Scudo Sports

Hangi zincir yağını seçmeliyiz?

finish line'ı çamurlu yarışlarda kullandım, kuru havada ise fazlalık olan yağı hafifçe silip kullandım memnundum değişiklik olsun diye joe's aldım, kışında joe's nano özellikli yağını alacağım o çok daha iyi bir yağ ;)

Scudo
anladım hocam :) peki finishline dry mı kullandınız yoksa wet mi kullandınız? yani bana hangi yağı önerirsiniz? :)

wet'i öneririm her koşulda kullanılır. kuru yağlar bazen ıslak ortamlarda işini yapmıyor.

teşekkür ederim hocam. çok sağ olun. önce finishline sonra joe's alacağım :)

Ben zincir yağı olarak CASTROL CHAIN LUBE RACING MOTOSİKLET ZİNCİR YAĞI kullanıyorum ne kadar camurlu arazide gezseniz bile silikon bazlı olduğundan bi tabaka oluşturuyor bir bezle silseniz dahi yağ oradan gitmiyor buda güzel yanlarından biri :) varsa tanıdığınız motorcu onlardan alıp bi kereliğine sıkın hayır diyecekler değil ya :) :)

• Beğen
Tepkiler: Alperen KIR
:) doğru söylüyorsun. gidip denemek lazım. şu an ismail arkadaşımla birlikte bisiklete motor yağı sıktım. çok iyi gibi duruyor. bakalım nasıl olacak :)

kuru hava zincir yağlarını kullanabilirsiniz. kesinlikle çok iyiler, zincirinize toz falan bulaşmıyor. baktınız aşırı birikme oldu. balata temizleyici spreyler ile zincirinizi temizleyip, tekrar yağlayarak sürekli verim alabilirsiniz.

Bilginiz olsun:

Wet lubes- Semi Dry lubes -Dry lubs
Bunların arasında zincir ve dişli için en iyisi Wet olanları yani bildiğimiz standart yağlar. Sisteminiz daha sessiz ve akışkan çalıştığı gibi ömrüde uzayacaktır ( hemde ucuz). Yağ sökücüler malzemeyi korazyona uratabilirler, mazot ise belli miktarda yağ ihtiva ettiği için zincir bakla içlerine nufuz eder ve hem kiri söküp attığı gibi hemde hafif bir yağ bırakır ayrıca sonradan eklenecek zincir yağı ile uyum sağlar.

Dezavantajı ( bazılarına göre): Çabuk kirlenir, toz tutar vs.

Her ne tarz yağ kullanırsanız kullanın şunu unutmayın zincirinizi ve kaseti her 200km. de bir Mazot ile temizleyin ve yeniden yağlayın.
Balata temizleyici veya yağ sökücülerden kaçının, mazot en iyisidir malzemenin ömrünü uzatacaktır.

Dry chain lubes dezavantajları: sürüldüğünde ıslaktır, daha sonra kurur ve film vari " vax" bir tabaka yaratır. Görünürde temiz ve "cool" bir zinciriniz olur fakat
sistem biraz gürültülü çalışır.
İlk zamanlarda ( 50-100km) zincir temiz gibi kalsada toz ve kir toplamaya başlar ve bu yağın teflon içeriği nedeniyle iyice yapışkanlaşır.
Temizlemeden ilave edeceğiniz yağ, eski yağın bıraktığı film tabakası nedeniyle
zincire ve en önemlisi iç kısımlara ulaşmaz. Çok çok iyi temizlemeniz gerekir ve
zincirin iç kısmı "bushing-pins" genellikle bu temizlikten nasibini almaz.

Benim en favori yağım Semi Dry lubes, ve aşağıdaki ürünü 10 yılı aşkın bir zamandır kullanıyorum, çok çok iyi.
(link)

Piyasamızada bulabileceğiniz en iyi markalardan biri " Finish Line".
Bu markanın Wet Lube ( cross country) tipini kesinlikle tavsiye ederim.
(link)

Sprey tavsiye etmem, bildiğimiz sıkma tip kullanın.
Chain WAX lardan kesinlikle kaçının.

Zincirinizi temizlemek için sökmeyin, pinleri zayıflatırsınız. Biliyorum kirli bir iş fakat her 200km. de bir
mazotla (fırça vs.) iyice yıkayın- kurulayın- bekleyin ve zincirin her bir baklasına tek tek yağ dökün- bekleyin.
Daha sonra zinciri her bir dişlide yavaş yavaş gezdirin, daha sonra vıcıklaşan fazla yağı zincirin üstünden hafifçe
kuru pamuklu bir bezle silin, fazlalığı alın- bitti.

@Mustafa İçdağ

hocam verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. bu ilk önerdiğin Semi Dry lubes yağını türkiyede herhangi biryerde bulabilir miyiz? bu yağı bulabileceğimiz bir yer var mıdır? verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.:p ;)

@Alperen KIR

Bu konuda bende sıkıntı çekiyorum, fakat dediğim gibi Finish Line iyi bir ürün ve yaygın, onu kullanabilirsin.

Bir diğer tavsiye edeceğim marka Dumonde Tech lubes. Bu yağlarda muhteşem.
Fakat Amerika dışında bulamıyorum, Competitive Cyclist den sipariş verebilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Alperen KIR
tamam hocam çok sağ olun. işimi çok fazla kolaylaştırdınız. çok teşekkür ederim. en kısa zamanda finish line wet alacağım. tekrardan teşekkür edeim. kalın sağlıcakla. :)

ben finishline wet aldım. ilk kez kullanmama rağmen çok memnun kaldım:

(link)

yurtdışında özellikle bazı sitelerde tavsiye edildiğini görüyorum:

(link)

bende finish line dry buldum fakat beğenmedim. bende wet almayı düşünüyorum :)

Arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama bende bugün joe's nano zincir yağı aldım wet modeli. ama zincire bir döktüm kapkara bir yağ bu. bi anormallik var mıdır? Aynı yağı kullanan arkadaşlara danışmak isterim?

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
Eski tarihli bir konu 2020 tarihli önerdiğiniz zincir yağı var mı ? tşkler

Ben Shimano wet lubeden çok memnunum. Yağışlı havalarda da sürdüğüm için iyi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@AeroKnight Katılıyorum, Dry olanı kullanmaktayım ve güzel bir temizlik ardından dikkatli bir yağlama ile beni idare ediyor.

Geri