Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Havalı tabanca soru öneri

Cüneyt Y.

Daimi Üye
Tepki
56
Merhabalar havalı silahtan anlayan anlamayan herkes yardım edebilir :eek:
1-Umarex Walther P99 DAO bir tüp kaç atış yapabilir? bir videoda 100-120 adet atış yapıyor.
2-Bu tabanca için kaç gram bb önerirsiniz? 0,12 0,20 vs. ?
3-Nerelerden hangi mağazalardan almamı önerirsiniz?
iyi günler.

Scudo
Pilastik bb atanlarda fark olup olmadığını bilmiyorum ancak 12gr CO2 tüp kullanan ve metal saçma atan havalı tabancalar bir tüple en fazla 60 civarı atış yapıyor. Hemen hemen 45 - 50 atıştan sonra güç düşmeye başlıyor. Gram konusunda birşey söyleyemem. Uygun olan bir siteden yada airsoft silah hakkında açılmış olan forum sayfalarından güvenilir sitelerle ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Aynı havalı tabancadan bende de var. Siz sorana kadar bunula kullanılan pelletin ne oluğuna dikkat etmemiştim bile.

Kullandığım pelet budur. tavsiye üzerine bunu almıştım.Zaten fazlada kullanmadım bir kenarda duruyor.Başkada bir mermi kullanmadığım için kıyaslama yapamam.

(link)

İlk atışlarda kutu kola tenekesini her iki tarafından delip geçebilecek kadar basınç varken , 50 atış civarında attığınız peletin gidişatını havada gözle takip edebilecek kadar basınç düşüyor. Dolasıyla pelet nişan aldığınız yere gitmiyor.daha aşağıya düşüyor.hedef ne kadar uzaksa o kadar alakasız yere gidiyor.

Bu tabancayı ne amaçla almak istiyorsunuz bilmiyorum ancak derler ya şimdiki aklım olsaydı . Kullandıktan sonra tavsiye etmem icap ederse , ben bu tarz bir tabanca almazdım.8 peleti arka arkaya atmak ilk başlarda cazip gelsede, belirli bir atış sayısı sonrası attığınız yere gitmemesi can sıkıcı bir hale geliyor.

Her atışta maksimum güç istiyorsanız kurmalı tabir edilen , tek tek atan ve her atışta kolunuzla yeniden kurmanız gereken modellerden alırsanız her atışınızda pelet mermi nişan aldığınız yere gider.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Y.
@cömert özen

Cömert bey anladığım kadarıyla sizin silah cp 99 arkadaşın modelini verdiği silah cp 99 dao. Sizinki gibi pelet değil, yuvarlak plastik mermi kullanılan uzun şarjörlü model. Şarjöre ortalama 15 civarı plastik 6mm kalibrede bilye alır.

(link)

Birde metal saçma kullanan silahlar var. Onlarda uzun şarjöre sahip ve 15 adet çelik bilye alıyor. Türkiyede metal saçma atan silahlarda 4.5 mm den büyük kalibrelisine şimdiye kadar rastlamadım.

Arkadaşın bahsettiği silah eskiden çocukların kullandığı plastik mermi atan yaylı tabancaların co2 basıncı ile çalışan daha gelişmiş modeli.

• Beğen
Evet haklısınız tüplü denildiğinden bu detaya dikkat etmemiştim.Farklı bir soruya alakasız bir cevap yazmışım.

• Beğen
Olsun. Bilginin fazlası gereksizi olmaz. Gün gelir lazım olur. :)

• Beğen
aslında cp99 da değil sadece "p99" :) silahtan beklentim hayvanlara insanlara zarar vermek-avlamak değil olmayacakta :) aslında ben gücünün çok fazla olmasını istemiyorum bir havalı tüfek beğenmiştim 180 tl ye tüfek 4,5 mm metal mermisiyle 1000 fps atış yapıyor ki böyle bir güç ve mermi insanın-hayvanın boğazına kafasına veya vicudunun herhangi bir yerine gelirse resmen etraf "kan gölü" olur yani çok zararlı birşey ki ben bu kadar büyük bir sorumluluğu üstlenemem yani yanlışlıkla sıkarım cam kırılır televizyon bozulur hatta en kötüsü birisini yaralarım o yüzden bu silahı tercih ediyorum fazlasına şimdilik gerek yok :) (belki köpek saldırısında bu silah çoook işe yarayabilir :D :Skull-175 :Skull-175 :D )

4.5 mm lik metal saçma atanlar 3.5 joule enerji ile 6 mm lik plastik mermi atanlar (p 99 dao ) 2 joule enerji ile atış yapıyor. Bana kalırsa her ikiside yaralanmaya sebebiyet verebilir. Hedef atıcılığı yapmak istiyorsan metal saçma atan tabanca yada pelet atan tüfek almanı tavsiye ederim. Kurallara uyup önlemini aldıktan sonra hiçbir tehlikesi yok bence.

Köpek saldırısına karşı ise köpek kovucu cihazları tavsiye ederim. Yakın bir arkadaşım köpek kovucularla rahat etti. Kaçırmasada en azından saldırmasını engelleyebiliyor.

merhaba havali tabancada ilgim baya bi fazla.sordugun sorulara cvp vermek isterim:
1-Ortalama atis Co2 havali tabanca tupine gore.degiaebilir. ortalama 50 den sonra atis menzili dusebilir.
2-Bu,tercih sana kalmis gr olarak fazla olan daha cok atar.
3-Bu konuda size ta siye edebilecegim kampseti sayfasi var.Umarexin tum cesitleri var. Burdan bi ak istersen (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Alican3542
(link) bu silahın aynısını almıştım, iki üç şarjör atış yaptım, kenarda duruyor. İsteyene uygun veririm.

@emrecan35 site hosuma gitti sizde umarex mi aldiniz

evet tavsiye ederim sıkıntı yaşamadım

Geri