Tamam siz soyleyince hatirladim. bahsettigim sprey fren/balata temizligi icin diye lanse edilen sprey.
Bu arada makine yagi/wurth hss 2000 sorunsalina geri donecek olursak, ben de gecmiste uzun sure makine yagi kullanmis biri olarak, her ne kadar biraz daha pahali olsa da wurth'u tercih ederim. Cunku o zinciri haftada bir temizlemek icin harcanan benzin/sprey vs turu malzemelerin maliyetini de ekleyince aslinda makine yagi nin daha da pahaliya geldigine kanaat getirdim.
Benim daha iyi bilirim gibi bir iddiam yok gercekten yanlis anlasilmasin ama Cagri'nin dedigi gibi "wurth'un sadece 30-40km idare ettigi" fikrine katilmiyorum. Deneyimlerim bunu gostermiyor cunku. Acikcasi cok daha uzun sure idare ediyor. Hatta benim balkonun zeminine yanlislikla damlayanlar bile kolay kolay gitmiyor mermer zemin uzerinen, o kadar cok yikanmasina ragmen. Bu yuzden uzun sure guvenle ve temiz sekilde kullaniyorum zinciri..
Mesela camurlu ortamdaki arazi suruslerinde (veya uzun sure yagmur altinda asfalt surusunde) makine yagi tamamiyle akip gidiyor zincir uzerinden. Surus bittikten sonra bisikleti yikayinca zincir ve rublenin resmen kurudugunu gorebiliyorsunuz. Wurth'de boyle bir sey olmuyor. Cunku yag acikca calisan parcalari korumak uzere imal edilmis, isini goruyor. Yanlis bildigim birsey mi var acaba? Sizin bahsettiginiz farkli bir makine yagi turu mu? Sari govdeli kirmizi kapakli urunun sadece bir modeli var diye biliyorum ben...
-lev.