Scudo Sports

Hani yol'cular dosttu? Hani arkadaştı? Hani yoldaştı?

Exxplosive

Üye
Tepki
38
Geçen pazar sabahı Pendik-Küçükyalı-Pendik (sahil) yapıyorum, sadece spor ve kondisyon amaçlı bisiklet kullandığım için Kron RC1000 tercih etmiştim.
Dönüş yolunda Atilla bisiklet grubunun arkasına biraz takıldım ardından da, maltepeyi geçtikten sonra lastiğimin patlamış olduğumu gördüm, pompamı da gelirken kartal civarı düşürdüğüm için öylece kaldım.
Dedim ki yolda bu denli bisikletli var, elbet biri durur lastiğimi hallederiz şişirir devam ederim bende yoluma. Yok, yanımdan onlarca bisikletli geçti, bırakın yardımcı olmayı selam vermekten acizler.
Kartal civarı bir abi durdu, el yordamı ile tamir ettik şişirdik ettik yama yaptık ( gerçi 100m sonra tekrar patladı) .
Abinin de dediği "O kadar yoldan geliyorsun, onca insan var ama markaya göre insanlar yardım ediyor ...ler " dedi. Ya bu durum böyle, ya da herkesin 5 dakika duramayacak kadar acelesi var veya kondisyonunu bölemeyecek kadar insanları değersiz görüyorlar?
İlginç geldi bana açıkçası, bisiklet süren dostlarım bu kadar vicdansız mı?

Scudo
bence siz vicdansız olanlarına rast gelmişsiniz o gün pompanızın düşemesi gibi bi çok sorun yaşamışsınız zaten..gunun ugursuzlugu dıyelım.genelde bisikletçiler durur ve yardım eder.en azından ben öyleyim bi çok kişide öyledir eminim ki.:)

Hocam sanırım ben de sizi görenlerdenim ama yolun karşı tarafındaydım. Öncelikle pompa ve/veya yama seti yoktu yanımda. Başka bir terslik oldu mu diye merak etmedim değil doğrusu ama yolun tersinde olmam ve dediğim gibi alet edevat olmamasından kaynaklı devam ettim. Açıkçası markaya göre durma/durmama görüşünüze neredeyse hiç katılmıyorum. Belli bir tempoda bisiklet sürüyorsanız durmak istemiyorsunuz açıkçası. Elbette kaza anında geçerli değil bu söylediklerim.

@Exxplosive Atilla bisikletin sürüşlerinde bulundum 5-6 kez söyledikleri şey şu ya gruptan olursun yada olmazsın. Takım olarak lastiği patlayanı yolda bıraktıklarını görmedim benim lastiğim patladığında bir abi durdu yapamadık başkasına vermişti lastiğini. İlginç bir durum olmuş

@mekolac Yok zaten ben gruptan kopup mola verdiğimde fark ettim lastiğimin patladığını.

@Kerem Özbayrak ,bana yardım eden kişinin söylediği sözdü o, o zaman dek öyle düşünmemiştim şahsen.

Bende mtb var, oralarda olsaydım hemen dururdum. Yol-mtb-katlanır hiç fark etmez. Birisinin yardıma ihtiyacı varsa yardım etmek gerek. Neyse, geçmiş olsun.

üzüldüm,
İzmir de acemilik dönemlerimde, hep durup bana yardım eden olmuştur. benim 15 dk da değiştirdiğim lastiği onlar şişmiş vaziyete 6 dk da hazırlıyorlardı. şimdi bende durup yardımcı oluyorum. en azından ekipman temin ediyorum.
strava programı bu dünyadan kopmayı ve yardımlaşmayı engelliyor olabilir mi? şurayı bu kadar km de, bu kadar saatte aldım vs..

@aytunctarakci iyi de sen durunca strava da duruyor... tekrar hareket etmeye başlayınca log tutmaya devam ediyor..bahane değil yani.. :)

Öncelikle "Yolcular dost, MTB'ciler kanka, katlanırcılar arkadaş..." ya da genelleyerek "Bisikletçiler insancıl..." gibi kategorizasyonları bıraksak diyorum. İnsan her yerde insandır. İyisi de vardır kötüsü de, yardımseveri de vardır bencili de...

O gün siz yardımseverine denk gelmemişsiniz sadece.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu durumda siz tedarikli olun biz her zaman çıkarken, yama seti ve iç lastik bulunduruyoruz. Üstüne ilk yardım ekipmanı sargı bezi bandaj küçük yara bantları vs gibi... ekstralar da alıyoruz. Uzun gidecek isek ekstra su ve gofret vs bulunduruyoruz. ( Gofret iyi oluyor çokonat özellikle :) -)

İyi isanlara denk gelememişsiniz. Yapılabilecek çok bir şey yok... Bize denk gelseydin :D Gofret ikram edip, lastiği yamar, suyunu tazelerdik. Lastiği de sen şişirirdin küçük pompa çilesi... ^^, Belki ilerde bu duruma bizde düşebiliriz düşüncesi ile de böyle özenli hareket etmeye gayret ediyoruz..

Tedarikli olmanız dileğiyle, yardım sever olmaya da gayret gösterin.

Bu olaydan nasil bir ders cikardin?
Kendi kendine yetmeyi öğrenmezsen hep başkalarının insafına kalırsın
Veya
Başımiza bir musibet geldiğinde başkalarını suclarsak sorun çözülmez ve tekrarlanır
Gibi..
Değil mi

Bu durum çağımızın sorunlarından biri, sadece bu durumu bisikletciye vs. bağlamamak lazım. Bir insanın içinde yoksa hiç bir şekilde yardımcı olmaz ki. Sıkmayın canınızı, bizde selam verdiğimiz bisikletli kafasını öbür tarafa döndürünce bir şey diyemiyoruz, yapılan ayıp kendilerinindir.
Strava, belki hırsızlı insan kişiliğini açığa çıkartabilir ama, defalarca aynı güzergahları kullanıyoruz. Ha bugün kom, pr ... almışsın ha 2 gün sonra almışsın ;)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İlk bisiklete binip tur atmak için çıktığımda yolda tanımadığım bir sürü bisikletçi selam vermişti. Arada motorcular da vardı. Bu çok hoşuma gitmişti. Başlarda anlamamıştım ben olayı sonradan jeton düştü. Önce tanıdık falan sanmıştım, sonra baktım hepsi selam veriyor. :)
Biraz şanssız günündeymişsin bence hepsi bu. Geçmiş olsun.

Ben bu durumdan başkasına yardım etmeyi erdem sayan nadir insanlardan biri olduğumu ve her zaman iki saniyelik ortalamam dusmesin ammannnn benim lastiğin mi tedarikli ciksaymis zihniyetinin, bağdat caddesinde tecavüz edilen kıza bu saate gezmeseymis yanina biber gazı alsaymış, ben mi asagi inip kurtarayim diyen zihniyetle çok yakın olduğu sonucunu çıkardım. Tek üzüldüğüm ve şaşırdığım konu bu sayı nasıl bu kadar artabiliyor... hemen tweete sarilayim
@biribiseyyapsin

@Exxplosive
Beni anlamamışsin.
Burada sana yardım etmeyenleri şikayet etmen doğru dersi cikarmadigini gösteriyor.

Kimse Sana yardım etmek zorunda değil.

Eğer lastiğin patlamamış olsaydı, ve birisi aynı gün sana ihtiyaç duysaydi mevcut ekipmaninla yardım edebilecekmiydin? Hayır.
Bu durumda sende şikayet ettiğin insanların grubuna girmiyor musun?

Türkçemizde bu konuyu özetleyen bir deyim vardır. Elalemin olanaklarıyla mutlu olunmaz diyen.
Kimseden hiçbirşey beklemeden yaşamayı Distur edinirsen çok onurlu , mutlu bir hayatın olur

@trattataa beni tanımadan böyle yorum yapman hoş değil, ben de gayet birçok kişiye yardım etmişliğim var bu konuda ama sizin gayet art niyetli ve seviye altında konuştuğunuz da ortada.
Bu yüzden size cevap vermeyeceğim bundan sonra, sizden de bu konuya cevap yazmamanızı rica ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
Geri