Scudo Sports

headtube-headset

idrisarici

Daimi Üye
Tepki
104
İsim
İdris ARICI
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar bisikletimin headtube ölçüsü düz 1 1/8". Geçenlerde yanlışlıkla 1 1/8" - 1 3/8" ölçüleri olan specialized tarmac a ait konik bir maşa satın aldım. Maşanın alt kısmı alın borusundan küçük olduğundan içine giriyor fakat furç sorunu var. Araştırmalarım sonucu cane creek markasının ürünleri kullanılarak uydurulabildiğini öğrendim ama sahip olduğum ilim yeterli gelmedi. Özellikle ölçüler ile arası iyi olan bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum. Bu birleşme gerçekleşebilir mi? gerçekleşirse hangi ürün kullanılarak gerçekleşir? şimdiden teşekkürler...

ilgili link : (link)
veya (link)

Scudo
benim bildigim cane creek de bu olculerde headset yok. ust ayri alt ayri alirsan olabilir. ornek olarak bu headset sana uygun. sen yine de birkac kisiden daha fikir ve oneri al. headset olayi bisikletin en corba olmus parcasi. (link)

Benim kafama takılan bu takımın alt rulmanı benim 1 1/8" lik headtube me uyar mı? İç çap tamamda dış çap uyar mı?

cevap yazarken benimde en cok kafama takilan soru bu olmustur. kadronun/masa nin model/yil/olcu/cap yazarsan daha detayli bilgi verebilirim bildigim kadariyla. normalde masa ya gore kadro uydurulur sen tam tersini istiyorsun. en saglikli olani masa yi satip kadrona uygun masa almak.

Üşenmedim alt rulmanın iç ve dış çapını ölçtüm. İç haliyle 1-1/8 yani yaklaşık 2,9-3 cm. Dış çap ise yaklaşık 4 cm. Yani 1-3/8(3,5cm) den yarım cm daha geniş. Bu durumda bana 40x35x5 ve 36x45 derece alt rulman lazım.
Yada 45x45 derece ondan emin değilim. @3rsin

@idrisarici ornek olarak verdigim furs takimi masa na uygun. kadronun headtube olculerini bilmedigim icin kadrona uyar mi bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
yokmuş böyle bir rulman... :(

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
@idrisarici
olmaz olur mu, iç çapı ve dış çapı bana yaz , numarasını sana yazayım

@idrisarici
2mm kalıyorsa yapacak bir şey yok
ya tane rulman gibi yapacaksın ya da kafes rulmana yöneleceksin.
1.3.5.14_Thrust_Needle_Roller_Bearing_rgb_rdax_95-310x174.jpg

465Z6.JPG

Benim de aklıma geldi bu ölçüde bulabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
Onceden gidonu istedigin gibi yukseltir alcaltirdin. parca bulmak uyum cok kolaydi yeni sistemler kolaylasip gelisecegine zorlaşiyor. yukseleceksen spacer bul alcaltacaksan bilmem ne yap zaten maşayi kesiyorlar dönüşü yok. eskiden bir allen anahtarlik işti

Geri