Scudo Sports

Hem şişe, hemde küfür yedim :-(

timurdigital

Daimi Üye
Tepki
464
Bisiklet
Merida
yer:İzmir
ilçe:Bornova
mevki:Ege Üniv. kampüs girişine gelmeden
tarih:17/5/2010
saat:00:40
konu:vardiyalı çalışıyorum,mesai 01:00 da başlıyor.evden çıktım,yol bisikleti,kask,eldiven,fosforlu yelek,çakar lambalar ile Ankara caddesine paralel giden yan yoldan giderken Ege Üniv. kampüsüne 200 metre kala doğan marka bir otomobilde bulunan 4 kişi ağızlarından salyalar çıkararak ve ilk defa duyduğum küfürler ile bana küfür ettiler ve önde oturan kişi bira şişesini üzerime fırlattı. şişenin havada döne döne geldiğini görüp ani bir refleks ile fren yapınca, şişe yerde öyle bir dağıldı ki neredeyse asfaltta camdan halı oldu.
ilgili kişiler benim dört şerit solumda olduğu için ve Manisa yönüne köprüye çıktıkları için ve ben de durduğum için plaka alamadım. arkalarından gitmek istedim fakat asfalt komple cam olduğu için başaramadım.
şişeyi de küfürü de yemiş bir şekilde işe gittim.
benim arabam yok, hiç de olmadı.
soru1-doğan marka araba kullananların önemli bir çoğunluğu niye bu şekildeki kişiler olur? (hepsi demiyorum yanlış anlamayın)
soru2-bu gibi kişiler aynı ana babadan mı eğitim alıyorlar, yoksa aynı okulda aynı sınıftamı beraberler?
soru3-bira şişeleri plastikten yapılamaz mı?
soru4-aracın plakasını alabilmiş ve polise bildirmiş olsaydım herhangi bir ceza alırlarmıydı?

tüm bisiklet dostlarının bu olayın başına gelmemesi dileği ile bol pedallı, kazasız,dört ve iki ayaklı köpeklerden uzak günler.... saygılarımla.

Scudo
Gene Sizinkiler Sarhoşmuş.
Ben Trafikte , Gündüz Saat 15,00'da Arabanın Yanından Geçerken Kafama Demir Parça Attılar.
Üstüne Bir De Küfür Yedm.
Plakasını Alıp , Tacize Ugradıgınıı Bildirirseniz , Ufakta Olsa Bir Ceza Alacaklarını Umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: timurdigital
Geçmiş olsun. Keşke plakayı alabilseydiniz.İzmir emniyet müdülüğü bu konuda çok hassas davranmaktadır.155i arasaydınız hemen muhabere merkez vasıtası ile en yakın asayiş ekibine bildirilip gerekli işlemler yapılırdı.

• Beğen
Geçmiş olsun birader..
''Burası Türkiye'nin'' bir parçası maalesef bu iki ayaklı grup.. Paylaşıyoruz işte medeniyetimizi bunlarla ne yapalım artık. Kader..:mad:

• Beğen
nasıl sasirtici !! daha dün bahsettiğiniz model baska bir araçtan sise dısında yaşadıklarınızın aynısına sahit olduk.. sorularınızı okurken, samimi olayım dedim ki sahin, dogan, kuş serisi diye genelleme de abes mi kacmis vs.; fakat hemen sonra aklima geliverdi dün yaşadiklarimiz..

daha onceki haftalarda motosikletli birkac nasıl tabir edersek artık ( insan demeye dilim varmıyor ) tekme atarcasına yanımızdan geçtiler... daha cok ornek cikar da kısa zamanda basimıza gelenlerden birkacı..

yaa düsündükce kızıyorum.. Bunlarla birakın kavgayı, agiz dalaşı yapmaya bile gelmez.. it algısıyla hareket ettikleri icin genellikle tek başına kaldıklarında ya da siz kalabalıksanız gayet efendi ve uysal olabilirler hemde birkac saniyede !!, .. ama dedim ya it mantığına itçe cevap vermek gerek. o zaman da onlardan ne farkımız kalır !!

Polisinde cok yardımcı olabileceğini sanmıyorum. günümüz dünyasında ya da daha dogru olarak Türkiye'sinde mutlak zarar görmelisiniz ki polisten yardım dileyip, hakkınızı savunmasını isteyesiniz..

çok mu karamsar oldu bilemiyorum fakat uzun yıllardır bisiklet süren bir birey olarak istisnalar dısında tecrübelerim bu şekilde...

cok gecmis olsun...

yanı aklıma bazen çok ilginç seyler geliyor bizlerde yaşadık bunları mesela bir kuru sıkı silah taşı en azından onların dilinde cevap ver ama sonra diyorum onlardan farkmız ne olurdu ki yani bunlara yapılacak tek şey plakayı alıp şikayetçi olmak gibi gözüküyor sonuç ne olur derseniz işte onun içinde birşey diyemıyorum her suclu cezasını cekmıyor bu ulkede özellikle derbı maclarının oldugu aksamlar dısarı cıkmamaya calısmak gerekıyor ne eglenmeyı bılıyoruz nede saygı gostermeyı

• Beğen
kilitten kurtulmuş köpek gibi kendilerinin sahip olamadığı, kendilerine yabancı gelen herşeye saldıran tipler, sizden sonra da muhtemelen güzel bir arabayı sıkıştırmış, ilk gördükleri kadına laf atmış, yerlere tükürmüşlerdir. Maalesef aynı havayı soluyoruz bu itlerle. Toplum düzenini bozan bu köpeklerin kısırlaştırılmasını ve ölene kadar kilit altında tutulmasını dilerdim

her zaman söylerim hayvanat bahçesine boşuna gitmeyin çıkın trafiğe her çeşidini görürsünüz diye :) bisiklet kullanırken dikkat ettiğim en büyük nokta bana yol veren araçların bir çok zaman üst model mercedes bmw ve diğer üst grup araçlar olduğuydu.

Geçmiş olsun. Maalesef amaçsız bu tür insanlar içlerindeki eziklik duygusunu dışarıya hayvani bir şekilde yansıtabiliyor.

Bu tür insanlar çoğu ortamdan dışlandıklarını hissettikleri için bunu böyle salak saçma hareketlerle kapatmaya çalışıyorlar.Geçmiş olsun onlar küfür ederken siz gülüp geçseydiniz en güzel cevap bu olurdu öyle insanlara.. Ben çok gülüyorum böyle kuş serisi araba ve kollar sallanmış,müzik açılmış bir şekilde dolananlara. Genelde 3-4 kişi olunca sataşmaya çalışırlar daha aşağısında sopa yiyeceklerini bildikleri için :) Tekrar geçmiş olsun size birşey olmasın,edilen küfür olsun altı üstü.

Samet kardeşime katılıyorum genelde tek olduklarında gözünüze bile bakamayan tipler.Böyle grup psikolojisiyle adam olduklarını sanıyorlar.Direk polisi ara plakaya gerek yok arabayı tarif et ne tarafa gittiğini söyle onlar direk çevirme yapar.Şikayetçi olmaktan korkmayın.Uzun süre yurt dışında bulundum millet osursa polisi arıyorlar polisin görevide işini görmektir.Bizim polis sadece solcu kovalamamalı

Geçmiş olsun diyorum. Bence yapılabilecek en güzel şey Manisa-İzmir arasına barikat kurmak olabilir. Tipe bakarak salsınlar İzmir'e :) Neyse işin şakası bi yana ben Manisa'da okudum lisansımı 2 kere de gürültüden dolayı polis evime geldi karakola götürdü ve 62şer liradan da ceza kesti.Suçum sadece gürültü yapmaktı ve mezuniyeti kutluyorduk kendi evimizde. Yazmasınlar demiyorum haklı olarak ceza yedik belki ama Manisa'da okadar olay oldu ki bizden sonra, okadar çok maganda vardı ki bitanesini bile durdur(a)madı polis abilerimiz. Bu gibi tipler de yüz buldukça yüzelli oldu ikiyüz oldu çoğaldı bakteri gibi. Mesela ben cezayı yedikten sonra bidaha gürültü yapamadım :S Aynı insiyatifi bu bakterilere karşı da emniyet güçlerimizden bekliyoruz ve emniyetimiz için daha sıkı çalışmalarını temenni ediyoruz.

• Beğen
@timurdigital

soru1-doğan marka araba kullananların önemli bir çoğunluğu niye bu şekildeki kişiler olur? (hepsi demiyorum yanlış anlamayın)
Gelir seviyesi ,eğitim ve görgü seviyesi %100 olmamakla beraber genele vurursak birbiriyle doğru orantılı. Bunu doğan araba olarak adletmemek gerek (doğan kullanan çok değerli insanlar tanıyorum)
soru2-bu gibi kişiler aynı ana babadan mı eğitim alıyorlar, yoksa aynı okulda aynı sınıftamı beraberler?
Bu sorunun cevabıda 1 soruda var aslında. aynı kafa yapısındaki insanlar zaten birbirlerini bulup arkadaşlık ederler.
soru3-bira şişeleri plastikten yapılamaz mı?
Şişeler plastikte olsa camda olsa amaç zarar vermek olduğu için onlar size atacak sert bi cisim yine bulacaklardır. Şişeler yerine kafaları değiştirmek gerek
soru4-aracın plakasını alabilmiş ve polise bildirmiş olsaydım herhangi bir ceza alırlarmıydı?
Hiç bişi olmazdı... tutanak tutulurdu biz sizi ararız denirdi..Tanıdık emniyet müdürü, yada amiyane tabirle içerde adamın yoksa...

sürçi lisan ettiysem özür dilerim... Bende bir fener maçı günü nişanlımla giderken stadın önünde bi kaç kendini bilmez nişanlıma laf atmışlardı. arkadan benim geldiğimi görünce geri çıktı. bende durdum yaptığın ayıp senin anan bacın yokmu diyince 7 8 kişi etrafımı sarıp neredeyse beni linç edeceklerdi.. Bi şekilde ayırdılar ve dağıldık. Ama o gün (diğer fenerbahçe taraftarının bir suçu olmasada) fenerbahçe taraftarı yine kendini ispatlamıştı...daha ağır konuşmak istemiyorum.. Ama çok ilginçtir ki her aklıma geldiinde bu olay Allah'a dua ettim benim yaşadığım üzüntünün 10 mislini yaşasınlar diye.. Pazar akşamı son 10 yılda olmadığım kadar mutluydum... Allahım sana çok şükür...:in:

Umarım size de bu hareketi yapanlar bir şekilde cezalarını bulurlar.. Cezanın şekli farklı olabilir herzaman...

Tekrar çok geçmiş olsun.. Olayın daha kötü sonuçlanmaması teselli edici. şişenin kafanıza isabet etmesi , cam parçasının gözünüze isabet etmesi, düşüp kendinizi yaralamanız gibi.. Bunada şükür. İnşallah bizde birgün düzeliriz. Yoksa her zaman dediğim ve düşündüğüm gibi,Hollandaya, İsviçreye taşınmak zorunda kalıcaz...

Çok büyük geçmiş olsun. Size birşey olmamışya önemli olan bu. Olanların çok basit bir açıklaması var elbette. Bahsettiğiniz türler henüz evrim aşamasını tamamlamamış,tek başına hareket etme kabiliyeti olmayan, ancak grup içerisinde var olabilen organizmalar. Hiçbir hobileri,hayata dair hiçbir beklentileri olmadığı için duygusal olarak güdük kalmışlar. Sizi tek başına ve dimdik kendi seçtiğiniz hayatı yaşarken görmek kendilerinin ne kadar zavallı olduğunu hatırlatıyor onlara. Canım memleketimde bunlardan mebzul miktarlarda olduğundan size tavsiyem zor da olsa olanları unutup kalbinizi yine doğaya açmanızdır. Unutmuşum hemen ekleyeyim her ne kadar aracın markasıyla bir illiyet bağı kurulsa da ben 200-300 bin liralık arabalardan -Yolda karşılaşsam ceketimi ilikleyeceğim tipte insanların- parmağıyla beni gösterip güldüğüne şehadet ettim. Baki selamlar...

@haluk ergenç

bende hep düşünmüşümdür bunu ama burda o hayvanların kötü olan özellikleri insanın bazı huylarına benzetilmekte.. Mesela Ne öküz adamsın: Düşüncesiz ve kaba.. Köpek: Genelde sokak köpekleri ele alınıyor sanırım..çok fazla olmaları,saldırmaları ve boş boş gezmeleri gibi özellikleri yüzünden. Ayı: Yemek görünce tüm dünya durur, yemek için herşeyi yapar gibi :in: :in: bunun gibi örnekler... iyi özelliklerde benzetiliyor hem.. şahin gibi gözleri var, tilki gibi çocuk. at gibi koşuyor adam ya da at gibi kadın derler hehehe biraz mizahide olsa doğruluk payı var sanırım

yoksa dediğiniz gibi bazı hayvanlar bile bu tip insanlardan daha kıymetli daha değerli ve faydalıdırlar...

Gerçekten üzücü ve yıpratıcı şeyler bunlar. Neyse ki canınız tehlikeye girmemiş. Elbette insan çok sinirleniyor başına böyle bir şey gelince. Aynı şey benim başıma gelse ben de aynı başlığı açar, aynı şeyleri yazardım. Ama durup da düşününce, öfke duyulması gereken ne insanlar ne de toplum, öfke duyulması gereken: Düzen. Kimse annesinin karnından bu insanlar gibi çıkmıyor ve kimse "Ben onun büyüdüğü ortamda büyüsem onun gibi olmazdım." tümcesini bir kesinlik vurgusuyla söyleyemez.

Bugün Türkiye'de (ve dünyada) eğitime yapılan yatırımın büyük bölümünden, toplumun yalnızca küçük bir bölümü faydalanıyorsa; birilerinin varsıl olması için birilerinin yoksul olması gerekiyorsa; bunun suçlusu eğitimden faydalanamayanlar veya yoksul olanlar mıdır? Faydalananlar veya varsıl olanlar mı? Bunları iyi düşünmek gerekir.

açtığım konu ile yeni gelişme: trafik polisine durumu izah ettim ve bu gibi (ilk mesajdaki konu) olay ile karşılanırsa ne yapmak gerekir dedim, trafik polisinin verdiği cevap şu:
aracın plakasını alıp 155 arayın, onlar gerekeni yapar, ihtiyaç olursa ilgili kişiler karakolada alınır.
eğer benim başıma gelen size de olursa ( hiç bir bisikletlinin başına gelmemesi dileği ile) hemen 155'i arayınız, saygılar.

Geri