Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hd fren kabloları uzun gelirse?

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.676
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar HD fren alacağım 2-3 gün içerisinde ancak kabloların uzunluğu 1 metreye 1,7 metre uzunluğunda (ön-arka).
Ancak benim kadrom 16" olduğu için arkada 30cm kadar fazlalık doğuyor. Şuan bisikletin ön kısmı resimde görüldüğü gibi. Arka kabloya 30cm daha ekleneceğini düşünürsek sorun olur mu?
İleride daha büyük bir kadroya geçeceğim ancak bu süre zarfında fazlalık kabloyu napabilirim diye düşünüyorum.

20150519_143735.jpg

Scudo
Cok rahatsiz edici degilse aldigin boyda kullan. Fazla gelen kisimlar cok sarsilirsa ve siritirsa uygun renk plastik kelepce ile kablolari birbirine baglarsin harteketi engellemeyecek kotu durmayacak sekilde. Eger zeytin takabiliyorsan (fren kablosu ucundaki metal parca) kabloyu istedigin boya kes ve oyle yap islemin devamini...

Suat akman bey..öle kolay bir is degildir..kablolari kisaltmak..yağ eklenecek..havasi alinacak..hortum baslarina zeytin denen parcadan alinacak ..bir bilene yaptirin..frenler çöp olur..

Aynen ya deneyimsizim zaten. Bir dünya para isterler şimdi kısalttırmak için.
@Ahmet ERTAN Birde şey sormak istiyorum size ;

Kadrom MD fren için uyumlu oluklara sahip. HD'nin kablolarını tutmak için farklı tasarıma sahip bir oluk lazım galiba
Çevirici tarzı bir şey lazım galiba, nereden bulunur bu parça.

@Ahmet ERTAN
Yaptiran ben degilim! @Gökhan Akkaya yaptiriyor :)
Ben zaten dediginiz isleri kendim hallediyorum. Dogrusunu soylemek gerekirse herseyi hallediyorum ama hortum kesip zeytin takmadim...
Solak oldugum icin kablolari sokup fren elciklerine ters tarafa bagladim. Dolayisi ile yag bosalttim, fren kablolarini aktardim ve yag basip hava aldim.
Dediginiz cok dogru:
BILMIYORSAN USTASINI BUL VE YAPTIR! Yoksa astari yuzunu asar...
Yapabileceginize guveniyorsaniz da (el yatkinliginiz varsa yaparsiniz) iyi arastirin, sorun, ogrenin, internetten videolar vb. izleyin, gerekli parca ve aletlerin elinizde olduguna emin olun oyle baslayin ;)

@Gökhan Akkaya dediginiz donusturuculer var. Turkiye'de satan varmi bilmiyorum ama yurtdisi sitelerden alabilirsiniz. Mesela:
(link)

Ancak kadro musaitse ve zaman-para harcamak istemiyorsaniz plastik kelepce ile hortumu kadroya baglayabilirsiniz veya bir yontem gelistirebilirsiniz.
Bu konu yakin bir zamanda konusulmustu bir yerlerde forum icerisinde. Arastirin isterseniz ;)

O adaptor parca "hose clamp" "disc brake hose clamp" olarak gecer ingilizcede :)

@Gökhan Akkaya
Normal borularin talildigi adaptör
@Gökhan Akkaya

Kadrolarin cogu hidrolik brusuna uyumludur.md kullanacagin zaman adaptör bilezik gibi bir parca var. Ama sen md ten hd gidecegin icin o parca yoktur..sen o kanala kabloyu oraya baglican plastik kelepceyle..

Geri