Tatsubis'ci değiliz Allah'a şükür. Kışın don olmadığı sürece her koşulda bisiklet sürerim. Yağmurlu havalarda bisikletinizi sık sık temizleyin. Her 10-20 günde bir balata spreyi sıkın ve yağlayın. VB kullanıyorsanız karlı havada tutmayacaktır, karlı havada yavaş sürün lütfen. Karlı havada yumuşak hamurlu bir lastik hayat kurtarıyor, kışın don olmadığı günlerde karda sürüyorum ve stok lastikle 7 kez düşme tehlikesi atlatırken Maxxis Crossmark ile 1 veya 2 kez düşme tehlikesi atlattım.
Eğer buzda bisiklet kullanacaksanız gidin Schwalbe İce Spiker lastik alın, tanesi 54£. Tutuşu güzel diyorlar, denemek lazım.
Ben kışın ortalama -15 derecede bisiklet sürerken hiç üşümem çünkü çok sağlam giyinirim. Bir yün içlik ve bir tane de yün çorap, hala üşüyorsanız bir tane polar ceket ve asker botu edinin, hem piskilet sürerken hem de günlük kullanımda asla üşümüyorsunuz. Eldiven olarak ise bir adet parmaklı veya parmaksız yün eldiven onun üstüne ise bir adet parmaklı deri eldiven giyin. Ellerimiz sıcacık olacak ve çakmak tutmaya gerek kalmayacak. Saydıklarımı asker pazarında bulabilirsiniz ama babam mesleği dolayısıyla bana bolca getiriyor.
Mutlaka bir çamurluğunuz olsun fakat tekeri tam saran bir model olsun yoksa sırtınızda çamurlu kamuflaj oluşuyor.
Kadroyu mutlaka kuru tutun ve evinizde kalorifer varsa onun yanına koyun, kurulayamadığınız yerler kaloriferin yanında kurur.
Kışın dahi günde 30 kilometre toplam yol yapıyorum ve burada yazdıklarım gerçekten hayat kurtarıyor. Bisikletim şu anda yaklaşık 8-9 bin kilometrede. Bir ömür boyu bisiklet sürün.