Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hapishane filmleri (izlediklerim/izleyeceklerim)

axoyum

Üye
Tepki
30
hapishane kaçış filmlerine karşı bir sempatim var. izlemediklerim hakkında yorumları bekliyorum.

izleyeceklerim

1-Geçmişin Gölgesinde / American History x 1998 ABD imdb:8.6
2-İlk Canilik / Murder in The First (1995) ABD imdb:7.1
3-12 angry men / 12 Kızgın Adam (1957) ABD imdb:8.9
4-Parayı Al Ve Kaç / Take The Money And Run 1969 ABD imdb:7.2
5-Sıradışı Sanıklar / Mean Machine (2001) ABD/ing. imdb:6.3
6-Kızıl Köşe / Red Corner (1997) ABD imdb:5.8
7-A Prophet Un Prophète (2009) Fransa/italya imdb: 8.1
8-Onaltıncı Raund / The Hurricane (1999) ABD imdb:7.4
9-Alkatraz Kuşçusu / Birdman Of Alcatraz (1962) ABD imdb:7.9
10-Down By Law (1986) ABD imdb:7.8

izlediklerim

1-Schindler'in Listesi / Schindler's List (1993) ABD imdb:8.9
2-Müebbet Kuşları / Life (1999) ABD imdb:6.2
3-Sobibordan Kaçış / Escape from Sobibor (1987) ABD imdb:7.5
4-Stalag 17 (1953) ABD imdb:8.1
5-Cell 211 /Hücre 211 (2009) fransa ispanya
6-Esaretin Bedeli /The Shawshank Redemption (1994) ABD imdb:9.2
7-kelebek II / Papillon II (1973) ABD fransa imdb:8.0
8-Büyük Kaçış / The Great Escape (1963) ABD imdb:8.4
9-Alcatraz'dan / Kaçış Escape From alcatraz (1979) ABD imdb:7.6
10-Tatar Ramazan Sürgünde (1992) Türkiye imdb:8.1

Scudo
Güzel konu..

Bir tavsiyede benden.. Özellikle günümüz koşullarında çekildiği için kaliteli bir yapım..

2010 yapımı kaçış planı (the next three days)

Yönetmen:

Paul Haggis

Oyuncular:

Russell Crowe, Liam Neeson, Elizabeth Banks, Olivia Wilde, Jonathan Tucker, Daniel Stern, Brian Dennehy, Nazanin Boniadi, RZA, Lennie James, Jeffrey Jones, Denise Dal Vera, John Bryant Davila, Trudie Styler, Tyrone Giordano, Aaron Bernard, Alissa Haggis, Allan Steele, Barry Bradford, Brenna Mcdonough, Carl Clemons, Cristina Aloe, Cynthia Crowe, Dan Clayton, David J. Bonner, David Flick, Derek Cecil, Etta Cox, Fabio Polanco, Glenn Taranto, Helen Carey, Jackson Nunn, James Donis, James Ransone, James Francis Kelly III, Jason Baker, Jason Beghe, Jeff Hochendoner, John W. ıwanonkiw, Jonathan Berry, Kaitlyn Wylde, Kathy Fitzgerald, Kevin Corrigan, Lauren Haggis, Laurie Mann, Leslie Merrill, Lisa Ann Goldsmith, Melissa Jackson, Michael Buie, Michelle Herforth, Moran Atias, Patrick Brennan, Patrick Mcdade, Pete Landis, Peter Gannon, Peyton Grace Allen, Phil Nadozzi, Phil Nardozzi, Quantia Mali, Rachel Deacon, Remy Nozik, Rick Warner, Robert Stull, Sean Huze, Tamara Gorski, Tiffany Sander Mckenzie, Toby Green, Tom Quinn, Tony Amendola, Ty Simpkins, Tyler Green, Veronica Brown, Zachary Sondrini

Senaryo:

Paul Haggis, Guillaume Lemans, Fred Cavayé

Yapımcı:

Paul Haggis, Michael Nozik, Marc Missonnier, Olivier Delbosc, Eugénie Grandval, Agnès Mentre, Anthony Katagas

Görüntü Yönetmeni:

Stephane Fontaine

Müzik:

Danny Elfman, Alberto Iglesias

Filmin Websitesi:

www.thenextthreedaysmovie.com

Süre:

1 saat 58 dk

Gösterim Tarihi:

25 Şubat 2011 (Türkiye)

"Son kale" diye güzel bir film var onuda ben tavsiye ediyim. :)
"the last castle" ben çok beğenmiştim konusu hapisaneye düşen bir komutanın hapishanedeki diğer mahkumları otorite altına alıp bir ordu haline getirip hapisanenin kontrolünü ele almasını anlatıyor.

12 angry men / 12 Kızgın Adam
az evvel izledim bir hapishane filmi değil mahkeme jürisi filmi, güzeldi.

Dizi olarak düşünürseniz "Prison Break" şiddetle tavsiye olunur. 4 sezon sanırım. Bir de daha önceleri tvde "Oz" diye benzer bir dizi vardı. Ama tamamını seyretmedim onun. (O yüzden kaçış vs var mı tam bilmiyorum.) Ama Prison Break tam aradığınız şey diyebilirim. Bağımlılık yaratıyor :)

@çağrı türkmen

Prison break ın bütün bölümlerini yakın zamanda izledim Güzel diziydi. :)

cine 5 in şifreli olduğu zamanlardı sanırım oz'un bi kaç bölümünü izlemiştim oda güzeldi :)

• Beğen
Tepkiler: çağrı türkmen
Merhaba,
DVD ve VCD sini bulabilirseniz Robert Redford'un oynadığı "Brubaker" seyredin.Film'in çekim tarihi 1970 sonları olması lazım.Konu gerçektir.

• Beğen
Tepkiler: axoyum
''bayrampaşa ben fazla kalmayacağım'' diye film var oda hapishanede geçiyor izlemenizi tavsiye derim

@axoyum

Valla şu iş saatinde kitlediniz beni. İzlediğim ve çok etkilendiğim bir kaç hapishane filminin adını hatırlayamadım :/ İlk aklıma gelen ve kesinlikle izlenmesi gereken film Yeşil Yol yukarıdakilerin dışında.

Bir de belki de yardımcı olur: (link)

"KELEBEK" ....................Listenizde Kelebek 2 gördüm gerçi ama... Bunu izlemediyseniz olmaz sanırım.

ZAFERE KAÇIŞ ilk izlediğimde şaşırmıştım çünkü filmde PELE de oynuyordu :)

The greate escape

Stalag 17

The way back (tam hapishane kaçış filmi sayılmaz ama güzel bir film izlenmeli-gerçek bir hikaye)

Hart's war

• Beğen
Tepkiler: Kutupbalkan
Felon (2008)

Hayatı ve işi yolunda giden biri ailenin, bir gece evine hırsızın girmesiyle aile babası Wade Porter (Stephen Dorff) hırsızı bir sopa darbesiyle oldurur. Film buradan sonra hapishanede gecmektedir. Hapishanenin dışarıdan görünmedigi gibi oldugunu ve hapishane gardiyanlarının pisliklerini gözler önüne seren bir film.
(sinemalar.com)

Çok güzel bir filmdir tavsiye ederim.Hırsızı evinin dışında öldürdüğü ev sahibi hapse girer.
Gerçek bir hikayeden esinlenilmiş.:in:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Acar
Aklıma gelmişkn bunu da ekleyim :)

The Rock (Kaya)
General Hummel, ABD ordusu adına herhangi bir kaydı bulunmayan gizli operasyonlara katılmış ve komuta etmiştir. Bu operasyonların sonucunda yıllar sonra toplam yüze yakın adamını arkasında ölü olarak bırakmıştır. ABD hükümeti bu gizli operasyonlarda öldürülen kişilere sahip çıkmamakta ve onları reddetmektedir. Bunun üzerine Hummel ve beraberindeki bir grup asker her biri 80,000 kişiyi öldürebilecek V.X. gazlarıyla dolu 15 adet roketi ele geçirir ve Alcatraz adasını içindeki 81 adet turistle birlikte ele geçirirler. Hummel emrinde ölen, ama devletin resmen reddettiği her asker için $1,000,000 tazminat talep eder ve bu talep karşılanmazsa roketlerin San Francicso'yu vuracağını belirtir.

Pentagon, Hummel ile konuşur ve parayı ödemeye yanaşmaz, ama onu oyalamaya karar verir. Bu arada Alcatraz adasına gidip roketleri etkisiz hale geçirecek ve insanları kurtaracak bir tim oluştururlar. Bu time FBI'ın en iyi kimyasal silah uzmanı olan Dr. Stanley Goodspeed de dahil ediler. Özel deniz kuvvetlerinden oluşacak bu tim her türlü çarpışmaya hazırdır, ama işgal altındaki Alcatraz adasına nasıl girecekleri konusunda hiçbir fikirleri yoktur. Alcatraz temelinde bir hapishanedir ve kimse oradan hapishane olduğu süre içinde kaçmayı başaramamıştır, bir kişi hariç. ABD'de 30 senedir hapishanede tutulan John Mason içeriye gizli girişin tek yoludur. Mason istemese de bu time katılmaya zorlanır ve tehlikeli görevleri başlar.
Oyuncular :
Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, John Spencer, David Morse

(film.com.tr)
Hapishaneden kaçış değil de hapishaneye girme çabasını anlatan bir filmdir.Biraz eski,ATV ezberletmişti insanlara ama gözünüzden kaçtıysa bir bakın derim.
İyi seyirler

MIDNIGHT EXPRESS - Geceyarısı Ekspresi (Tartışmalı bir hapishane filmi)

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51HSDB9KMBL.jpg
http://www.filmreference.com/images/sjff_01_img0323.jpg

"The Shawschank Redemption" imdb.com da dünyanın en iyi filmi seçildi ve bir hapishane filmi ;)

İzlemeyenlere American History X'i şiddetle tavsiye ederim :)

Yeşil yol var.tabiki bir kaçış filmi değil ama filmin %99 u hapishanede geçiyor muhtemelen izlemişsinizdir ama şansımı deneyeyim eğer izlemediyseniz de hemen en yakındaki Cd Markete koşup hemen alın :D

Geri