Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hayalimdeki bisiklet adlı çalışmam (tur bisikleti içerir!!!)

Thorn

Üye
Tepki
68
İsim
Deniz Kaynakçı
Bisiklet
Diğer
uyarı: yarıdan sonra fotoğraflar çıkmamış yorumlara attım

Bisiklete tutkusu ilk tur bisikleti ile başlamıştır benim için...tur bisikleti ile başladığım bisiklet serüvenimde teknik anlamda bisikleti kendim çözdüm ama meğersem bir tur bisikleti şaymono fites ince tekerlek bisiketten ibaret değil bambaşka bir şeymiş ulan daha bisiklete yeni başlamışım ilk günü birlik turlar falan işte çanakkalenin meşur intepe yokuşunu çıkıyoruz arkadaş arkada kalmış bende yukarda durdum bir tane yabancı bisikletçi durdu yanımda almanmış bisiklete baktım vites yok... tekerlekler kalın ... ingilizce yok tarzanca anlaştık birşekilde :)
5944_581534958552920_73480856_n.jpg
neyse aradan 1 sene zaman geçti rohloff göbekten vites sistemleri öğrendim ve kırdığım teller ve her turda 8 tane patlak olduktan sonra dedim heeeee bu adamın vites sistemi rohloff... lastikler schwalbe maraton mondial baya profesyonel birşeymiş yani...
ilk bisikletim beldesan adventure modeli 1994 yapımı bir bisiklet sağolsun beni dream 'a kavuşturana kadar yoldaşlık etti...
100_2541.JPG

daha sonra beldesanı bir süre dinlenmeye alıp sedona 321 via modeli bisiklet alıp yaklaşıp 10.000 km kullanıp çok büyük bir kazık yiyerekten sattım...
100_2208.JPG

daha sonra tekrar beldesana dönerek yaklaşık 9-10 ay civarı beldesanı hardcore kullandım beldesan pert oldu yeter artık dedi daha sağlam bir bisiklet lazım sana benden bu kadar diyerek 2015 yılı şubat ayında emekliye ayrıldı tabi ben bunu tahmin etmiştim bu yüzdende 2015 mayıs ayında başladığım tur bisikleti projemi uzun uğraşlar sonucu 2015 temmuz ayında bitirdim...
100_3084.JPG
ilk kadroyu aldım bu konuda halil abi (musluoğlu)'nin çok yardımı oldu halil abide eski model dawes bir bisikleti restore ederek tur bisikletine çevirmişti...Eski dağ bisiketlerinin avantajı kadro açılarının şimdiki tur bisikletleriyle aynı olması ve malzemenin çok sağlam olması zaten birde tur bisikleti kadrolarının fiyatlarıda malum öğrenci kesesine uymuyor.Bana ancak bir hayal olarak kalır bir thorn nomad bisikletimin olması :) ... Bisikleti 8 li sistem toplama kararı aldım böylece hem ucuza mal olacaktı hemde yolda herhangi bir sorunda parça bulma kolaylığı olacaktı...
100_3087.JPG 100_3088.JPG
zincir seçimim shimano hg40
ruble seçimim shimano cs-hg-41 dişli oranı 11-34
50700 dosyayı görüntüle 50701 dosyayı görüntüle 50702 dosyayı görüntüle
aynakol shimano acera m361 22-32-42 dişli oranlarında
arka aktarıcı shimano alivio m410
orta aktarıcı shimano alivio m412
50703 dosyayı görüntüle
vites kolları shimano alivio m410
50705 dosyayı görüntüle 50706 dosyayı görüntüle
fren kolları shimano deore T610
fren bacakları shimano shimano deore lx br-T670

Vites fren sistemini tamamladık sıra geldi gidon, sele vs.

50707 dosyayı görüntüle
seleyi brooks sele kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır 3 tane bisiklet gördü bindiğim en rahat sele...
gidonu kelebek gidon taktım çünkü kelebek gidonun sağladığı duruş açısı turda insanı aşırı derecede rahatlatıyor sele borusuna gelecek olursak eski bisikletlerde sele boruları ölçüleri 25.4 - 26.2 gibi ölçüleri ince normal bisikletçilere sorsan hayatta bulamazsın der ama özceylan bisiklet sağolsun hemen sele borusunuda hallettim alman malı point marka 35 cm uzunluğunda 26.2 kalınlığında bir sele borusu aldım

pedal seçimim:

50708 dosyayı görüntüle

xlc nin pd-s10 modeli tek tarafı kitlene bilir tek tarafı pilatform 2. el temiz buldum 25 liraya gayet sağlam işimi görüyor...

bagaj seçimi:

50709 dosyayı görüntüle

bagaj seçimim topeak super tourist dx piyasadaki fiyat performans ve kullanıla bilirlik açısından çok başarılı bir bagaj türkiye şartlarında ganin gani uzun yollar götüre bilir gayet başarılı...

jant seçimi:

ön jant

50711 dosyayı görüntüle

çember mavic mx117 göbek novatech runmanlı 32 delik 2. el aldım çift halinde aldım arka jant bu yazınki turda pert oldu halil abi (musluoğlu)'den jant aldım gene mavic jant çemberi var m 211 göbek deore lx paralax 32 delik arka jant mavic fabrikasından orjinal çıkışlı tğrkiye şanrtlarını atlatacağına eminim ön janta gelirsek acayip bir akıcılığı var gayet memnunum...lastiklere gelirsek schwalbe maraton plus tour 26x2.00 modelini kullanarak düşük maliyette kese dostu bir bisiklet toplayarak düştüm yollara...

50712 dosyayı görüntüle

işte dream'de böyle doğdu ve serüvenlere pedal çevirdik birlikte daha nice serüvenler bizi bekliyor...seni seviyorum dream ;)

Scudo
@Thorn
kadro cillop gibiymiş çok beğendim
bundan çok iyi iş çıkar

• Beğen
Tepkiler: Thorn
alivio.jpg schimbator_shimano_alivio_fd_m430.jpg shimano-acera-fc-m361-front-crankset__25022_2.jpg
aynakol shimano acera m361 22-32-42 dişli oranlarında
arka aktarıcı shimano alivio m410
orta aktarıcı shimano alivio m412
s780_sl307a11_rght_8.jpg
vites kolları shimano alivio m410
indir.jpg shimano-deore-bremsgriff-bl-t611-modell-2014-silbe-70dca2d262fe758b81ae54ea3efc4bf3.jpg
fren kolları shimano deore T610
fren bacakları shimano shimano deore lx br-T670

Vites fren sistemini tamamladık sıra geldi gidon, sele vs.

100_2464.JPG
seleyi brooks sele kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır 3 tane bisiklet gördü bindiğim en rahat sele...
gidonu kelebek gidon taktım çünkü kelebek gidonun sağladığı duruş açısı turda insanı aşırı derecede rahatlatıyor sele borusuna gelecek olursak eski bisikletlerde sele boruları ölçüleri 25.4 - 26.2 gibi ölçüleri ince normal bisikletçilere sorsan hayatta bulamazsın der ama özceylan bisiklet sağolsun hemen sele borusunuda hallettim alman malı point marka 35 cm uzunluğunda 26.2 kalınlığında bir sele borusu aldım

pedal seçimim:
indir (1).jpg
xlc nin pd-s10 modeli tek tarafı kitlene bilir tek tarafı pilatform 2. el temiz buldum 25 liraya gayet sağlam işimi görüyor...

bagaj seçimi:
indir (2).jpg
bagaj seçimim topeak super tourist dx piyasadaki fiyat performans ve kullanıla bilirlik açısından çok başarılı bir bagaj türkiye şartlarında ganin gani uzun yollar götüre bilir gayet başarılı...

jant seçimi:

ön jant
100_3104.JPG
çember mavic mx117 göbek novatech runmanlı 32 delik 2. el aldım çift halinde aldım arka jant bu yazınki turda pert oldu halil abi (musluoğlu)'den jant aldım gene mavic jant çemberi var m 211 göbek deore lx paralax 32 delik arka jant mavic fabrikasından orjinal çıkışlı tğrkiye şanrtlarını atlatacağına eminim ön janta gelirsek acayip bir akıcılığı var gayet memnunum...lastiklere gelirsek schwalbe maraton plus tour 26x2.00 modelini kullanarak düşük maliyette kese dostu bir bisiklet toplayarak düştüm yollara...
100_3387.JPG
işte dream'de böyle doğdu ve serüvenlere pedal çevirdik birlikte daha nice serüvenler bizi bekliyor...seni seviyorum dream ;)

Deniz, dream'ın vites kolları sram attack değil miydi la? ;)

• Beğen
Tepkiler: Thorn
@Thorn "Bu kadar çok çanta taşımak yerine römork kullanmak daha iyi olmaz mı acabaaa???" diye düşünüyorum bazen...
Sizce nasıl???

• Beğen
Tepkiler: caner1405
@Nomad
sram attack lar beldesan da kaldı halil abi elcikleri çabucak eriyor diye dream'a geçirmedim daha uzun ömürlü olur diye shimano alivio m410 vites kolu taktım :)

@Emre Yönlüer
römork o kadar kullanışlı bir şey olsaydı bence bir çok tur bisikletçisi römork kullanırdı bu bir neden benim için bir başka kötü yanı römork'un hız keseceğini de düşünüyorum bisikletimin jantları 26 römork un tekerleği 16 kesinlikle kesecektir (kişisel bakış açısıdır hiç römork kullanmadım) kadroda çantaların bulunması daha kolay ve daha masrafsız bir çözüm görünüş açısından da römorklu bir bisiklet istemem bence gereksiz tur bisikleti çantalı olmalı...

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Hani kargo bisikletleri oluyor ya,acaba karbon kadrosu var mı onların hem arkasında da yeterli yer var bagaj için turlar da güzel olabilir gibi. Sizin düşünceniz nedir?

Kargo bisikletini karbon kadro yapıp 29 inç jant,lastik üretseler ve ya belkide vardır.olur mu acaba?
Ben tur bisikleti kullanmıyorum. Eğer ileri de şehirler arası tura çıkarsam ve böyle bir bisiklet olsa nasıl olur?

@Thorn Hız kesme konusunda doğru olabilir. Bir de yokuş çıkarken nasıl onu sormak lazım bilen birisine!!! :kötü:
Ama daha fazla taşıma kapasitesi var ve yükü daha hafifletiyor gibi geliyor bana...Sonuçta 1 tekerlek daha fazla :harika:

@Emre Yönlüer
birde söyle birşey söylemem lazım söylemeden edemem şuandaki römorkların fiyatları ortada... römorka vereceğiniz parayla piyasadaki en iyi çanta ve bagajları alabilirsiniz birde tura çıkacak olduktan sonra bir bagaj almak yeter!!! hemen evdeki eski okul çantalarını al terzide birleştir 20 tl heyben hazır çadırını ve matınıda bagajının üzerine yerleştirdimi tutabilene aşk olsun :) hee römork'un taşıma kapasitesini bilmem de ben sadece arka bagajımda 40 kg yük taşıya biliyorum daha bunun ön bagajıda var ;)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Geri