Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hem tanışma hem fikirleriniz...

Ercan.s

Üye
Tepki
52
Bisiklet
Merida
Öncelikle merhabalar. Forum daha önce kayıt olmama rağmen hiç mesaj yazmamıştım. Artık hem tanışmak hem de fikirlerinizi almak için buradayım. :) Kız arkadaşım ve ben yaklaşık 1 sene önce bütçe kısıtlılığından dolayı ve indirimde olduğu için(325 TL) Salcano Nova D almıştık. Uzun yol yapmayı sevdiğimiz için aslında bu bisikletler bizim için yanlış seçimdi ancak dediğim gibi bütçe yüzünden yapabileceğimiz fazla birşey yoktu. 3 ay önce maalesef bisikletlerimizin ikisi de çalındı. Biz de bütçeyi biraz daha toparlayıp iyi bisikletler almaya karar verdik. Geçtiğimiz 2 hafta boyunca bisiklet araştırdım. Kendime göre bisiklet bulmak mesele değil fakat kız arkadaşımın boyuna göre bisiklet bulmak çok zor. Önce Giant'ın Terrago 3 2009 14" modelini bulduk fakat çok beğenmediği için onu askıya aldık. Daha sonra 2. el olarak aşağıda gördüğünüz Mosso Falcon modelini bulduk ve bunu almaya karar verdik. İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum ama hem donanımı hem de görüntüsü bana daha iyi bir seçim yapmışız gibi geldi. O yüzden sizlere de fikrinizi sormak istedim.

Bisikletin özellikleri şöyle :

Kadro : Mosso Falcon Superlight 7005 Triple Butted 14"
Maşa : Rock Shox Duke Air (Tam modelini bilmiyorum çünkü boyanıp üzerine airbrush ile desen yapılmış)
Ön arttırıcı : Shimano Deore XT
Arka arttırıcı : Shimano Deore XT
Vites ve fren kolları : Shimano Deore LX ST-M585
Frenler : Shimano Deore LX BR-M585 Hidrolik Disk
Fren diskleri : Shimano SM-RT63 160mm
Aynakol : Shimano Deore XT FC-M760
Jantlar : Alexrims TD17
Ön jant göbeği : Shimano Deore XT HB-M765
Arka jant göbeği : Shimano Deore XT FH-M765
Gidon : ABR Carbolite Carbon (modelini bilmiyorum)
Gidon Boğazı : ABR Carbolite Carbon (modelini bilmiyorum)
Furş takımı : Amoeba (modelini bilmiyorum)
Sele : Velo Carbon CR-MO
Sele Borusu : ABR Carbon (modelini bilmiyorum)
Lastikler : Schwalbe Little Albert 26x2.10
Pedallar : VP Components VP-X92A Alloy
Ağırlık : 12.7 kg

Resimler
(link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link)

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...:)

Scudo
Hocam Donanımlar Güzel Eğer Bisiklette Bakımları Ve Kullanımı Düzgün Yapıldıysa Kullanılır Uzun Bir Süre Daha Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Kullanımlar :)

@MustafaNR

Teşekkür ederim. Bisikletin tüm bakımları baştan sona yapıldı. Bisikletin bazı yerlerinde ufak tefek çizikler falan var ama herşey şu an için sorunsuz çalışıyor.

Güzel bisiklet güle güle kullanmak nasip olur inşallah. Tekrar hoşgeldin bu arada :)

Bisikletforuma bisikletçi camiasına hoşgeldiniz. Kazasız belasız bol pedallamalar dilerim :)

@Ercan.s

Ya nerden buluyon bisiklete bincek kız arkadaşı :D Kıymetini bil zor denkgelir bu devirde :)

• Beğen
Tepkiler: M.Biilikci
@Bilici serhat
Teşekkür ederim.
@Yakup548
:) 12 yıldır birlikteyiz. İkimizde bisiklete binmeyi seviyoruz. Hatta bu sabah 6'da uzun yola çıkacağız. Hem bisikleti test etmek hem de performansımızı ölçmek için.
Umarım sen de bisikletsever bir kız arkadaş bulursun. :)

güzel bisiklet. kazasız belasız bol pedallar :) kız arkadaşının değerinide bil :)

@Ercan.s

MaşaAllah

Tam benim yaşımdayken başlamış sizin hikaye :D

Ayaklık la kadro arasına bir şey koyun bez parçası,sünger,koruyucu herhangi bir şey kadroya yazık olmasın.

@SerkanERDOGAN
Teşekkür ederim.
@Gazel Girgin
Haklısınız. En kısa sürede bu konuyla ilgileneceğim.

Çok güzel bir bisiklet almışsınız güle güle kullanın.

Çizikleri oje ile rahatlıkla kapatabilirsiniz ya da aynı ton sprey boya alırsanız yanlarını kapatmak suretiyle çok temiz hale getirebilirsiniz ben genelde öyle yapıyordum.

Hayırlı olsun,

renk uyumu güzel,kazasız belasız sürüşler dilerim..

Benimde bisiklete olan merakımın bu derece artmasına neden olan bir bayan.

Geçtiğimiz yıl tanıştığım bir Alman bayan bisiklete çok meraklıydı, beraber bisiklete binerdik ben malum biraz yol aldıktan sonra kan ter içinde kalırdım, o ise tempolu bir şekilde kullanmaya devam ederdi.
Bu yüzden tempoyu arttırmaya sürekli binici olmaya karar verdim.
Aradan çok fazla zaman geçmeden bu defa ibre tersine döndü ben saatlerce yorulmadan binerken o ise bu defa mola isterdi. :)

Bisikletiniz gerçekten güzel görünüyor, kız arkadaşınız ilse birlikte güle güle kullanın.

@Hasan Kılınç

@Çağlayan

@M.Biilikci

Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

@M.Biilikci
Umarım siz de yıllarca beraber bisiklet sürersiniz. :)

Geri