Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hep kask diyoruz, peki ya gözlük?

Sadece sinek vs.den değil aynı zamanda doğa şartlarından yani rüzgar ve çamurdanda korur.Çok fazla kez bana bu konuda fayda sağladı.Ayrıca dağ bisikleti yapanlara tavsiyem gözlüklerini şeffaf almaları konusunda.Çünkü ormandayken zaten güneş gözlerimizi almıyor boşu boşuna etrafı karartmaya ve ayrıntıları farkedebilmek için gözü ve zihni yormaya gerek yok diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: S26
Scudo
Ben bazen güneş az varken de takıyorum. Daha renkli oluyor etraf. :D
Şakasından değil, gerçekten. Çok karanlık olmadıkça sürüşten daha çok zevk alıyorum o görüntü tonlamasıyla.

@bicycler

Kaynak gözlüğü gün ışığında çevrenizi görmenizi sağlamaz diye düşünüyorum. Nitekim kaynak gözlüğü kaynak esnasında oluşan güçlü uv ışıktan korumak ve kaynağı görebilmek için kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: bicycler ve S26
Mecburen kendi numaralı gözlüğümle kullanıyorum çünkü piyasada düzgün numaralı bisiklet gözlüğü yok. Bir ara erdoğanlarda shimano'nun dereceli cem takılan modeli vardı kalmadı. Bir tane de yine büyük firmaların birinde hala satılan bi model var ama numaralı aparatı çok küçük sağımı solumu göremem gibi geliyor yine de en yakın zamanda gidip deneyeceğim.

• Beğen
Özellikle küçük sineklerin ısrarla gözüme girmeleri sonucunda gözlüksüz çıkmamaya gayret ediyorum.

• Beğen
bende bir kere kamyon arkasına girmiştim. öyle çok hızlı değildi ama 50 ile falan gidiyordu. yol kenarına kaldırım yapmak için çakıl yığıntıları vardı onlar yola dağılmış kamyon üstünden geçince kaldırdı tabi. küçük kum taneciklerinin ellerime, kollarıma, yüzüme çarptığını hissettim. iyiki gözlük varmış dedim. çünkü ya gözlerimi kapatmam gerekecekti ki kamyonun arkasında çok zor. yada gözlerim kum dolacaktı.

işbu anım aynı zamanda kamyon arkasının teklikeli olmasının nedenlerinden birinide anlatmaktadır:)

• Beğen
evet arkadaşlar sadece sert cisim teması için değil rüzgarın gözlere olan etkisi için de gözlük kullanmak en iyisi . gözyaşı evet çok kuvvetli , göze giren nesneleri en fazla birkaç dk da eritebiliyor ama tozlar hariç. hemen o esnada olmasa da ilerleyen zamanda göze kaçan toz partikül böcek vb.vb. illaki patlak verecektir.

• Beğen
Merhaba, geçen hafta Karaköyde hırdavatçılardan koruyucu gözlük aldım. Satıcı alman ve malı kaliteli olduğunu söyledi. Buğu önleyici özelliği var oldukça esnek ve hafif. Ayrıca sportif bir görünümüde var. Bu tip şeffaf olanları kapalı mekanlar için birde bunların dış mekan için olanlarıda var gri, yeşil, mavi renklerde onlar daha tercih edilebilir fakat bulunması zor. Üstten ve alttan gözü kaplayan bir dizaynı var ki zaten gözü hertürlü parçacıktan koruması için imal edilmiş. Yani rüzgara, toza ve ucan böceklere karşı önlemimi almış bulunuyorum, tavsiye ederim. Fiyatı 7,5 lira.

(link)

(link)
(link)

• Beğen
Bence 3M'den daha güzel duruyor. Ancak resimler biraz büyük çıkmış.

Burun kısmındaki yer kaydırmazlık özelliği taşıyor mu?

@Serden Us

Bu küçültülmüş hali aslında, keşke birazdaha küçültseymişim. Evet, burun kısmındaki plastik kısım yumuşak olduğundan kaymıyor ve burun üzerinde iz bırakmıyor.

• Beğen
Ürün katoloğunu buldum farklı tip ve teknik bilgi için faydalı olabilir. Dili ingilizcedir.
(link)

• Beğen
@ali alper uyar

merhaba Ali, bu sorunu; ben linkteki gibi bir güneş gözlüğünü alıp camlarını numaralı ve karartılmış olanı ile değiştirerek çözdüm ve sanada tavsiye ederim. son olarak gözlüğü kış aylarında alırsan bürçene de faydası olur. saygılarımla faruk
(link)

• Beğen
bisikletimle yokuştan kaptırmış inerken, birden sinek bulutuna giripte gözüme o hızda sinek kaçıp, tarlaya girince anladım gözlüğün kıymetini :) hemen akabinde kendime bir gözlük edindim, camlarınıda değiştirebiliyorum :)) gece için sarı gündüz için siyah camlar :D birdaha sineklerle haşır neşir olmadım. fakat uzun ve hızlı sürüşlerden sona o gözlüğün halini görüyorum, iyiki almışım diyorum. kesinlikle gözlüksüz olmaz...

• Beğen
İYİ BİR BİSİKLETÇİ GÖZLÜĞÜNDE OLMASI GEREKENLER :

1- Almış olduğunuz gözlük camları günün her saatinde kullanıma uygun olarak, ışığa göre açıklık koyuluk ayarı yapabilmelidir. Gece dahil. ( adaptalite)
2- Camlarında buğu önleyici açıklıklar bulunmalıdır.
3- Elmacık kemikleri ile alın arasını tam olarak kapatmalıdır.
4- Alından damlayan terlerin gözlük camına düşmesini önleyen tasarım yapısı olmalıdır.
5- Cam rengi en çok tercih edilen , özellikle MTB kullananlar için Kahverengi , Yeşil gibi renkler olmalıdır. Siyah ve Daha koyu olanları tercih etmeyiniz.
6- Camları çizilmeye , kırılmaya ve dışardan gelecek tüm darbelere dayanıklı olmalıdır. ( NXT vb.)
7- Hafif olmalıdır. Uzun seyehatlerde rahatsızlık vermemelidir.
8- Bu özellikler dışında en önemliside Optik anlamda gözlere zarar vermemelidir.

Bu özellikleri taşıyan bir gözlüğün ortalama fiyatı 195 - 250 civarındadır. Daha fazlasını vermeye gerek yok kanısındayım.

GÖZLERİMİZİ KORUYALIM. ONLAR BİZİM HERŞEYİMİZ!

• Beğen
ben 1.25 derece miyopiyim. güneş gözlüklerini dereceli olanları var peki bisikletçi gözlüğünde de böyle birşey varmıdır acaba? özel olarak yaptırılır mı?

• Beğen
@snnemr

Optik dereceli güneş gözlükleri üretildiğini sanmıyorum. Üretilseydi bile o camlar çok pahalı olurdu. Onun yerinde dereceli gözlüğün üstüne takılan özel çerçeveli gözlükler var diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: S26 ve snnemr
Bu tür şeffaf gözlükler bence yüzde pek iyi durmuyor. Kaşlar falan gözüküyor, biraz komik duruyor. Ben de İstanbul'daki arkadaşlara FORUM ISTANBUL AVM'nin yanındaki Decathlon mağazasını öneriyorum. Her spor dalı için çeşitli malzemeler satan bir yer. Kayak gözlüğü vardı 12TL gibi birşeydi fiyatı, çok havalı birşeydi ama etrafı çok karanlık gösteriyordu, haliyle bembeyaz karlardan gözler kamaşmasın diye yapmışlar, ben de 24TL'ye güzel göz çukurumu tamama yakın kaplayan bir gözlük edindim. Sizlerin de belirttiği gibi yüksek hızlarda karşıdan gelen cisimler göze geldiğinde çok tehlikeli olabiliyor. Bir bisikletçinin her zaman dikkatli, tetikte ve tam korumalı olması gerekiyor bence. Kazasız,keyifli sürüşler.

• Beğen
Geri