Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Havalı Silahlar

beyler konuyu görünce aklıma geldi. crossman night stalker tüfeğim var.google yada youtube yazınca bi dünya görürsünüz. daha hiç atış yapmadım yaklaşık 4 sene önce meraktan aldım 0 makine.eğer ilgilenen olursa satmayı düşünebilirim.kutusunda duruyor.

Scudo
Her ne olursa olsun,sporcu kişiliğe sahip olan insanların,saçma yada havalı tip silah kullanmasını sakıncalı ve tehlikeli buluyorum,

Sıkılan her mermi,mutlaka yere düşer,yüksek hava'dan ivme kazanarak,Allah muhafaza bir canlıyı yanlışlıkla öldürebilir,

Bu konunun silinmesi doğru olur kanımca..

@Çağlayan

Atıcılık ta bir spor dalıdır. Kaldı ki atıcılık bir hedef kağıdı ya da hedef tahtasına atış ile gerçekleşir. Sen vurmak istemedikten sonra saçmanın ivmeyle düşüp bir canlıya zarar vermesi imkansız denecek kadar zor. Çünkü yere paralel yapılan bir atışın ivmelenmesi 100 m mesafede 30-50 cm civarı ki o noktadan sonra da bir etkisi kalmıyor. Sizin dediğiniz havaya doğru yapılan top atışlarında geçerlidir. Top güllesi daireye yaklaşık bir eğri ile hedefe ulaşarak yıkıcı etki yapar.

@Engin EŞ istanbulda bulduğumuz birkaç düzlük boş arazide atıyoruz arkadaşımla. poligonlar hem kalabalık, hemde yer bulmak genelde sıkıntılı oluyor.

@Çağlayan atıcılıkta bir spordur. eline alan sıka sıka gezemiyor emin ol. 50mt den 5 li grup seti 5 cm içine yapmak için hatırı sayılır antreman, kalp ritmi düzenlemen için kardio, ve kırmalı bir tüfeğin varsada bir okadar güç gerekiyor. pellet inde havada ivme kazanması gibi bişey söz konusu değil. atış yaptığın alan 200mt boşluk olması yeterli. zaten kullanılan tüfeklerin çoğunun etki mesafesi 150 mt geçmez (ki bunlar gerçekten iyi tüfekler).

sizin hoşlanmadığınız herşey kötü, kazala sonuçlanan herşey yasak olsaydı bugün yapıcak hiçbirşey bulamazdık.

@hakan aydın55 Attığınız fotoğraf inanılmaz abzürt. havalı silahlar için ne böyle bi kısıtlama, nede böyle bir zorunluluk var. etki mesafeleri 100mt olan silahların poligonlarada çok ihtiyacı yok. önlem alıp dikkatli olduktan sonra sıkıntı yok. biz peletlerimizi bile dağılmasın diye hedef tahtasını hazneli aldık. olay sizin söylediğiniz şekilde olacaksa;

Aklıma dedemin kırmalı tüfeği geldi.(kırmalıdan kasıt eğer saçmayı koymak ve düzeneği kurmak için tüfeğin namlusunun kırıldığı sistem ise) Allah'ım, o ne kuvvet öyle, tüfeği yanlış çekerseniz kesinlikle açılmayı reddediyor. Yere karpuz kabuğunu koyup sıkardım. Vurduktan sonra da saçmayı arardım. 2-3 atıştan sonra kurşun yumuşak olduğu için, ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama, bulduğum saçmalarla hamur gibi oynardım :)

benimde havalı tüfeğe merakım var stoeger x20 supressor+dampa+gamo 3-9x40 ao dürbün ile fırsat bukdukca atışa gidiyorum ama 3 aydır gidemedim.

Havalı tüfeğe değil de, Airsoft silahlarına bir ara ilgim vardı sonra fiyatları ülkemizde çok uçuk olduğu için vazgeçtim :D

arkadaşlar ben genellikle dağlarda bisikletle geziyorum yanıma koruma amaçlı havalı silah aldım.

abi bende de var kwc marka tavsiye ederim

@emrecan35 Hiç tavsiye etmem eğer dağlar da gezerken savunma amaçlı kullanacaksınız öncelikle vahşi bir hayvan saldırısına karşı kullanırsanız hayvanı daha çok sinirlendirirsiniz diğer unsur bir insanın saldırısına karşı kullanacaksanız işiniz daha zor karşınız da ki kişi havalı silah olduğunu anlamayıp ( belki de anlayıp ) silahın da ki bütün kurşunları size boşalta bilir sonra da bana silah çekti ben de kendi mi savundum nerden bileyim havalı silah olduğunu diyebilir az bir ceza ile atlatır öldüğünüzle kalırsınız bu durum kuru sıkı silahlar için de geçerlidir. Tavsiyem çoğu kişi yadırgaya bilir veya katılmaya bilir ama güvenlik amaçlı endişeleriniz var ise kanuni yönden gerekleri yerine getirerek gerçek bir silah edinmenizdir(link) Silah sahibi olmak suç olursa sadece suçluların silahları olur.

Son düzenleme:
Bir zamanlar heves edip aldığım Umarex Walter P99 4,5 mm havalı tabancayı satmayı düşünüyorum. İsteyen olursa anlaşırız...

@ERTUNGA asıl gerçek tabanca alsam daha ço ksıkıntıyı doğrurabilir die düşünüyorum havalı silah zaten ruhsatlı alırım alırsam gerçek tabanca almak artık çok zor bir sürüde maliyet araştırdım ben

Geri