Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

HD Piston çok sıkı, fren kolu gevşek

YSD

Üye
Tepki
32
İsim
SEZER DURSUN
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar, HD ön frene basınca balatalar rotora yapışıyor ve geri yuvasına çok az dönüyor. Kaliperi söküyorum, balataları geri itiyorum, ilk başta düzeliyor, bir kaç frenleme sonrası yine. Yokuş yukarı epey zorlamaya başladı. Hidrolik deposunu açıyorum, pistonları tam geri itiyorum. Sonra tekrar kaliperi takıp ayar yapıyorum. Eksilen hd sıvıyı tamamlıyorum. Yine bir kaç fren sonrası aynı sorun devam ediyor. Sihirli bir kalem var mı bana "Şunu yap, bu detayı atlıyorsun" diyecek? Şimdiden teşekkürler ederim.

Scudo
@YSD

Hidrolik frenlerinizin bleeding zamanı gelmiş, içinde hava var yani. İşlem görene kadar aynı sıkıntıyı yaşamaya devam edeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: John Coffey ve YSD
Bu içine hava girme olayı kendi kendine bir zaman sonra mı oluyor yoksa bir sıkıntı sonucu mu ? Hava girmeden sorunsuz olarak kullanabilmem için neler yapmam gerekiyor ne gibi şeylere dikkat etmeliyim ? Bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim, hayırlı geceler

Fren marka ve modelinizi söyler misiniz?
@John Coffey

@Halilibrahim
Shimano M396 Hidrolik disk, bisikletimi daha yeni aldım.

@John Coffey
Normalde Dot serisi fren sıvıları bir müddet sonra içindeki bileşenlerden dolayı bleeding isteyebiliyor ama shimano mineral yağ kullanıyor, mineral kolay kolay hava yapmaz.

Pistonların geri gitmeme sebebi, içerdeki yağ basıncının az olması, ya freniniz yağ sızdırıyor ya da yapılırken bleeding işlemi hatalı yapılmış ve içerde hava kalmış. Hidrolik kapalı bir sistemdir ve sıvıların sıkıştırılamaması prensibine dayanarak çalışır, dışardan hava girmez yani.

• Beğen
Tepkiler: John Coffey
@YSD
"Kaliperi söküyorum, balataları geri itiyorum, ilk başta düzeliyor, bir kaç frenleme sonrası yine"
Balatalari geri itmek icin kaliperi sökmenize gerek yok.

"Hidrolik deposunu açıyorum, pistonları tam geri itiyorum. Sonra tekrar kaliperi takıp ayar yapıyorum"
Hidrolik deposunu acip kaliperleri geri itince hem hidrolik azalir hemde hava yapar. Yanlisi burada yapmaya baslamissiniz zaten.

"Eksilen hd sıvıyı tamamlıyorum. Yine bir kaç fren sonrası aynı sorun devam ediyor"
Eksilen siviyi öyle kafaniza göre ilave edemessiniz, deposunu acip balatalari geri bastiginizda freniniz hava yapmis ve tahminimce havasini almamissiniz.

"Sihirli bir kalem var mı bana "Şunu yap, bu detayı atlıyorsun" diyecek?"
Sihirli kalem degil de dogru sekilde havasini alirken hidroligi ilave etmenizi tavsiye ederim. Eger anlamiyorsaniz youtube den bakarak yada forum icinde arastirmaniz sizin icin iyi olur, aksi taktirde iyi bir bisikletciye ugrayin.

Son olarak altaki aletler olmadan kendiniz ne havasini alabilirsiniz nede hidrolik ilave edebilirsiniz.
95566_1664163.jpg

@John Coffey
Sizin sorunuza gelince, Fren sisteminde sorun olmadigi süre kendi kendine hava yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: YSD ve hidromek
Anlaşıldı, sağolun hepiniz. Bir kit alalım. Geçen seneEkim'de almıştım bisikleti sıvı değişimi vakti gelmiş demekki. İyi günler...

@YSD
Basit bir nokta daha var!
Balatalarinizi uzun suredir kullaniyorsunuz sanirim. Padleri tutan metal parcada esnekligini kaybetmis olabilir. Bu nedenle pistonlari gerektigi kadar geri itecek kuvveti uygulayamaz.
Eger sistemin havasi alinmis ve yagi tamamlanmis ise, sorun devam ediyorsa, pad/balata cikarin, aradaki esnek metal parcanin dip kismina pense ucu vb. ile baski yaparak genel formuna zarar vermeden biraz acin ve tekrar yerine takın. Pistonlar geri donus icin yeterli gucle itilirse sorununuz cozulebilir ;)

Pads.jpeg

• Beğen
Tepkiler: YSD
Denemiştim onu da ama olmadı. Sağolun.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri