Galip,bencede ileride eğer kesin FS ye geçeceksen,bu kadar masraflı bir bisiklet almana gerek yok.Meseleyi ülke içinde halletmen daha mantıklı olur.Bu bağlamda Scott - Yz bence yerinde bir seçim olurdu.
Öte yandan Knolly - Freeradical böyle sokakta falan kullanabileceğin bir bisiklet değil.Sen başka markalara yönel.Ben onu uç bir örnek olarak vermiştim tavsiye olarak değil.
Ama sen kesin bu miktarlarda bir HT alacağım dersen.
Tavsiye edeceğim ve her türlü ihtiyacını ciddi şekilde karşılayacak iki bisiklet var.İmkanın varsa al.Bu ikisinden hangisini seçersen seç doğru bir karar vermiş olursun.
Santacruz - Chameleon yada Cove - Stiffee Fr.
Bu ikiside 160 mm ye kadar maşaları çok rahatlıkla kaldırabilen,epic xc gezilerinden local Dh sürüşlerine kadar seni tatmin edecek yelpazede geniş bir kullanım alanına hitap eden harika bisikletler.Long Travel HT olarakta değerlendirebilirsin.Hatta biraz araştırmayla bu bisikletlerin 2006/2007 modellerini bulabilirsen eğer;yurt dışında tanıdığın olduğunu göz önüne alarak çok iyi bir fiyata sahip olabilirsin aletlere.
Özgür'e katıldığım bir konu daha var,oda 4x bisikletler hakkında.
Eğerki ben FS bir bisiklet alayım kararı verirsen,tercihini 4x/dual slalom tarzı kadrolardan yana kullanbilirsin.Bu tip bisikletirinde FR ye geçiş aşamasında tekniğini geliştirmeye çok faydası olacaktır.Nispeten ufak kadro yapıları kontrol ve hakimiyet yeteneklerini geliştirecektir.İstediğinde sele borusunu kaldırıp XC turlarıda yapabilirsin tabi.
İleride safkan bir FR ye geçiş yaptığında faydasını kesin görürsün.Birde bu tarz bisikletleri nispeten hafif yapıları sayesinde şehir içi agrresive gezilerin içinde kullanabilirsin ki çok zevkli olacağına eminim.
Santacruz - Blur 4x yahut Yeti - 4x benim ilk tercihlerim olurdu.
Sonuçta safkan bir FR bisikleti ile şehir içinde dolaşmak pek akıl karı bir iş değil.
Son olarak,ben senin yerinde olsam ne yaparım.
İşi hemen halletmek bir an evvel kullanmaya geçmek için olayı yurtiçinde hallederim.Gider ''burly'' (kaslı) bir Scott Yz toplarım.Forumda 2.el bölümünde 2007 model bir Fox 32 vanilla vardı duruyorsa onunla ilgilenirdim.Tavsiye ettiğim yahut sana tavsiye edilen donanım eşliğinde bu bisikleti kullanmaya başlardım.
6 ay 1 yada 2 sene bu aletle takılır,bu esnada paramı dahada biriktirir ve sonunda çok sağlam bir FS Fr ye geçiş yapardım.
Geçiş aşaması için çok pahalı bir bisiklet almana gerek yok bence.
Tabi Chameleon ve Stiffe Fr geçiş aşaması bisikletleri olarak değerlendirmek çok yanlış olur.Bu modeller dünya genelinde sınıflarının en iyi bisikletleridir.