Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

harita / google maps

mersault

Daimi Üye
Kayıt
15 Mayıs 2015
Mesaj
312
Tepki
282
Yaş
38
Şehir
YALOVA
İsim
İlhan G.
Bisiklet
Carraro
arkadaşlar merhaba. ( konu acil ve önemlidir )

çarşamba günü eşimle Barcelona,Paris ve Roma ya tatile gideceğiz.

sizden yardım istediğim konu şu yurtdışında hattımı internete açtırmayacağım ( malum fahiş fiyatlardan ). gideceğimiz yerleri google maps hesabıma kaydettim oraya gittiğimizde mobil veri olmasada kayıtlı olduğu için kullanabiliriz diye.

fakat kullanılamıyor sanırım. sizce ne yapmalıyım
 
Scudo
ne kadar kalacaksınız ona göre ordan yeni hat açtırabilirsiniz birde offline gps benzeri programlar var birinin adı igo idi sanırım
 
İnternetsiz haritalar var ben sygic uygulamasını kullanıyorum istediğiniz ülkenin haritasını indiriyorsunuz sadece gpsle kullanıyorsunuz, google playden indirdiğimde sınırlı kullanım vardı tarayıcıdan crackli buldum indirin bi isterseniz baya yararlı :)
 
Sygic uygulaması gayet iyi. Demo süresi geçmesine rağmen hala işimi görüyor.
 
onceden yer işaretleyeniliyormusunuz. birde sygic yürüme için uygun değil sanırım
 
gideceğiniz şehirlerin internetsiz çalışan şehir haritaları var, üzerinde gideceğiniz yerleri de işaretleyebiliyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: mersault
hangi uygulamalar mesela ? google maps de var mı bu özellik

@Ali Burak T. 11 gun kalacagız ama toplam 3 ulke gezecegız. Hepsinde ayrı ayrı hazır kartlar mı gerekir acaba
 
playstore da şehrin adını yazın,şehir ile ilgili uygulamalardan işinize yarayacağını düşündüğünüzü yükleyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: mersault
Bu iş için en ideali osmand isimli uygulama. Ücretsiz versiyonda 10 tane ülke haritası yüklenebiliyor. Ücretlide yükleme ve güncelleme sınırı yok. Ücreti de abartılı değil 5-10 lira birşeydir. Ayrıca yükseltileri gösteren bir eklentisi var. O da 5 10 lira. Yolunuzdaki yükseklikleri izohips eğrileri olarak görüyorsunuz. Harita veritabanı olarak OpenStreetMap kullanıyor. Bu haritaya benim de yaşadığım bildiğim yerlerde katkı m büyük. Bu programla kendinize rota çizebilir, harita üzerinde sesli yazılı notlar alabilir, gezdiğiniz yerleri gpx olarak kayıt altına alabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim. Veri tabanında köşe başındaki tuvaletler dahi vardır. Fakat uygulama epey detaylı, mutlaka öncesinde ciddi bir kurcalama şart. Ofline olarak her türlü işinizi görür...
 
  • Beğen
Tepkiler: mersault
Geçen sene Barcelona'da 5 gün kalmıştım. En güzeli oradan ön ödemeli bir kart almak açıkcası. 15 Euro ödemiştim, Google Maps tek başına yeterli gelecektir. Ama 3 şehir olunca işler karışıyor biraz. 3 şehirde de kullanabileceğiniz bir kart vardır belki ama fiyatı uygun olur mu emin değili.

Benim telefonumda Sygic de yüklüydü ama yukarıda da dendiği gibi yürüyüş için pek uygun değil zaten o uygulama da ücretli. Ona vereceğiniz paraya kart alıp Google Maps kullanmak daha mantıklı.

Bu durumda Here Maps en cazip çözüm gibi. Yukarıda da söylenmiş, gideceğiniz şehirlerin haritalarını önceden yükleyip kullanabilirsiniz. Ben şahsen kullanmadım ama internette 1-2 yerde yorumlarını okumuştum epey memnun kalanlar var.

İyi gezmeler.
 
  • Beğen
Tepkiler: mersault
Oruxmaps kullanabilirsin. İstediğin bölgeleri offline olarak indirebiliyorsun. Harita aşağıda belirtildiği şekilde değiştirmen gerek ama. Endomondo, MapMyFitness, Sports-Tracker ve Strava İncelemesi

Geçen yıl 15 günlük italya tatilinde bunu kullanmıştım. Gideceğim noktaları veya rotayı google earth te işaretleyip, kml veya kmz olarak kaydedip telefonda oruxmaps ile açıyorum. Haritada hedefleri ve gittiğim yolları gösteriyor. Oldukça işime yaradı.

Ayrıca IGO da yuklemiştim telefona. Offline haritası mevcut. Yaya kullanımında biraz handikapları olmasına rağmen o da oldukça işime yaramıştı. Yine google earth ile işaretlediğin yerleri kullanıcı kaynaklı POI olarak kaydedip, programdan gitemk istediğin yeri seçerek yaya modunda navigasyon olarak da kullanabilirsin. Bu şekilde öncededn belirlediğim müze, meydan, lokanta vs hepsini kaydedip program aracılığıyla kaybolmadan hedefime gidebilmiştim. Dilersen İtalya, ispanya, Fransa haritalarını paylaşabilirim.
 
@mersault La rambla caddesine gezerken yan kesicilere dikkat edin mümkün mertebe sırt çantasında para bulundurmayın...
 
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim dün @gokhankocabay beyin tavsiyesi ile " here" yi indirdim çevrimdışı 3 şehir haritasını indirdim. işimizi görecek gibi duruyor.

@Anonim Laf arasında arkaşlarla konuşurken biz Bağcılardan gidiyoruz bize bişry olmaz diyorum şaka yollu ama :) bakalım inş kötü biley yaşamadan gider geliriz

@Çakırgöz selam verdiğiniz bilgiler verçekten bu konuya kesin çözüö getirecek seviyede sanırım. Bu tatile yetiştiremedim ama dönerdönmez halledeceğim. Yazınızın svreenshot ını aldım :)
 
@mersault Yok yok öyle çok kötü bişey olmaz :) Gerçi benim iki paket sigaramı patlatmışlardı sort çantamdan ;)
 
copilot kullanan var mı? peki nasıldır
 
Geri