Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangi Oran'ı Kullanıyorsunuz Single Speed'ciler

Bu videodaki gibi bir işlem kadro kulağına binen yüke dayanır mı ?
Adamın niye bu kadar zahmete girdiğini çok anlamadım. Aslında ilk haliyle kullanımı daha pratik geliyor bana. Tekeri takarken bisikletin üzerine biraz bastırınca zincir kendiliğinden geriliyor, ayrıca uğraşmak gerekmiyor.
Yük konusunda ise kaynak tecrübesi olanlar yanıtlasın. Ama bu başlığın altında bu soruya cevap alamayabilirsiniz. Oranlarla ilgisi yok.

Scudo

Bu videodaki gibi bir işlem kadro kulağına binen yüke dayanır mı ?

Bu işlemde kaynak düzgün yapılmışsa, kaynak öncesi ve sonrası temizleme doğru yapıldıysa hiçbir şey olmaz. Bu drop outu kıracak bacak ciğer Türkiye'de yok.

Adamın niye bu kadar zahmete girdiğini çok anlamadım. Aslında ilk haliyle kullanımı daha pratik geliyor bana. Tekeri takarken bisikletin üzerine biraz bastırınca zincir kendiliğinden geriliyor, ayrıca uğraşmak gerekmiyor.
Yatay kızakta zincir germe aparatı kullanılabiliyor ve bu yeri geliyor büyük bir artı oluyor. Öne tahrikte de arkaya tahrikte de (back pressure ve skid) zincir mili öne doğru çekiyor. Ve milin öne kaymasını engelleyen fiziki bir yapı olduğu zaman mil somunlarını hayvani bir kuvvetle sıkmaya gerek kalmıyor. QR veya kelebek somun kullanılabiliyor.

Yatay kızaklı kadrom olsaydı yapmayı düşündüğüm iki oranlı fixie çok pratik olacaktı. Yokuşa gelince, kelebek somunlu gergiyi gevşet, sonra kelebek somunla kullandığın mili gevşet ve tekeri flip yap. Yine kelebek somunlarla mili sabitle ve devam et. Ama çapraz kızaklı kadroda somunların çok iyi sıkılması gerektiği için kelebek somun kullanamam ve yanımda anahtar taşımam gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Yatay kızakta zincir germe aparatı kullanılabiliyor ve bu yeri geliyor büyük bir artı oluyor. Öne tahrikte de arkaya tahrikte de (back pressure ve skid) zincir mili öne doğru çekiyor. Ve milin öne kaymasını engelleyen fiziki bir yapı olduğu zaman mil somunlarını hayvani bir kuvvetle sıkmaya gerek kalmıyor. QR veya kelebek somun kullanılabiliyor.

Yatay kızaklı kadrom olsaydı yapmayı düşündüğüm iki oranlı fixie çok pratik olacaktı. Yokuşa gelince, kelebek somunlu gergiyi gevşet, sonra kelebek somunla kullandığın mili gevşet ve tekeri flip yap. Yine kelebek somunlarla mili sabitle ve devam et. Ama çapraz kızaklı kadroda somunların çok iyi sıkılması gerektiği için kelebek somun kullanamam ve yanımda anahtar taşımam gerekir.
Eski çelik mtb bisikletimde göbekteki bir çarkla single speed fixie dönüşümü yapılabiliyor. zamanında pedal bisikletten almıştım göbeği, 26” janta ördüm. Bu şekilde bisikletten inmeden dahi sadece eğilip dönüşümü yapabiliyorum. Örneğin yokuş ineceksem hemen al normal vitese aşağı in devam et. Ama bunu sadece mtbde kullanıyorum. (Mtb için daha düşük oran kullanıyorum ve bazen singlespeed daha pratik oluyor.)
284171 dosyayı görüntüle

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Anonim Bu göbeğini biliyorum. Ama şu var ki, düzlükteki oranla tırmanış yapabilecek bacak gerektiriyor, o da bende yok :kötü:

merhabalar 16 yaşındayım ve fixi-fixed bir bisiklet toplamak istiyorum bacak kaslarıma güveniyorum yaklaşık 10 yaşından beri bisiklet kullanan biriyim asıl konuya gelirsek bisikletim için hangi oranları kullanmalıyım bilmiyorum istediğimşey çevikliğimi çok etkilemiyecek sekilde olabildiğince yüksek hıza çıkabilmek sizce hangi oranı kullanmalıyım

@ilhami12 Daha önce böyle yazmışım aynısını soran birine:
@bonder76 Dişli oranı olarak orta karar bişey seçmek gerekiyor. Ben sırf düzlükte sürdüğüm için 3'ten aşağı düşmüyorum oran olarak. Ama yokuşta ağlatır. 2 yapsanız, o da düzlükte hamster'a bağlar. O sebeple, 2,5 gibi bir oran uygun sanki. 46/18, 36/14 gibi olabilir.

Geri