Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Heart Rate Recovery (Kalp Atış Hızı İyileşmesi)

Antrenör vesaire harici standart sürüş verileriyle bu tarz bilgilere ulaşmak mümkün mü? Siteye hafiften bakındım, strava olmadan biraz zor gibi duruyor.

Galiba bir şekilde garmin verilerini strava ya yükleyip oradan da siteye aktarmak gerekiyor. Teşekkürler bu arada, bisiklet sürüşü dediğimiz şeyin ne kadar da detayları varmış.

Garmin içinde Activities klasöründeki *.fit dosyaları doğrudan İntervals.icu sitesine upload edebilirsiniz, illa Strava şart değil.

Aynı şekilde Garmin fit dosyalarını da tek seferde Strava'ya atabilirsiniz Chrome üzerinden

Scudo
Antrenör vesaire harici standart sürüş verileriyle bu tarz bilgilere ulaşmak mümkün mü? Siteye hafiften bakındım, strava olmadan biraz zor gibi duruyor.

Galiba bir şekilde garmin verilerini strava ya yükleyip oradan da siteye aktarmak gerekiyor. Teşekkürler bu arada, bisiklet sürüşü dediğimiz şeyin ne kadar da detayları varmış.
Evet; Derya, Deniz. Ama dediğim gibi önemli olan bu verileri okuyup, ona göre çalışabilmek. Bu şekilde verilere dayalı matematiksel antrenman yaptığınız zaman çok daha hızlı gelişim gösteriyorsunuz.

Garmin içinde Activities klasöründeki *.fit dosyaları doğrudan İntervals.icu sitesine upload edebilirsiniz, illa Strava şart değil.

Aynı şekilde Garmin fit dosyalarını da tek seferde Strava'ya atabilirsiniz Chrome üzerinden
Teşekkürler, böylesi çok daha iyi imiş. Gayet de basitmiş aslında.
Evet; Derya, Deniz. Ama dediğim gibi önemli olan bu verileri okuyup, ona göre çalışabilmek. Bu şekilde verilere dayalı matematiksel antrenman yaptığınız zaman çok daha hızlı gelişim gösteriyorsunuz.
Anladım, sürüşlere döndüğümde şu site ile merakımı gidermem iyi olacak gibi duruyor.

'In(link), scientists measured the one-minute HRR of 2,428 adults aged 45-69. The median HRR was 17 BPM for the one-minute test. A one-minute HRR of 23 or better put study participants above the 75th percentile of all participants. And an HRR of 12 or less was a danger zone: Study participants who were in this abnormal range were four times more likely to die in the six years after the study was conducted '

Daha önce karşıma çıktığında okumuştum bunu, şimdi konuyu görünce tekrar buldum. 1 dakikalık toparlanma hızı 12 ve altındaysa iyi bir muayeneye ihtiyaç var demek oluyor.
Başka bir kaynakta da max nabzın yüzde 10 u olarak belirtilmişti 1 dk olması gereken toparlanma hızı.
Birkaç sene önce bir bisikletçi arkadaş sürüş esnasında vefat etmişti. Sonrasında strava kayıtlarında hızın ve gücün düşmesine rağmen nabzın aynı kaldığı çıkmıştı. Belki de bu forumda görmüştüm hatırlamıyorum ama vefatı buna bağlanmıştı. vefat için sebepmidir yoksa kalp hastalığına işaretmidir bilemiyorum ama arada takibi önemli bir mevzu

Bu konuyu açıp bu değerli bilgileri bizlerle paylaşan ve konuya paylaşımlarıyla katkı sağlıyan kardeşlerimize çok teşekkür ederim , özellikle yaşı bizim gibi geçen ve uzun mesafe bisikletçilerinin okumasında büyük fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
'In(link), scientists measured the one-minute HRR of 2,428 adults aged 45-69. The median HRR was 17 BPM for the one-minute test. A one-minute HRR of 23 or better put study participants above the 75th percentile of all participants. And an HRR of 12 or less was a danger zone: Study participants who were in this abnormal range were four times more likely to die in the six years after the study was conducted '

Daha önce karşıma çıktığında okumuştum bunu, şimdi konuyu görünce tekrar buldum. 1 dakikalık toparlanma hızı 12 ve altındaysa iyi bir muayeneye ihtiyaç var demek oluyor.
Başka bir kaynakta da max nabzın yüzde 10 u olarak belirtilmişti 1 dk olması gereken toparlanma hızı.
Birkaç sene önce bir bisikletçi arkadaş sürüş esnasında vefat etmişti. Sonrasında strava kayıtlarında hızın ve gücün düşmesine rağmen nabzın aynı kaldığı çıkmıştı. Belki de bu forumda görmüştüm hatırlamıyorum ama vefatı buna bağlanmıştı. vefat için sebepmidir yoksa kalp hastalığına işaretmidir bilemiyorum ama arada takibi önemli bir mevzu
Dediğin ölüm olayını hatırlıyorum. 180 altına falan inmemiş falan diye duydum bende. Onun haricinde bilip bilmeden veya ölçüsünden fazla supplament de kullanmamak lazım. Ben artık birine bir şey önerirken korkar oldum. En son kafein hapı falan demiştim. Sonra geldi hacı bu bende çok çarpıntı yaptı gidiyordum falan diyor. Sonra çıktı foyası meydana.

Dediğin ölüm olayını hatırlıyorum. 180 altına falan inmemiş falan diye duydum bende. Onun haricinde bilip bilmeden veya ölçüsünden fazla supplament de kullanmamak lazım. Ben artık birine bir şey önerirken korkar oldum. En son kafein hapı falan demiştim. Sonra geldi hacı bu bende çok çarpıntı yaptı gidiyordum falan diyor. Sonra çıktı foyası meydana.

Kafein, whey protein ve creatine bilimsel olarak en çok çalışılmışlar arasında yine, ama elbette doz önemli, hele kafeinde

• Beğen
Kafein, whey protein ve creatine bilimsel olarak en çok çalışılmışlar arasında yine, ama elbette doz önemli, hele kafeinde
Hocam sizce BCAA'nın bir faydası var mı?

Toparlanma için sürüş sonrasında tabağında neler olduğuna da bağlı bu, keza nasıl bir antrenman yaptığına. Doğru-dengeli besleniyorsan zaten ihtiyacını kapatırsın normal diyetinle. Whey kullanıyorsan da ayrıca BCAA gerekli olmayabilir.

Kaç kalori yaktığını sürüş sonunda KiloJoule verisinden yakalamak mümkün. Toparlanma için protein kadar karbonhidrat da önemli. Tavuk + salata + makarna favorimdir, güzel bir sürüş sonunda ;)

Fena değil sanırım :)

8F7E5E17-AE01-42D8-AF72-4E45830A6C24.jpeg

Bana sorulmamis ama cevap vermek isterim ben fitnesstan bisiklete gecis yaptigim icin takviye urunler hakkinda biraz bilgim var ozellikle kaslarin surekli yiprandigi spor esnasinda diyetiniz de iyi bile olsa mukkemmel olmasi her zaman mumkun olmayabilir Bcaa lar bence elzemdir kaslarin onarimi sirasinda en gerekli aminoasitler bulunur bcaa icinde.İcerigi lösin, izolösin ve valindir vucutta uretilmezler disaridan alinirlar kas yenilenmesi tamiri ve toparlanma surecini hizlandirir ozellikle antreman sonrasi alinmasi toparlanmaya cok yardimcidir herhangi bir zarari yoktur disaridan alinmasinin uzerinde en cok arastirma yapilan supplementlerden biridir vazgecilmezdir vucut gelistiriciler icin.Ben kullanmayi hic birakmadim 5gr antreman gunleri ozellikle yemekten hemen sonra toparlanmaya cok yardimcidir tavsiye ederim.

• Beğen
@lrfan hocam benim HRRC son bir haftada 55-56 gibi puanlara ulaştı. ne kadar iyi bu sizce?

@lrfan hocam benim HRRC son bir haftada 55-56 gibi puanlara ulaştı. ne kadar iyi bu sizce?

1 dk içindeki düşüş skorun ise mükemmel denilebilir 55-56 :harika:

*Düşüşü ölçmek için eşik nabzına (treshold HR) ulaşınca kronometre açman doğru olur.

**intervals. icu sitesindeki verilerden alıyorsan max nabız ve dinlenme nabzının doğru olduğundan da emin olman lazım

1 dk içindeki düşüş skorun ise mükemmel denilebilir 55-56 :harika:

*Düşüşü ölçmek için eşik nabzına (treshold HR) ulaşınca kronometre açman doğru olur.

**intervals. icu sitesindeki verilerden alıyorsan max nabız ve dinlenme nabzının doğru olduğundan da emin olman lazım
Intervals den alıyorum hocam. Max ve dinlenik nabız verilerim doğru.

Hocam bu sene nedense düzde değil fakat tırmanış segmentlerinde hep PR yapıyorum. Yıllar geçtikçe teknik olarak ilerleme ve daha düşük kilolarda olmamdan kaynaklı olduğu kanısındayım. Düzde de daha hızlı olduğum segmentlerim oldu fakat, sanki bu sene tırmanış yönünden daha iyiyim gibi geliyor. En son bugün üç tırmanış segmentindeki sonuçlarım bu şekilde. Özellikle pedal tekniğimin bu sene daha ilerlemesinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Kondisyon dışında bence tırmanış konusunda teknik yeterlilik de çok önemli gibi duruyor. Gerek sele üzerinde, gerekse ayakta yapılan sürüşlerde.

1697833903877.png

Şu da geçen haftadan kalan bir tırmanış segmenti PR'ı

1697834338238.png

Son düzenleme:
Gayet iyi gidiyorsun, kendine uyan formülü bulmuşsun bence :harika:

Geri