Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hangisi Alınır? (Günlük 60-80 km ve aşırı yük)

A.Kutsi

Üye
Tepki
0
İsim
Ahmet
Bisiklet
Bisan
(link)
ORIGINAL 520 HİBRİT BİSİKLET B'TWIN

(link)
Mosso CityLife Man

Şu an 10 yıllık MTB(iki amortisörlü olduğundan mtb sanıyorum) bisan kullanıyorum.. Bisiklet yüksüz 21 kilo geliyor ve sanki geri geri gidiyormuş gibi bir his uyandırıyor.. Toplamda 165 kg yükle sürüyorum gacır gucur sesler çıkarıyor ama yinede eziyet çeke çeke 50 km gidilebiliyor..

20 kg verdim.. Vermeye de devam ediyorum.. Bisiklet dahil 140 kilo kadar ağırlık ile şehirler arası dolaşmak için kullanacağım.. Bütçemin her ne kadar üzerinde olsa da bu fiyatlarda veya aşağısında farklı önerilere de açığım..

1000 liraya böyle bir bisiklet almak mı daha mantıklı yoksa 600 liralık bir salcano alıp Schwalbe Marathon lastikler ve kaliteli jantlar ile donatmak mı daha mantıklı olur ?

600 ila 1300 lira arasına kadar yayılmış shimano tourney 30-35 liralık viteslerden ziyade mossonun komple altus ile döşenmiş bisikleti hoşuma gitti.. Şu an kullandığım bisiklet zamanında 200 liraya alınmış bir ürün..nasıl bu kadar ağırlık çekiyor bilmiyorum kadrosu jantları hep çelik olduğundan olabilir mi? Bu model bisikletler genelde alüminyum kadro oluyor ağırlık için endişe etmeli miyim?

Scudo
Bütçenize uygun bir tur bisikleti bakabilirsiniz.Bisiklet ağırlığı ile sürüş kalitesi ters orantılıdır.Ağırlık arttıkça manevra kabiliyeti ve bisikletin ataklığı düşer.

Cevap için teşekkürler.. Tur bisikletlerine bakıyorum.. Yukarıda iki ürünün linkini verdim bunlar arasından önerdiğiniz veya başka önerdiğiniz bir ürün var mı ?

Btwin in tek artisi onde dinamo olmasi heralde. Vites sistemi sram ve shimano karisik. Mosso daha mantikli geldi bana . bir de ilerde duz maşaya gecmek isterseniz btwin icin duz masa(aluminyum) bulamazsiniz cunku eski tip vidali 1" masa var ustunde. Mossoda tam anlayamadım 1 1/8" ise sorun yok demektir.

Düz maşaya geçeceğimi zannetmiyorum.. Mıcırlı bozuk yollara girildiği zamanlarda fazla şikayet aldığını okudum..Kollarda ağrı yapıyormuş.. Evet btwin dinamolu, mosso üzerinde de ön far var lakin pil veya dinamo bilgisi göremedim.. Btwini decathlon da gidip görmüşlüğüm var.. Hoşuma gitmişti görüntüsü.. Mosso için gidip ürünü denemek pazarlık yaparak fiyatı aşağıya çekmek istiyorum lakin bulunduğum ilde bayisi yok komşu illerde de yok. Alırsam internet üzerinden almak istemiyorum.. Mosso vites sistemlerinden dolayı cazip geliyor.. Dinamo aslında benim için önemli ama burada sadece ışığı yakmaya yarıyorsa şart değil şayet araç kiti filan alarak telefon veya tablet şarj ederse iş değişir tabi..

Benim kullandigim sedona 420 arastir istersen baska bisiklete binmedigim icin yorumda bulunamam begendiysen eksik fazla yazarim

İlginiz için teşekkür ederim.. Sedona 420 bütçe olarak beni aşıyor.. Hem arka bagaj-çamurluk dahil değil hem 1500 ve üzeri bir fiyatı var.. Bisikleti alırsam ekipmana para kalmayacak..

mosso nun
LEGARDA serisine bakmanızı öneriyorum

ikinci elde o bütçeye daha üst bir model bulabilirsiniz, temiz denk gelirse uzun yolda üzmez sizi

@SedatT teşekkürler..moral oldu..

@HAYRO35 takipteyim bulursam düşünüyorum..2-3 sene önceye göre fiytlr uçmuş zaten

Geri