye bir program var. dişli hesaplarında kullanılıyor. Ayna kolun uzunluğuna dahi değinip hasap yapabiliyor. bi bak istersen işine yarayacaktır.

@biozalp 46 x 16 ortalama bi oran bence. 42yle çok yumuşak pedal çevirir, yokuşları çıkabilirsiniz kolayca ama pek hız yapamazsınız.

44x18 Ortalama rampalarda iyi bana göre daha dik olanlarda kilomdan ötürü biraz kolay gelmiyor.

Sirayla 46/16, 42/17, 53/17 kullandim. 53/17'ye Malt Crit'te yarismak amaciyla gectim, sonra alisinca o sekilde 2 yil kullandim. Kondisyonunuzu bilmiyorum fakat sehir icinde ortalama kullanimda 46/18 en rahat edeceginiz oran olur diye dusunuyorum.

@Koray KORKMAZ

Tesekkur ederim yorumunuz icin, ancak internette daha gelismis sayfalar oldugu kanaatindeyim. Mesela (link) muazzam bir kaynak hangi oranla ne kadar kadans ile ne kadar hiz yapabileceginiz konusunda.

@Bicycle_Dream

Su anda OSYS nedeniyle 90kilo'ya kadar cikmis bulunmaktayim ancak normalde 83 kilo falanimdir. Peki ne kadar bir yokus tirmanisindan bahsediyoruz, bu bisiklet gunluk kullaniim icin olucak bir sure ondan ortalama bir disli orani lazim bana. Sizin kilonuz ne kadar ogrenebilir miyim cekinmezseniz.

@Berk Mercancı

Sigarayi birakip iki hafta bisiklet bindigim zaman kondisyonum iyi duruma geliyor, bisikletle saglam kilometreler yaptim ve antremansiz bile 40km civarini cok soluk soluga kalmadan cikarabiliyorum 25km ortalama mtb ile. Bana da 46:18 dusuk bir oran gelmisti baktim kadans ayarlarindan 46:16 gidecegim gibi duruyor, tabi su an bisiklette takili olan aynakolu kullanacagim onun da dislilierini bilmiyorum, cogu yol bisikletinde oldugu gibi (bisan 90 model) 50x34 ayna kol varsa 50:18 gibi oran kullanacagim ki 46:16 ile cok yakin oranlar matematigi yanlis yapmadiysam.

@clubber

bilmiyorum ancak 46/18 de yol bisikleti kivaminda bir bisiklet icin 100 gibi kadanslarda anca 30'a yaklasabiliyor. Bilmiyorum sanirim benim isim biraz da deneme yanilma ile olucak. Cunku ikisi de buyuk oranlar seneye nerede okuyacagimi bilmiyorum ankara da olabilir istanbul da.

Ayrica arka freewheel bulabilecegim neresi var? Gearbest vs de olur ancak metal uretimlerde cin'e pek guvenemiyorum. Bir de elimde bulunan kasetten istedigim disliyi sokup spacer ile kullanabilir miyim? Aynakolda bunu yapmak mumkun ancak su ana kadar arka kasette yapana denk gelmedim.

Tesekkur ederim degerli yanitlariniz icin.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@furkantrojka

yarindan itibaren oyle yapacagim gibi duruyor hocam. iyi sahurlar herhalde?

• Beğen
Yokus derken nasil bir yokus..yuzde 5..yuzde 3..uzun yol yokusumu..mtb ile 25 km ortalama tutturmak baya guc gerektirir..anlasilan iyi idmanlisiniz..mtb ile 42x18 i soluksuz cevirmek, baya iyisiniz.

• Beğen
@Ismaildmr

2 yil onceydi o, genelde 24km ortalama giderdim bostanli'dan uckuyular tarafina. 42:20 genelde yapardim hizimi kazandiktan sonra kalkis 34:20 fakat cogunlukla 42:20 kullanirim, 2x5 ve 3x5 oluyor vites olarak. o nedenle biraz yol bisikleti inceligi olacagi icin 42:16 veya 42:18 yapmayi dusunuyorum, ki forumdaki arkadaslarin yorumlari da bu yonde.

ama tabi iki sene 2014 ve 2015'in yarisi boyunca her gun 30km civari bisiklet yapma firsatim vardi. iki yildir okuldan dolayi dogru duzgun binmedim bile bisiklete.

• Beğen
Vitesli bisikletteki benzer dişli oranları ile single speed bisikleti deneyimlemeniz imkansız.

@clubber

hocam proje bisikletini aldim zaten, sadece oran olarak ne almaliyim onu dusunuyorum lys sinavi gecsin toplamaya baslayacagim.

Konuyu hortlatıyorum, kusura bakmayınız. İstanbul’da trafikte, yokuşta vs her koşula uygun bir dişli oranı tavsiyesi alabilir miyim deneyimli fixiecilerden

Konuyu hortlatıyorum, kusura bakmayınız. İstanbul’da trafikte, yokuşta vs her koşula uygun bir dişli oranı tavsiyesi alabilir miyim deneyimli fixiecilerden
Eğer single speed kullanacaksanız ve hız peşinde değilseniz 42-19 veya 42-20 gibi 50’li gear inchler yokuşlarda iyi olabilir. Yokuş aşağı pedal kesebildiğiniz için çok yüksek oran olmadan idare edilebilir. Ama zevkli mi, değil. Sürekli bir pedal kesme hissiyatı oluyor çok düşük oranlarda.

fixed gear kullanacaksanız, daha yüksek 44-18 veya 44-17 gibi 60larda bir oran tavsiye ederim. Daha düşük oran kullanınca düz yerlerde pedal kesemediğiniz için pek zevkli olmuyor. 60lar iyidir.

Hiç yokuş çıkmayacaksanız 70leri deneyebilirsiniz. Ben maksimum 70 gear inch kullanıyorum ama tabi çok fazla yokuşa vurmuyorum kendimi.

Yaşınızı bilmiyorum. Belli bir yaştan sonra dik yokuşlara vitessiz bisikletle, özellikle antrenmansızken çıkmanızı önermem. Gençken de önermem de yaşlıyken dizler daha hassas oluyor.

Eğer single speed kullanacaksanız ve hız peşinde değilseniz 42-19 veya 42-20 gibi 50’li gear inchler yokuşlarda iyi olabilir. Yokuş aşağı pedal kesebildiğiniz için çok yüksek oran olmadan idare edilebilir. Ama zevkli mi, değil. Sürekli bir pedal kesme hissiyatı oluyor çok düşük oranlarda.

fixed gear kullanacaksanız, daha yüksek 44-18 veya 44-17 gibi 60larda bir oran tavsiye ederim. Daha düşük oran kullanınca düz yerlerde pedal kesemediğiniz için pek zevkli olmuyor. 60lar iyidir.

Hiç yokuş çıkmayacaksanız 70leri deneyebilirsiniz. Ben maksimum 70 gear inch kullanıyorum ama tabi çok fazla yokuşa vurmuyorum kendimi.

Yaşınızı bilmiyorum. Belli bir yaştan sonra dik yokuşlara vitessiz bisikletle, özellikle antrenmansızken çıkmanızı önermem. Gençken de önermem de yaşlıyken dizler daha hassas oluyor.

24 yaşındayım çok yokuşu olan bir semtte yaşıyorum. Sanırım bu 3 kısımdan 60 lar bana daha uygunsonuçta fixie kullanmamız tamamen sürüş zevkinden

• Beğen
46-18 en sevdigim orandir, dik yokuslarda elde goturmek gerekiyor diz sagligi icin.
Daha dusuk bir oran ile yokuslarda daha az zorlanirsiniz belki ancak düzde gitmez bu sefer.

• Beğen
Geri