Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hasan Söylemez

@Peacess
Önemli olan amacına uygun ürün kullanmak. Bisiklet tur bisikleti fakat üzerinde yol gruplarında kullanılan aynakol mevcut. Yol bisikletinde bile çok dik yokuşlar eziyet oluyorken bir de yüklü halde 34t dişli eziyet olur bunu söylemeye çalıştım.

Scudo
Bu turun haberini geçen gün Birgün gazetesinde okumuştum. Çok hoşuma gitti. Güzel bir proje. Heyecanla takipçisi olacağım.

(link)

Yalnız bisiklet kesinlikle yanlış tercih olmuş.
Delta (sanırım) sponsor olarak elindeki en güzel bisikletlerden birini vermiş ancak vites sistemi böyle bir tur için yeterli değil. 34'e 34 aynakol ve ruble oranı herhangi bir turda dahi zorlayıcı olacaktır. Ayrıca 32 delikli teker de en azından 36'lık olanıyla değiştirilmeliydi. Aliminyum kadro yine sıkıntı. Yani bisiklet tur bisikletinin babası olmaması bir yana doğrusu bir tur bisikleti bile değil. En azından yeterli bir tur bisikleti değil.

Ha tur yapılır mı, evet yapılır, her bisikletle yapılır, ama neden daha konforlu, iyi ve daha az riskli bir tur yapılmasın ki?

Buradan bir eleştirim Delta bisiklete olsun; kesinlikle satışına çelik kadrolu tur bisikletlerini koymalı. Bu yönden oldukça eksikler. Tek bir tane tur bisikleti yok ellerinde. O kadar çok şehir, yol kadrosu varken çelik kadrolu tur bisikleti satmamaları bir eksikliktir. O yüzden kendilerinden yol ve cyclocross bisiklet almış olmama rağmen tur bisikletini başka bir mağazadan aldım (Ktm life lontano xt).

Başarılar diliyorum.

Delta bisiklet birde 350 500 TL arasında 1700 gr civarı mtb kadro yaptırıp üstüne geotech yazıp satsan tam olacak piyasa buna aç.

Her alanda varolan popülizmi olağan karşılamak mümkün; fakat popülizme sırtını dayayanların o ilgilendikleri alanda "en iyi" veya bunun benzeri sıfatlarla nitelendirilmesini doğru bulmuyorum. Kirli ilişkiler var ve bundan bisiklet adına fayda bekliyorsak kalite ve düşünce olarak çok eksiğimiz var demektir. Kimse Söylemez hakkında "en iyi" veya benzeri bir nitelemede bulunmadı denebilir; bunu biliyorum. Ekranlara çıkarılan ve gazetelerde haber olan bir yüz bu haberleri yapanlarca "sunuluyor" anlamına gelir. Yani bir alışveriş VE İLİŞKİLER ağı vardır arka planda. Bu tür yaklaşımların bisiklete çeşitli getirileri olacak olsa dahi uzun vadede hiçbir faydasının olacağını sanmıyorum. Aksine bu tür arkadaşların tarzları ve sunumları saygıdeğer bir yaklaşımla olumlu - olumsuz eleştirilerek daha düzeyli sonuçlar ortaya çıkarılabilir veya bu denenebilir.

Bunları söylemişken konuşulanlardan bahsetmeden geçmek olmaz. Turda öncelik bisiklet değildir. En azından ben bu inançtayım. Öyle veya böyle bu turu tamamlayacaktır ve dileğimiz de kazasız belasız tamamlamasıdır. Fakat burada konuşulması gereken bisikleti değil bisikletin üzerindeki turcunun "bisiklet felsefesi" ve dünyaya gidişidir.

Düşüncem odur ki popülizm turculuk felsefesine aykırıdır. Benim için bu, bir tür hacı olmaya gidecek olanların kanal kanal televizyon gezmesinden farksızdır. Oy isteyen siyasetçilerin artık dini bırakıp reklamlarında bisiklet ve çıplak kadını kullanmaları gibi birşeydir. Çıplak erkek de olabilir, kimbilir. Fakat çıplak düşünce olamaz.
Not: Amaç yersiz bir tartışma çıkarmak değil, kişisel düşüncelerimizi ifade etmek. Selamlar saygılar.

Daha çok bisikletçi ve turcu görmek her zaman güzel ve umut verici. Yolu açık olsun.
Sadece şu takıldı aklıma, ne disk frenine ne de aynakola lafım var ama kadroda su taşımak için çok az yer yok mu ? Afrika turu için özellikle. Umarım fotoğraf haber amaçlı çekilmiş sonrasında matara kafesleri ilave edilmiştir. Bakalım 7 Ocakta öğreniriz sanırım bunun cevabını. Bu da son paylaşımı olmuş;

dv33n2SIdAAAAAElFTkSuQmCC.png

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
frenler mekanik.yanına 10 takım balata aldınmı tamamdır.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
bisiklete bu kadar takılmaya değmez arkadaşlar . adam bu bisikletle yarışmaya gitmiyor. turlarda karşılaştığım tipik insan modellerini sergiliyorsunuz. karbon bisiklet alıp , yolun yarısında araba çağıranı çok gördüm
bir bisikletçi atasözü:

bisikletten daha çok bisikleti süren insan iyi olmalıdır.

@Burak_Cakir

Bence de öyle hocam, katılıyorum.

@Burak_Cakir kavramları karıştırıyor olabilir misiniz?
Evet yarışmaya gitmiyor, ancak bisikletin vites donanımı yarış. Yani 34 aynakol, 34 ruble. Bu turlar için zorlayıcı. Afrika'da yıllarca sürecek bir turda kimi zaman on kilo su taşınarak mesafeler geçilecektir. 22 aynakol 36 ruble oranı bile yer yer zorlayıcı olabilir.

Karbon olayına gelirsek, zaten tur bisikletlerinde karbon sakıncalıdır. Kimse karbon olsaydı, super record donanımlı bianchi ile son sürat tur yapsaydı demiyor :)
Peki biz (ben ya da) bunları Hasan Söylemez'e mi söylüyoruz? Elbette hayır. Yukarıda turda kullanılacak bisiklet için "Tur bisikletinin babası" nitelemesi kullanıldığı için yanlış bir bilgiyi düzeltmek için forum okuyucularına sesleniyoruz.
Yoksa bisikletin değil bisikletçinin, hatta bisikletçinin felsefesinin bir turun niteliğinde en önemli etken olduğu hepimiz için müşterek bir kabul.
Selamlar...

Türkiye'den kalkıp da uçakla Afrika'ya gitmeye çekinen o kadar insan varken bisiklet sevdalısı bir insanın ülkeye de böyle bir rekorla katkısı olacakken eleştirilmesi çok saçma geldi bana. Bu bisikleti bana verseler bende turlarım gibisinden düşünceler oluşmuş sanırım.:D Tabi lafta çoğu şey kolay ancak iş uygulamaya gelince iyi ki varsın Hasan Söylemez!

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
@Themaner Burada eleştirilen Hasan Bey değil. Bu şekilde yorum yapanlar zaten Hasan Bey'in sağlığını, rahatlığını düşündükleri için bu yorumları yapıyorlar. Hasetten çatladıkları için değil. Bu bisiklete tur bisikletlerinin kralı gibi bir tabir kullanılmış galiba. Arkadaşlarda kralı olmadığını güzellikle izah etmişler.

Yazdığınız yorumlardan ne demek istediğimi hiç anlamadığınızı görüyorum. Amacım Hasan Söylemez'i ya da yaptığı işi eleştirmek değil fakat yorumlarınızdan 15-20kg yükle 34t aynakol 34t ruble oranıyla rampa çıkmadığınız anlaşılıyor. Bir günlük turlarda ertesi günü dinlenerek geçireceğinizi bildiğiniz için kendinizi zorlayarak bir şekilde rampaları çıkabilirsiniz. Fakat Hasan Söylemez 1 günlüğüne değil, 60000km yapmak için yola çıkıyor. Bir de yanında en az 25-30kg yük taşıyacak. Sizden ricam empati yapmanız. Eğer empati yapamıyorsanız sırtınıza fazla değil 15kg yük alıp %10 yokuşu çıkmaya çalışın.

Amacımız boş eleştiri yapmak ve yapılan işe saygısızlık yapmak değil. Tam tersi bu tip girişimleri destekliyoruz ama zor bir turu daha başında daha zor hale getirmek çok mantıksız.

her kes döktürmüş,icraat ziro
ingiliz atasözü

Tur bisikletinin babası şeklinde nitelendirmeye karşı bisikletin doğru bir tercih olmadığı konusunda yapılan eleştiri neden Hasan Söylemez'in şahsına yapılan eleştiri şeklinde algılanıyor anlamak mümkün değil.

Basitçe anlatayım, gerçi basitçe anlatmıştım ama daha da basite indirgemek mümkün.

1- Hasan Söylemez'in yapacağı tur proje olarak da, kişisel beceri olarak da çok zor ve önemli bir olaydır.

2- Projeyle ilgili gazete haberini de paylaştım ki eski projelerini de takip etmiş gurur duymuştum.

3- Böylesi zor bir turda kullanılacak bisiklet bu haliyle kesinlikle yanlış bir tercihtir. Sebepleri öncelikle vites donanımı, sonrasında 32 delikli jantın yüke uygun olmaması ve kadro materyali. Sıralamam bu şekilde. Ha bilemeyiz belki tur öncesi bisiklet tura uygun hale getirilecektir. O zaman daha iyi olur. Ne daha iyi olur? Tur değil, turu daha sağlıklı çıkarabilme şansı. Böyle bir turda kimi zaman 10 litre su artı yük ile, yani 25 kilo ağırlıkla toprak yolda uzun gidişler yapılacak. 34'e 34 bir oran ile bu yollar geçilebilir. Ama 22'ye 34 daha sağlıklı olmaz mı? 36 delikli jant daha sağlam olmaz mı? Söylenen bu. Aman efendim her bisikletle her tur yapılır diyorsanız zaten konuşmanın anlamı yok. Binlerce başlık var bisiklet seçimi hakkında. Her bisiklet her yolda gider diyelim olsun bitsin.

4- Hasan Söylemez'e bir eleştiri var mı? Yok.

5- Böyle bisiklet olsa ben de bu turu yapardım diyen var mı? Yok. Tam tersi burada tek eleştiri bisiklete.

6- Herkes döktürmüş, icraat yok. Öyle mi? Ne konuda döktürdük? Bisikletin tur bisikleti olmadığı konusunda. Buyrun bu bisiklet neden tur bisikletinin babasıdır açıklayın o halde. Bir.bisikleti eleştirmek için nasıl bir icraat bekliyorsunuz? Cannondale Touring bisikletten daha iyisini falan üretmemizi mi bekliyorsunuz?

Daha da basit anlatayım mı?

HASAN SÖYLEMEZ'E BAŞARILAR DİLİYORUM. HARİKA BİR PROJE. FAKAT KEŞKE BİSİKLETİ DAHA DOĞRU BİR TERCİH OLSAYDI (SEBEPLERİ İÇİN BKZ: MADDE 3)

Anlatabildim mi?

Selamlar...

@Deniz A Birçok insan bu şekilde geziyor. Söylediğinde haklısın ama hiç hidrolik patladı yolda kaldım diyende görmedim. En basiti Ramil Ziyadov, şuan şili de sanırım. Epeyde gezdi.

ben yıllardır şuna inanıp gezdim bisikletin bir önemi yok,yolda tek olduğunuzda görüyorsunuz,gideceğiniz yeri düşünerek oluyor yavaş yavaş ve tadını ala ala,dişli sayısı,tel ve fren önemsiz şeyler,çok daha kötü bir bisiklet ile yıllarca gezeni var.
buradan kargo ile gürkan abiye kadro gidiyorsa oraya,yada fransadan frogs on wheels için kırgızıstana,burdanda bir şırınga hidrolik yagı ile bir kaç tel gider,bunu kaygı ile yaşamasını bekleyemeyiz.

Geri