Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hayes mx4 ile zıplarken gelen çınlama sesi??

Yağız

Üye
Tepki
1
Arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce giant stp1 model bisiklet aldım.Bu işte yeni olduğum için merakıma engel olamıyorum;zıplarken daha doğrusu şöyle örnek vereyim,ağırlığı maşaya verip ön tekerin bir anda yer ile ilişiğini kestiğimde ön diskten çınlama sesi geliyor.Bana sanki bir anda basınç uygulayıp ardından o basınçtan bir anda kurtulduğu için ses yapıyor gibi geldi ama siz tecrübeleri arkadaşlara bir danışmak istedim..Neden olur bu durum??Bilgi amaçlı maşam dj2..

• Beğen
Tepkiler: Tarik0109
Scudo
yardımcı olacak veya yorumu olan kimse yokmu arkadaşlar??ses ön balatalardan geliyor,bir anda maşanın esnemesi bittiğinde oluşan titreşimden kaynaklanıyor..Normalmi yoksa problem edermi,sadece maşaya yüklenip yerle ilişiğini kestiğimde oluyor,normal giderken sıkıntı yok..

Kimsenin yorumu yokmu arkadaşlar 10 gündür??ön sol dıştaki balata sanırım diskin büyüklüğünden ve balataya yakınlığından zaten mıknatıslı olduğu için çınlama sesi yapıyor..Bu bir problemmi??

rotorunda gevşeme var mı diye elinle bir kontrol et. (sağ sol - ileri geri oynat elinle. bir sallanma, gevşeklik, boşluk var mı?) Ön göbeğide kontrol et. Sanki bir boşluk varda sarstıgında sürtüyormuş gibi birşey anlatmışın

rotorumu kontrol ettim..Ön göbektede azıcık boşluk vardı ancak hallettik onu..Şöyle bir bilgi daha vereyim : freni sıkıp denediğimde ses yok normal..

Sorunun çok çeşitli nedenleri vardır;ama en büyük ihitmal furş takımındaki boşluktan olabilir veya ön frende olabilir.Deneyin görmek lazım.

çınlama sesi %100 olarak rotorun balataya veya herhangi biryere o basınçla titreşmesi sebebi ile geliyor yalnız aldığım yere de götürdüm bisikleti orada da baktık ve dedikleri bir problem teşkil etmediği,ancak bu kadar paralar verilip alınan bir bisiklette böyle bir ses duymak insanın canını sıkmıyor değil..

Rotor balataya carptiginda bu ses cikiyor. Benim bisiklette de ozellikle sert virajlarda bu cinlama oluyor. Cok fazla kafaya takacak bir durum degil..
Benim frenler de Hayes Stroker..

aynen öyle burçak bey,demekki bu hayesin kronik sorunlarından ama her zıplayışımda bisiklet zili gibi çan çun,çıkarıcam en sonunda ön frenlerimi veya daha küçük rotor işe yararmı diye düşündüm ancak yurtdışı forumlarında da araştırmalarım sonucu,sanırım bununla yaşamaya alışmam lazım bu frenleri kullanmak istiyorsam :(

bendede avid juicy var ..bendede normal giderken az ötüyo basıp bırak tığımda gidio diskin yamukluğundan ..

çınlama sesi %100 olarak rotorun balataya veya herhangi biryere o basınçla titreşmesi sebebi ile geliyor yalnız aldığım yere de götürdüm bisikleti orada da baktık ve dedikleri bir problem teşkil etmediği,ancak bu kadar paralar verilip alınan bir bisiklette böyle bir ses duymak insanın canını sıkmıyor değil..
Aynen bende forumda bu sorunu arıyodum tek bende oluyor sanıyordum.
Bisikletim Kron xc150 HD 2018 model ön tekeri arkadaşın dediği gibi hızlıca kaldırıp indirirken drop gibi zıplamalarda rotordan çın diye ses geliyor sanki balatalar teker zıplayınca kaliperin içinde diske vuruyor ve sanki bisiklet zili gibi çın diye bir ses geliyor. Bende bu durumdan sıkılmaya başladım bu ses çok fazla dikkat çekmeye başladı ses gelince millet dönüp bi bakıyor noluyo diye

Geri