Scudo Sports

Hangi Tür Bisiklet seçmem daha dogru olur ?

T.kaya

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Kron
Ne Tür bisiklet seçecegime bir türlü karar veremedim...

Şu 3-4 gün boyunca sabah-akşam demeden araştırıyorum. herkesin çok farklı görüşleri var...

Arkadaşlar Sizce;
*Çogunlukla asfaltta kullanıcam.
*Tuzla - Pendik - bostancı sahil yolunda bol bol turlamayı düşünüyorum.
*Özellikle çogu vakitte merkezi yerde kullacagım için araç trafıgı olan yerlerde de kullanacagım. bakkaldı, marketti gibi gitmeler-gelmeler...
*Bisiklette en önem verdigim şey Güvenlik.
*Biraz sert kullanmayi ve hız yapmayıda severim.
*Doğada gezmeyi , veya yapılan festivaller olsun bu tarzda tur'lara katılmak gibi düşüncem var.
*Birde ada'lara gitmeyi düşünüyorum :D

Bisikletleri araştırıyorum, Dağ bisikletleri özellikle önden amartisörlü olanlar aslında hoşuma gidiyor.
Kalın tekerlek olması sanki daha güvenli gibi geliyor.
Yağmurlu veya ıslak yollarda hangisi daha güvenli gider ? kaymadan...
Merkezi bi yerde kullanacagım için araçların arasından yanından atik ve kıvrak bisiklet istiyorum.
şehir bisikletlerinde tekerlekler ince ve büyük oldugundan bu kıvraklıgı bana sağlayabilir mi ? (inanın bilmiyorum)

Tamam şehir bisikletinde dar lastik ve jant büyüklügü farkıyla hız yapmak daha mümkün.
ama dedim ya bu dar lastikler benı korkutuyor yoksa sadece kuruntu mu yapiyorum :p

Sizce hangi tür bisiklet seçmeliyim ? hangisi daha uygun olur...

Scudo
Selamlar.

*Çogunlukla asfaltta kullanıcam.
O zaman dağ bisikletini önermem.

*Tuzla - Pendik - bostancı sahil yolunda bol bol turlamayı düşünüyorum.
Sehir/tur bisikleti (hibrit) mantıklı bir seçim olur.

*Özellikle çogu vakitte merkezi yerde kullacagım için araç trafıgı olan yerlerde de kullanacagım. bakkaldı, marketti gibi gitmeler-gelmeler...
Sehir/tur bisikleti (hibrit) mantıklı bir seçim olur.

*Bisiklette en önem verdigim şey Güvenlik.
Biraz bütçenizi zorlayarak güvenilir markaları almanız gerek. Ayrıca bu size garanti kapsamı aşamasında rahatlık sağlar. Kendi güvenliğiniz içinde kask şart.

*Biraz sert kullanmayi ve hız yapmayıda severim.
Yol bisikletleri fazla sertliğe gelmez, dağ bisikletleriyle hız yapmayı unutun.(yorucu olur anlamında.) Burada yine şehir/tur bisikleti ön plana çıkıyor gibi.

*Doğada gezmeyi , veya yapılan festivaller olsun bu tarzda tur'lara katılmak gibi düşüncem var.
Genelde hibrit bisikletlerde 700x38c gibi oranlarında lastik boyu/kalınlığı kullanılır. Modellere göre tabiki değişir. Taşlık ve kayalık patika tarzı yollarda yüksek hızda kullanmayacağınızı düşünerek bu tarz lastikler bu tarz turlar için uygun. Yani burada da hibrit bisiklet öneriyorum.

*Birde ada'lara gitmeyi düşünüyorum.
:) Hibrit.

Dağ bisikletlerinde önden amartisörlü olanlar görünüm olarak hoştur ama işlevsel olarak kullanıma göre bisiklet seçmeniz lazım. Sizin kullanacağınız alanları düşününce boşu boşuna masraf yaparsınız, ağırlık taşırsınız ve iyi bir marka dağilse rahat arıza yapar. Bir bisikletin kalın tekerlekli olmasının güvenlikle doğrudan bir ilgisi yok. Bir yol bisikleti ile dağda bir patikada gitmek nasıl mantıksız bir hareketse, bir dağ bisikletiyle asfaltta hızlı gitmek o derece mantıksız bir hareket olarak geliyor. Bunu söylerken tabi sizin kullanım amaçlarınızı düşünerek söylüyorum.

Yağmurlu veya ıslak yollarda tüm bisikletler kayabilir. Belli bir süratin üzerine çıktığımızda lastiğimiz uygun kanallara sahip değilse kızaklama (hydro-planing/aquaplaning) olarak tabir ettiğimiz duruma düşebilirsiniz. Yağmurlu ve ıslak zamanlarda belli bir oranın üzerinde bisiklet kullanacaksanız kaliperli disk frenleri düşünebilirsiniz. Ama bu fren sistemi asıl olarak dağ/tepe iniş bisikleri için uygun. v-fren kullanmanız daha doğru. Hemde tamir masrafınız azalır bu durumda.

:) Bence güveniliğiniz için araçlarla atiklik olayına fazla girmeyin. Önemli olan bisikletten çok sizin sürüş tecrübeniz. Bisiklet seçimini bu kriter üzerinden yapmayın derim.

Bir yol/yarış bisikletinde lastiklerin sizi korkutması doğal ama hibrit bir şehir bisikletinde lastiklerden korkmanıza gerek yok. Ben geçen yıl 3 ay süreyle oldukça kalitesiz (markasını bile bilmiyorum) bir şehir bisikletiyle tüm zorlamama rağmen lastik açısından bir sorun yaşamadım. Sadece 3. ayın sonunda sabah kalktığımda lastikler inmişti. Önemli olan iyi bir jant-lastik seti kullanmanız.

Benim kişisel fikrim kaliteli bir şehir bisikleti size oldukça uygun. Eğer bütçenizide belirtirseniz bunun üzerindende yorum yapılacaktır....(çok fazla seçenek var) Ne alırsanız alın şimdiden iyi pedallar.

Sehir bisikleti bence kesinlikle..hafif patikalarada girebilirsiniz onunla.

@T.kaya

Bende tuzlada oturuyorum yazın bostanıya akdar gideri var vapurla adalara geçip kendi çapımızda arkadaşlarla atlayıp zıplayacaz :D ben ghost se 1000 aldım her türlü malzemesini fazlasıyla aldım 870 lira ödeme yaptım beni götürecek diye düşünüyorum :)

Bütçem 1000 TL - belki biraz daha artırabilirim...

Aslında ilk dag bisikleti araştırdım hep , şehir bisikletlerine pek bakmadım.

biraz şehir bisikletlerine göz atayım en iyisi.
Tabii birde bisiklet güzel gözüksünde istiyorum açıkcası.

Maşa konusuna takmazsanız, Sedona 321 size uygundur.

Diğer model Sedona 341.

asfaltta ve ara sıra kaldırımdan inip çıkma gibi eylemlerin bulunduğu bir sürüş için kesinlikle city-bike türünü öneririm...amortisöre gerek yok..boşuna yük edersiniz kendinize..düz maşa öneririm...ayrıca uzun yol için de gayet uygun...tabii herzaman için bisikletin hafifliğine dikkat ediniz derim...bisiklet hafifledikçe haliyle fiyatı da artıyor fakat yine de değer...

@T.kaya

Crosstrail (link) Arkadaşım geçenlerde aldı. Çok şık bir bisiklet. Dağ bisikleti ile şehir bisikleti arası.

Work (link) Kardeşim ve yabancı bir arkadaşı şu an İstanbul-Artvin arası turdalar. Yabancı arkadaşı tur için bu bisikleti aldı ve sorunsuz bir şekilde ilerliyorlar. Şık, ucuz ve sade bir bisiklet. (ucuz derken kalitesine göre demek istedim)

Trek 7.0 (link) Kaliteli bir bisiklet. Sadece vites sistemi biraz düşük.

Specialized ve Trek markaları dışında çok bilgim yok ama bu iki marka önemli ve kaliteli markalar. Ama benim önerim kafanızda alabileceğiniz tüm modelleri oluşturup gidip yerinde görmeniz. Çünkü fotoğraflardan çok çok daha iyi bisikletler.

burayı görmesem yol bisikleti dicektim, doğa diyorsanız, diğer dediklerinizide hesaba katıp şehir bisikleti almanız doğru olucaktır.

kalın tekerin daha güvenilir gelmesi bence sadece ilizyon,
dikkatsiz bir sürücü, özellikle türkiye gibi at hırsızlarının derse girmeden ehliyet alıp sokaklarda bırakın bisikletleri motorları bile ezdiği bir ülkede kaza yapabilir. dikkatli olunduktan sonra şehir yada yol bisikletlerinin tekerliklerinde güvensiz hiçbir özellik yok. : )

başladım araştırmaya... Şimdilik şehir bisikletleri arasında 13 tane model arasında kaldım. tek tek inceliyorum ve en az 2 veya 3 modele kadar elemeye devam edicem.

Ama ilk olarak hepsinin arasından sıyrılan Sedona 331 ve Salcano City Sport 27 HDS bu 2 model benı benden aldı diyebilirim :cool:

Birde yardım istiyorum bisiklette kalite olarak Şuna önem vermelisin dediginiz parça / özellikler nelerdir ? yani vites'in Şu modeli iyidir gibi ?
veya jant'larda nelere dikkat etmeliyim ? eski bisikletimde hatırlıyorumda her ay jantlar yamulurdu tekerlek 8 çizerdi :D

Sizin almayı düşündüğünüz sınıfta vitesler kötüden iyiye: Tourney, Altus, Acera, Alivio, Deore şeklinde gider. En alt limit olarak Altus düşünmeniz lazım. (arka aktarıcı olarak) İşinizi fazlasıyla görür. Unutmamak lazım bir vites sistemi ne kadar iyi olursa olsun tamamen kullanıcıya göre ömrü olur.

Ben tekrar öneriyorum. Madem bu kadar merak ediyorsunuz bence Sedona, Salcano, Trek ve Specialized satan mağazalara bir uğrayın üşenmeden. Hatta deneyin. Emin olun internetteki görseller çok yanıltıyor insanı. Umarım iyi bir seçim yaparsınız.

Teşekkürler... Şimdilik Model ve özellik olarak beğeniyorum.
Zaten benım öyle düşünüyorum yakından gidip görmem gerekiyor.
1 kere alıcam , verecegim para'da az bi para değil , sonradan pişman olmakta istemem.

Geri