Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hardtrail DownHill

harika yazmışsın arkadaşım ellerine sağlık

• Beğen
Tepkiler: acumur
Scudo
Sevgili Erkal ben seni direk hedef alarak yazmadım o cümleyi.Açıkcası kimin dediğine değilde,genel mesajlar içinde aklımda kalan cümle olarak cevapladım.Sevgiler...

acumur gerçekten çok sağlam sorularımı cevapladım şimdi tek sorunum kaldı bir aracı bulmuk peki bana önerdiğin totem eğer solo air den bahsediyorsan yanılmıyorsam 18 cm ve kadro yurt dışı bu kadar para yeter mi ? yani biraz dahamı artırmam gerekiyor

birde ben bu kadroya min. 15cm takmam gerekiyor bu durumda fiyat bayağı artıyor yani 4000 ytl mi dahamı fazla olması gerek bu durmda :(

gerçekten çok sağlam şeyler söyledin sorularım büyük bir kısmı gitti

ya nie kimse frenlerime ve jantlarıma yorum yapmıyor :D ?? cidden ne düşünüyorSUNUZ ;)

Galip,
Ben sana Totem önermedim.Sanırım Freeradical örneğimden bahsediyorsun.Orada demek istediğim;buraya bisiklet markası ve modelleri yazmak kolay.Cebinde para varsa dışarıda anormal bisikletler var manasındaydı.
Bence Knolly - Freeradical çok uç bir örnek hiç gerek yok o tarz bir bisiklet toplamaya.Tamamen agressive fr tarzı kullanımlara hitap eden çok ağır ve farklı bir kadro o.Biraz usta işi anlıyacağın.Çok rahatlıkla double crown maşaları kaldırabilecek bir bisiklet.Piyasada gördüğün o kaslı FS fr/dh bisikletlerinden tek farkı HT olması.
Fiyat konusuna gelince yurtdışından (Amerika-Kanada) getirtme imkanını bulabiliyorsan ve ben bu bisikleti istiyorum diyorsan eğer 3500 ytl ye çok rahat toplarsın o aleti.Sadece kadronun Amerika satış fiyatı 1000 dolar.Bilemedin 4000 ytl olsun senin dediğin gibi.Ama değmez diyorum yinede.Sen,ben dışarıdan imkan buldum der ve tam olarak nasıl bir alet istediğinide yani kendi sürüş tarzınıda dile getirirsen o zaman spesifik olarak marka,model konusunda tavsiyelerde bulunurum kendi bilgim dahilinde.Çok şık bisikletler var çünkü etrafta.Mesele kolun oralara kadar uzayabiliyormu?

• Beğen
Tepkiler: GaLiP_
arkadasim sana tavsiyem git bi fs kadro al kafan rahat olsun traveli cok yuksek olmasina gerek yok HT kadroyla FR yaparsan problem cekersin rahat olmaz cok verim alamazsin bide metal yorulmasi denen birsey var bi zaman sonra catlak veya kırık olur (hepsi icin gecerli deil) FS alirsan icin rahat olur jant konusuna gelelim ben sunrims doubletrack kullaniyorum ustunede kolay kolay jant tanimam novatec gobegide oneririm cok kaliteli deil ama sinifina gore cok saglam bir gobek fren olarak cok iyi bir sey dusunuyorsan gustav m veya avid code oneririm kadro ve parcada yardimci olurum istersen ozelden ulasabilirsin
buda sozun bittigi bisiklettir masa marzocchi super monster
300mm calisma mesafesi var
http://img397.imageshack.us/img397/3253/vayavayavk3.jpg

• Beğen
Tepkiler: GaLiP_
Bu son resimde sanırım bisiklet o şekilde kullanılmıyor, yalnızca resim çekmek için super monster t ( 300mm) maşa takılmış çünkü kadronun açılarını çok bozmuş maşa ama benim verdiğim resim örnekleri direk fabrika çıkışı modellerin resimleri.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
QUX;

kesinlikle böyle birşey yapmam arkadaşların gösterdiği fabrika çıkışı birşeyi toplanmış bir aleti dahi alabilirim ayrıca ht nin bana kazandırdıklarını da acumur arkadaşımız yazmıştır şimdi ben amerikadan o kadroyu getirtirim ama sorun şu

ben ileride kesinlikle fs geçicem 3-4 yıl sonra kendimi daha fazla geliştirdikten sonra ama aynı anda istediğim şuydu ht olması streete de dönük olacak bisiklet bayağı ağır olacak ama neticede dirt jumper 1 i takıcam tekerlek setimi değiştiricem streete çıkıcam ama arkadaşlarla giderkende takıcam 16 yada 18 cm liği takıcam 2.60 lastiklerimi dağa çıkıcam yani ben bir kadroda ikisini yapıcam

şimdi acumur ;

ben yukarıda yazdıklarımı önerdiğin kadroda yapabilirmiyim ?

@GaLiP_
Ben bir öneride bulunuyum mademki daha sonra FS ye geçeceksin ve bu işlere ayırabileceğin bütçen var.Çok pahalı olmayan sokakda da kullanabileceğin bir 4X topla.Esan bütçenide fs-FR de kullan.İkitane bisikletin olur hem sokakda hem arazide tekniğini geliştirisin:) İkisininde birbirine katkısı olur.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Galip,bencede ileride eğer kesin FS ye geçeceksen,bu kadar masraflı bir bisiklet almana gerek yok.Meseleyi ülke içinde halletmen daha mantıklı olur.Bu bağlamda Scott - Yz bence yerinde bir seçim olurdu.

Öte yandan Knolly - Freeradical böyle sokakta falan kullanabileceğin bir bisiklet değil.Sen başka markalara yönel.Ben onu uç bir örnek olarak vermiştim tavsiye olarak değil.

Ama sen kesin bu miktarlarda bir HT alacağım dersen.
Tavsiye edeceğim ve her türlü ihtiyacını ciddi şekilde karşılayacak iki bisiklet var.İmkanın varsa al.Bu ikisinden hangisini seçersen seç doğru bir karar vermiş olursun.
Santacruz - Chameleon yada Cove - Stiffee Fr.
Bu ikiside 160 mm ye kadar maşaları çok rahatlıkla kaldırabilen,epic xc gezilerinden local Dh sürüşlerine kadar seni tatmin edecek yelpazede geniş bir kullanım alanına hitap eden harika bisikletler.Long Travel HT olarakta değerlendirebilirsin.Hatta biraz araştırmayla bu bisikletlerin 2006/2007 modellerini bulabilirsen eğer;yurt dışında tanıdığın olduğunu göz önüne alarak çok iyi bir fiyata sahip olabilirsin aletlere.

Özgür'e katıldığım bir konu daha var,oda 4x bisikletler hakkında.
Eğerki ben FS bir bisiklet alayım kararı verirsen,tercihini 4x/dual slalom tarzı kadrolardan yana kullanbilirsin.Bu tip bisikletirinde FR ye geçiş aşamasında tekniğini geliştirmeye çok faydası olacaktır.Nispeten ufak kadro yapıları kontrol ve hakimiyet yeteneklerini geliştirecektir.İstediğinde sele borusunu kaldırıp XC turlarıda yapabilirsin tabi.
İleride safkan bir FR ye geçiş yaptığında faydasını kesin görürsün.Birde bu tarz bisikletleri nispeten hafif yapıları sayesinde şehir içi agrresive gezilerin içinde kullanabilirsin ki çok zevkli olacağına eminim.
Santacruz - Blur 4x yahut Yeti - 4x benim ilk tercihlerim olurdu.

Sonuçta safkan bir FR bisikleti ile şehir içinde dolaşmak pek akıl karı bir iş değil.

Son olarak,ben senin yerinde olsam ne yaparım.

İşi hemen halletmek bir an evvel kullanmaya geçmek için olayı yurtiçinde hallederim.Gider ''burly'' (kaslı) bir Scott Yz toplarım.Forumda 2.el bölümünde 2007 model bir Fox 32 vanilla vardı duruyorsa onunla ilgilenirdim.Tavsiye ettiğim yahut sana tavsiye edilen donanım eşliğinde bu bisikleti kullanmaya başlardım.
6 ay 1 yada 2 sene bu aletle takılır,bu esnada paramı dahada biriktirir ve sonunda çok sağlam bir FS Fr ye geçiş yapardım.

Geçiş aşaması için çok pahalı bir bisiklet almana gerek yok bence.
Tabi Chameleon ve Stiffe Fr geçiş aşaması bisikletleri olarak değerlendirmek çok yanlış olur.Bu modeller dünya genelinde sınıflarının en iyi bisikletleridir.

Forumda bir arkada Cesur dual slalom kadro satıyordu...

Buna o 140mm mesafeli Fox Vanillia32 RLC yi alırsın gene forumdan, üstünede truvativ aynakol ve iyi bir jant seti güzel fiyata işini görecek bişey toplayabilirsin sanırım... Yukarıda Acumur'un ve diğer arkadaşlarında tavsiye ettiği kullanım türü ve seçeneklerede oldukça uyan bir bisiklet olmuş olur...

• Beğen
Tepkiler: acumur ve GaLiP_
Geri