Scudo Sports

Hatalı olan kim (videolu)

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
40. saniyeden itibaren başlıyor.
konuşmaları bilmiyorum ama galiba bisikletli yol için müsade istemiş adam da araçtan inip bağırmış.
bisikletli arkadaşın dediği buydu. :)

Scudo
HAtali olan aracdir, kanunen saga yada sola saparken yaninizdan bir yaya yada bisikletli geliyormu diye yavaslayip bakmaniz gerek, eger geliyorsa durup yol verilmesi gerekiyor. Bu kanun bisikletciler ve mortor kullanicilari icinde gecerlidir.
En azindan Avrupada bu kanun gecerlidir.

NOT: Bisikletlilerin hatasi ise 3 seritli yolda cirit atmalari, bir sag serite gec bir sol seride gec olmaz hele hele öyle bir trafikte. Bisikletliler daima sagdan gitmelidir.
En azindan buda Avrupanin kanununda böyle.

Görüntülerden anladığım kadarıyla araçtaki şahıs sağa dönmek için grubun ortasına dalmış :kötü: Sonda kalan arkadaşın geçmesini beklemden döndüğü için de sondaki arkadaş şoföre muhtemelen kendisini niye beklemeyip önüne daldığıyla ilgili birşeyler söylüyor, şoför de gelirmisin sayın kardeşim buraya iki çift laf edelim dercesine sesleniyor :D
Ben oyumu (haklı anlamında) bisikletliden yana kullanıyorum ama ikisi de birbirine yol verebilirdi :harika:

Türkiye'deki araçları fabrikalar hep eksik yapıyor ya, bu araçlara sinyal koysalar sanki bizim güzel vatandaşlarımız kullanmayacak Allah Allah :cool::harika:

Nerden baktığına bağlı:)
Olay anında.
Bence bisiklet sürücüsü hatalı. En azından son geçen. Araç sağa dönüş sinyali vermiş en sağ şerittesiniz. Bu durumdaki bir aracın sağından geçiyorsunuz. Bisiklet veya yaya yolu olsa haklı olabilirsiniz. Ama karayolunda en sağdaki, sağa dönüş vermiş aracın sağından geçilmez.
Ama biraz öncesine dönersek Otomobil sürücüsü hatalı. Döneceği belli otobüs yüzünden şeridinde gitmiyor. 15-20 saniye beklemeyeyim diye 2. şeritten en sağa geçiyor ve otobüsün yolunu kapatıyor.

Araç suçlu gibi. Sol şeritten direkt dönmeye çalışıyor sanırım. Eğer zaten sağdaysa bisikletli hatalı.

Taşıt sağa dönüş için sinyal vermiş onda sıkıntı yok, sağ şeride girdiğinde grup yol ayrımından geçmekte olduğu için aracın sağından geçmeleri doğal. Hatta bisikletlilerin geçmesi için müsade de etmiş ama sona kalan arkadaş gruptan kopmamak adına geride kaldığı halde geçmek istemiş. Aracın hatası sağa dönmek istediği halde otobüsün arkasına değil önünden dönmek için orta şeritten hızlıca şeride girmesi, zaten otobüsün arkasında yanaşsa herkes yoluna gidecekti :) Dediğim gibi ikisi de birbirine yol verebilirlerdi bence :islik:

Dosyalar

• videoplayback.mp4_snapshot_00.43_[2015.05.30_14.21.16].jpg
    videoplayback.mp4_snapshot_00.43_[2015.05.30_14.21.16].jpg
    46,1 KB · Okunma: 25
bence araç sağa dönmek için geç kalmış. ee madem döneceksin sağına bi bak, sağ aynandan arkanı kontrol et öyle geçmeye çalış. öküz. öküzlüğünü de kapıyı açıp böğürmesinden anladım.

Sağa dönmek için hem otobüse makas at hem de bisikletli grubunun içine dal. Araç sürücüsü %100 hatalı. Otobüs sola geçmek için sinyal veriyor, araç bunu görmesine ve sağa dönmek için sinyal vermesine rağmen otobüsün arkasına geçmiyor.

Trafik kuralları açısından tam olaylar anlaşılmadığı için kim hatalı demek yanlış olur.
Asıl üzerinde durulması gereken, araç sürücüsünün kabadayı gibi aracını terk edip, öküzlüğünü göstermesi ve o sırada trafiğin akması da cabası.
Ne yazık ki bu tip insan modellerinden çok var...

• Beğen
Tepkiler: F.Yıldırım
otomobilin o sapağa sapmak için otobüsün arkasından tın tın da olsa gitmesi gerekiyordu. aaa buradan dönücem şimdi gördüm çekilin yoldan çünkü ben geliyorum diye düşünüyorsa da herhalde haklı oluyor.

Bugün maltepeden kartala dönerken bir çift atmış bisiklet yoluna masalarını bira içiyorlar , iyi güzel için banane. durdum dedim ki çimlere koysanıza masanızı neden benim yoluma koyuyorsunuz adam birayı kaldırdı birayı gösteriyor , hani kafam güzel hesabı. Karısıda ordan kemçiriyor şurdan geç yahu diye. Öküz dolu her yer

Biraz geç vakit sanırım adam evine yetişmek için aceleci ve iş yerinden agresif çıkmış olabilir. son bisikletli adamı beklese iyiymiş

BMW yi kullanan canlı bu kakalakların ne işi var benim yolumda zihniyetinde. Bisikletli yolunda gidiyo sinyal vermiş olması başkasının üstüne sürme hakkı vermez heralde.

Geri