Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her damlasına değer; Kaçkarlar'da ter, gözyaşı ve yağmur 3/6: Pokut Hazindak Çat (2011)

delibalta

Forum Bağımlısı
Tepki
2.735
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
23 Ağustos 2011

(link)

Güne enerjik ve keyifli uyanıyorum. Çocukken yaylada uyandığımda doğuya bakan camın pervazına güneş vuruyorsa çok sevinirdim çünkü bu havanın cam gibi olduğunu gösterirdi. Loş bir aydınlık varsa ve pervaz renksiz duruyorsa canım sıkılırdı çünkü bu duman var demekti ki sabah duman olması demek havanın uzun süre açmayacağını gösterirdi. Eğer pervaz ıslaksa hiç yataktan çıkmasam daha iyi olurdu. Bugün de işte o yataktan çıkmamalık günlerden biriydi. Ama ben uzun bir yoldaydım ve hava durumu sadece bir detaydı. Kahvaltıya inip depoyu iyi bir doldurdum bir taraftan da Hazindak'a giden yolla ilgili tüyolar aldım. Ayı karşılaşmaları ve yabani hayatla ilgili konuştuğumuzu hatırlıyorum ama üzerinden çok zaman geçti net hatırlamıyorum. Sonuç olarak yol son derece bozuk ve ıssızdı, bol bol da yabani hayvan vardı.

Yola çıkmadan buraya nasıl geldik bir hatırlayalım ki mistik manzaraları görünce kendimizi rüyada sanmayalım.
ilk gün; Ardeşen, Ayder, Avusor, Ayder. 63km, 2400m tırmanma.
Her damlasına değer; Kaçkarlar'da ter, gözyaşı ve yağmur 1/6: Ardesen-Avusor-Ayder (2011)

ikinci gün; Ayder, Yukarı Kavrun, Çamlıhemşin, Pokut. 63km, 2750m tırmanma.
Her damlasına değer; Kaçkarlar'da ter, gözyaşı ve yağmur 2/6: Ayder Kavrun ve Pokut (2011)

hacpro.jpg
hac

detay.jpg
ve detaylar. 2000m civarı bir tırmanma var bugün. mapmyride ile hac arasında tutarsızlık oluşabiliyor. En büyük sebepleri yolun google earth'ten net görünmemesi veya uydudan bölgenin fotoğrafı çekildikten sonra açılmış olması. Bu durumda mapmyride üzerinde tahminen işaretleme yapıyorum. hac ise hava durumu aniden değişirse irtifayı şaşırıp tutarsızlık yaratabiliyor. Bugün geçtiğim Pokut-Hazindak yolu ben rotayı işaretlerken google earth'de görünmüyordu ama şimdi görünüyor mesela. Bir de rotanın bir kısmını Şenyuvadan aşağıya Haluk beyin evine gidiş dönüşü işaretlemediğimden hem mesafe hem irtifada tutarsızlık arttı. Pek bir önemi yok ama nedenini bilmekte fayda var.

Yeri gelmişken rota planlaması özellikle böyle birkaç gün süren ve her gün uzun süreler bisiklete binilen turlar için önemli. Hergün küçük bir yanılma payıyla hava kararırken hedefime ulaşabilmeyi bu rotaları çıkarıp ben burayı motoru yakmadan nasıl geçerim diye düşünmeme de borçluyum. Oturup saatlerce yol işaretlemiyorum ama kısıtlı zamanı en iyi şekilde kullanmak için plan yapıyorum, öyle ne çıkarsa diye de yola çıkmıyorum. Ama gideceğim yerleri seçerken fotoğraflara vb bakmam, sadece önce haritadan şu dağlar iyi diye geçeceğim yerleri seçerim sonra yol var mı diye bakma aşamasında google earth devreye girer. Bir tek kalacak yer ararken sitelere vb bakarım. Yoksa heyecanı kaçıyor. Gündüz kendime acımam akşam ayırdığım bütçeye; saçma seviyeler hariç en iyi otelde kalıp yine saçmalamadan bulduğum en iyi yemeği yerim. Yoksa bir de gece sıkıntı çeksem bu tempoda 3 günde olayım biter. Tabii bundan Hilton'da yatıp tavacı Recep'te yediğim anlamı çıkmasın. Sıcak bir duş, rahat ve tek kalabileceğim bir oda, sessizlik ve temiz hava yeterli iyi otel olması için. Balık, patates haşlaması, bölgeye özgü kahvaltılık, taze bahçe ürünleri en iyi yemektir benim için. Sonraki sabah dinlenmiş hissederek uyanayım tamamdır.

Pokut Hazindak arasındaki yol ancak tam 4x4'lerin geçebileceği kadar bozuk bir yol ve de ıssız, mesafe 9km olması lazım. Çoğunlukla ormanın içinden geçiyor, onun dışında çevresinde ne var, yoldan etraf nasıl görünüyor bilmiyorum. Geçilen yolları daha iyi anlamak için google earth'den incelemenizi öneririm.

kackarlar 001.JPG
odaya girer girmez ilk yaptığım şeylerden biri eşyaları boşaltıp kontrol etmek, ıslakları asmak, kirlileri yıkamak, çöpleri ayırmak. Sabahta toplama zamanı tabii.

kackarlar 004.JPG
yol tam bataklık, kenardan fazla batmadan ilerliyorum. Duman tise oldukça yoğun, görüş mesafesi en fazla 10 metre.

kackarlar 007.JPG
biraz ilerledikten sonra ormana girdim. burada sis apayrı bir ortam yaratıyor. Açık arazideki sıkıcı görüntü yok ormanda.

kackarlar 010.JPG
ne diyeyim ben şimdi.

kackarlar 013.JPG
sadece benden kaynaklanan sesler ve ara ara duyulan çisenin ağaç yapraklarına hızla çarparken çıkardığı incecik ses.

kackarlar 014.JPG

kackarlar 015.JPG
yıkılmış arkadaşlarının yanına. parça parça onların hücrelerine taşınıyor.

kackarlar 016.JPG

kackarlar 017.JPG
her viraja aha şimdi yolun ortasında kahverengi büyük bir kütle göreceğim ve o aniden kımıldayacak diye yaklaşıyorum.

kackarlar 022.JPG
transa geçtim, ses çıkararak gitme vb gibi tüm kuralları unuttum gitti. sessizce süzülüp oranın bir parçasıymışım gibi yapıyorum.

kackarlar 023.JPG
ne var orada.

kackarlar 025.JPG
iyice kafa kaydı.

kackarlar 026.JPG

kackarlar 027.JPG
aklıma village filminden sahneler geliyor. orada bir şeyler var ve beni izliyorlar.

kackarlar 030.JPG

kackarlar 032.JPG
yol inişe geçti, orman seyreldi. gerilim filmi reklama girmiş gibi silkinip etrafa baktım.

kackarlar 034.JPG
çeşme, burası yolun en alçak yeri. Pokut Hazindak arası V şeklinde diyebileceğim bir profildeki yolla geçiliyor. Lastiklerin çamurunu yıkadım, kendimi zorlayarak biraz su içtim. Hava böyleyken susuzluk hissedilmiyor genelde ama vücut çok büyük sıcaklık üretiyor o esnada. 10-12 derece ve son derece nemli bir ortamda tek bir forma ve yağmurlukla bisiklet sürerken terleyebiliyor insan.

kackarlar 035.JPG
bu aradaki dik ve çamurlu yokuşlarda epey zorlandım.

kackarlar 036.JPG
ve Hazindak. yol burada bitiyor.

kackarlar 037.JPG
taş kaldırım çok hoşuma gitti, girdim ben de.

kackarlar 038.JPG
patika Hazindak'tan çıkıp ormana daldı, ben de ileride sürülebilir olması umuduyla girdim.

kackarlar 039.JPG
ara ara umut verici ölçüde düzelse de epey dar ve kaygan.

kackarlar 040.JPG
bırak bisiklet sürmeyi ayakta zor duruyorum. Taşlar çok kaygan.

kackarlar 042.JPG
bitki örtüsü sıklaştı, ciddi ıslandım yarıp geçerken.

kackarlar 043.JPG
yine de çok güzel bir tecrübe.

kackarlar 046.JPG
keyfim yerinde. Çat'a zamanında dönebileceğimi düşünüyorum. Pokut'tan sonra iniş ve sadece 800m tırmanacağım Çat'a doğru. Üstelik orası anayol, yani geceye de kalabilirim. Bugün dinlenmek amacıyla nisbeten kolay bir gün olarak planlanmıştı zaten.

kackarlar 049.JPG
yolun Hazindak'a ulaştığı son çıkış. Sağ tarafta büyük bir ahşap bina inşaatı var, sanırım otel.

kackarlar 051.JPG
yolda mini heyelanlarla daralan bölümler var. Görünmüyor ama yukarısı fazla ormanlık değil sanıyorum.

kackarlar 052.JPG
ve yine orman.

kackarlar 054.JPG
birşeyler yemek için ayaküstü mola. yoldaki su birikintilerine girerek bisikleti epey yıkadım.

kackarlar 063.JPG
mistik bölüme giriyorum.

kackarlar 065.JPG
kazara normal arabayla gelenin hali duman.

kackarlar 072.JPG
kahverengi bir şey... kahverengi bir şey... kahvereng..

kackarlar 083.JPG
iki üç tanesi hızla birbiri etrafında dönüyordu.

kackarlar 089.JPG
yağış yağmura döndüğünden duman dağılıyor. herkes bilirki hem yağmur hem duman aynı anda olmaz.

kackarlar 093.JPG
aşağıda şenlik var. bulutların nerede başlayıp nerede bittiği belli değil.

kackarlar 100.JPG
ölüm ve yaşam.

kackarlar 105.JPG
keskin ve dik virajlar birbiri ardına geliyor. büyük zevkle dönüyorum her birini. düz yoldan ve memleketten hep uzak durmak istemişimdir. Başım dönüyor ovada.

kackarlar 115.JPG
bulut denizinde timsah sırtları belirip kayboluyor. av kim olacak?

kackarlar 120.JPG
Pokut'taki evler gibi sırta sırayla dizilmişler.

kackarlar 129.JPG
çok uzakta sahilde hava parlak. sıcaktan yanıyordur orada millet. bulutlar sakinleşmiş görünüyor.

kackarlar 131.JPG
diyordum ki yukarıdaki bulutlar yine eğildiler aşağıya doğru.

kackarlar 134.JPG
aşağıdakiler de. Kısa sürede şarıltılı bir yağış başladı tüm vadide ve beni de içine aldı. hadi bakalım.

kackarlar 136.JPG
virajlara devam. böyle bir virajda az daha Unimogla çarpışıyordum. daha doğrusu beni eziyordu. Sesini duydum ama o kadar hızlı tırmanabileceğini tahmin etmedim. 40-50 km/s hızla geliyordu en az.

kackarlar 142.JPG
inişin bitimine az bir yol varken biraz önce fotoğrafladığım sıralı evlere ayrılan yolun başındaki çeşmede mola verdim. Su içerken disklerin ve frenlerin kupkuru olduğunu farkettim. İnişte ciddi ısınarak kendilerini ve çevrelerini kurutmuşlardı. Üzerlerine düşen damlalar da kısa sürede buharlaşıyordu.

kackarlar 145.JPG
ıslanmadık, çamura bulanmadık yer kalmadı bisiklette ve bende de tabii. Tüm sudan zarar görebilecek eşyaları torbayla çantaya koymuştum. Sadece telefonu yine poşette ama cebimde taşıyorum. Pokut Hazindak arasında ne zaman baksam telefon çekmiyordu.

kackarlar 150.JPG
o köşedeki odada neler yapılır neler. şiir yazılır, roman yazılır, uçak tasarlanır, aşık olunur, camdan bakılır, sarhoş olunur, radyo dinlenir, saçmalanır, faturaya küfredilir, çocuğa kızılır...

kackarlar 152.JPG
bugün konaklar ince bir tülün ardında.

kackarlar 155.JPG
ve yaklaşık 24 saat sonra yol ayrımına geri döndüm. ee ne anladık bu işten.
neler anlamadık ki..

kackarlar 156.JPG
Sabah Haluk bey'e teslim ettiğim bir kısım eşyamı almak için Çamlıhemşin yönüne gidip dönüyorum, dilimin ucunda ama mahallenin adını unuttum. Şenyuva mıydı yoksa farklı bir mahalle miydi.. O arada dünkü köprüleri tekrar görüyorum. dereye kadar uzanan şu sarmaşıklara bakın.

kackarlar 158.JPG
diğerleri kadar şanslı olamamış bir köprünün ayakları. Ölümde ayağın ayrı bir yeri vardır, neden bilmem. Filmler de bile morgda numara takılmış ayakları gösterirler.

kackarlar 172.JPG
yukarıdan yola kayalar yuvarlanmış. birine bisikleti yaslayıp çantamı tırmanış için daha dengeli düzenledim, bir şeyler yedim.

kackarlar 173.JPG
bölgede sıradan bir olay yola taş vb yuvarlanması. Yıllar önce böyle bir mini taş heyelanının altından son anda kurtulmuştum. Apennin bisikletimle Ziganaya tırmanıyordum. Önümde iki yüklü tanker tırmanıyordu ben de onlardan kopmamak için mücadele veriyordum. hızım 20 km/s, nabzım 180'di. Tam o sırada sağımdan bir hışırtı duydum ve yukarıdan düşen ufak taşları gördüm. Ardından gittikçe daha büyük taşlar düşmeye başladı. Ben çoktan sprinte kalkmıştım, taşlar etrafımda asfalta vurup patlıyordu. Bütün gücümle basıyordum ön büyük aynakoldaydı, ayaktaydım. Bittiğinde 3 şerit olan dağ yolunda en son şeritteydim. hızım 40 km/s'ti, nabzım 198'di. kamyonları sollamıştım.

bu sefer olay yerine geç kalmanın sakinliğiyle geçip gittim.

kackarlar 174.JPG
başka ayaklar.

kackarlar 181.JPG
o bulutların içinde Çat bizi bekliyor. ulaşmak istediğim yere bir özlem duyduğumu hissettim. uzun inişten sonra uyuşan vücudum yorgunluk çekiyordu. tekrar tırmanmaya başlayınca canım epey acımaya başlamıştı.

kackarlar 182.JPG
hımmm. kestane. şimdi şöyle sıcak bir ateşin başında kavuracaksın bunları. üşümüşüm yahu.

kackarlar 183.JPG
barracuda adını verdiğim bulut formu. yağış sonrası dağılan bulutlardan kopuk hızlı bir hava akımıyla ok gibi ilerleyen ince uzun ilginç bulutsular. Üzerinde ilerledikleri arazinin şeklini alarak ilerlediklerinden çok ilginç görünüyorlar. Nadiren bozulmadan uzun süre kalanını görüyorum. Yıllar önce dağın güney yamacındayken fırtına olan kuzey taraftan böyle bir barracuda gelmiş güneşin altında kaybolana kadar 2-3 tepeyi ine çıka geçmiş ağzımı açık bırakmıştı. Kamera veya fotoğraf makinam olmadığına çok üzülmüştüm görmek yetmiyormuş gibi.

kackarlar 204.JPG
aşağıda bir yerde kaldı dere.

kackarlar 207.JPG
yükselmemizin nedeni yolun vadiye tepeden bakan bir noktaya çıkması. Ve bu hakim noktada hayalet gibi sisler arasında dikilen Zilkale.

kackarlar 213.JPG
işte karşımızda. onca fotoğrafını gördüğüm ünlü Zilkale. Fotoğraflarındaki haline hiç benzemiyor bugün. Polis olsam ve bu herifi arıyor olsam farketmezdim.

kackarlar 232.JPG
çok ama çok sevdim bu görüntüyü. kuş olup böyle vadiye doğru dalasım geldi.

kackarlar 236.JPG
az bir yükseklik yok.

kackarlar 237.JPG
yüksekten pek korkmam ama üşümüş bünyemle hareketlerim sarsaklaştığından ve ayağımda ördeklerinki gibi yürümeye ters ayakkabılar olduğundan dikkatli hareket ediyorum.

kackarlar 239.JPG
sanırım kalenin ahşap çatısı vardı ve zaman dayanamayarak veya kızgın bir düşman ordusu veya sakar bir aşçı tarafından yok edildi. Yoksa onca duvarı yapıp bu iklimde açıkta durmak çok sinir bozucu olurdu.

kackarlar 240.JPG
kalenin her tarafını gezdim, kimseler yok.

kackarlar 242.JPG
mantığını anlamadım ama masanın manzarası harika. işçiler yemekleri için kullanıyor olabilir.

kackarlar 245.JPG
pek zafer sonrası içip oynanacak kale değil. askerin yarısının telef olması işten bile değil.

kackarlar 250.JPG
duvarların üstünde içim ürpererek gezdim epey. ancak iyice üşüyünce indim aşağı.

kackarlar 255.JPG
çayır kamyonu. ufakken yüklü kamyon sırtında böyle yollarda gitmek çok heyecanlı olurdu. her çukurda araba uçuruma veya dereye doğru yalpalar içimiz giderdi.

kackarlar 256.JPG
bulunduğum noktaya kuş uçuşu belki de en yakın yayla Amlakit. Yol çok uzun bir mesafeyi dolaşıp indiğinden en son ona ulaşıyor. Vadiden yeni bir yol yapılıyor ve ulaşmak üzereymiş ama benim planımda onu denemek olmadığından hiç düşünmedim. Rotaya bakarken google earth'te görünmeyen yolları dikkate almıyorum çoğunlukla. Yol şimdiye kadar çoktan kavuşmuştur Amlakit'e.

kackarlar 258.JPG
böyle bir kaleyi almanın tek yolu kuşatıp içerdekileri açlıktan yamultmak. susuzluktan demeye dilim varmıyor.

kackarlar 263.JPG
yeniden yola devam, titriyorum resmen. ileride beyaz birşey dikkatimi çekiyor ormanın içinde.

kackarlar 265.JPG
dev bir ağaç gövdesiymiş.

kackarlar 266.JPG
bir örneğini torul artebel yolunda gördüğüm eski köprü üzerine yeni beton köprü yapma yöntemini burada da görüyoruz. çok güzel olmuş, dev bir fil boku gibi çökmüş oraya.

kackarlar 271.JPG
yolda Palovit şelalesi levhasını görünce durup geri dönüyorum. Aklıma duyduğum methiyeler geliyor, Palovit çok uzakta olduğundan şelalenin buralarda olabileceğine ihtimal vermemiştim. Dediğim gibi fazla detaya girmem tur planlarken.

kackarlar 272.JPG
Levhada mesafe falan yazmıyor ama çok uzakta olmayacağını düşünüyorum ve saat 16:30 gibi görece geç bir saat olmasına rağmen yola giriyorum.

kackarlar 273.JPG
Yol Pokut Hazindak arası gibi ormanın içinden gidiyor ama dere kenarını izliyor. Palovit deresi bembeyaz akıyor yanımda.

kackarlar 274.JPG
her taraf su ve yeşil. tırmanmaya başladım.

kackarlar 281.JPG
sürekli aha geldim, şu virajı dönünce, şu kayanın arkası diye diye 6 km yol geldim. İşte karşınızda Palovit Şelalesi. Aklımda yer eden özelliği ise sesi.

kackarlar 286.JPG
geç çekeyim.

kackarlar 292.JPG
görüşmek üzere. burada gece gündüz, yaz kış gürlemeye devam et. ben bu cümleyi yazarken sen orada gürlemeye devam edeceksin. Arkadaşlarım bu cümleyi okurken de gürlemen devam edecek. Ben dünyayı son defa görürken de sesin bu yamaçlarda yankılanıyor olacak. Senin için farketmez ama o zamandan önce seni görüp dinlediğime sevindim.

kackarlar 306.JPG
derin oyuklar göğe yükseliyor.

kackarlar 311.JPG
çok sevdim bu yolu.

kackarlar 313.JPG
ses olmadan derenin çoşkusunu anlatmak zor. bir de ara ara yukarı sıçrayan küçük su fıskiyelerini gösteremeden.

kackarlar 315.JPG
derenin içindeki kayalar kimbilir ne zaman düştüler oraya. suyun içinde duranı resmen cilalanmış gibi kaygan ve parlak duruyor.

kackarlar 357.JPG
ve anayoldayım. tomruk kamyonu ağır ağır iniyor. Çat'a yaklaşık 12 km kaldı, 600 metre de tırmanma var. Saat 17:30 ve ufak bir payla zamanım yeterli. Şelale gezisi 1 saat sürdü aşağı yukarı.

kackarlar 360.JPG
zemin yer yer kaldırım taşı döşeli.

kackarlar 379.JPG
hava durumunda en ufak değişiklik yok. Umarım içini döker de yarın açar. Zira yarın turun en zor etabı, üstüne hava da kötü olmamalı.

Hava kararırken otele ulaştım. Yanımda havlu taşımayıp oteldekileri kullanmayı planlamıştım ama bu sefer kaldığım yerde havlu yoktu. Sanki herkes arabayla geliyor, çantaya beni kurutacak bir havlu koysam geri yer kalmaz ki. Nasıl kurutacağım hem o havluyu bu şartlarda. Neyse ortak banyoda duşumu aldıktan sonra havlu olmadığını farkedip bir şekilde (!) odama koşup boştaki kıyafetlerimle kurulandım. ısıtma sistemi olmayan odada hava 10 derece falan tabii. Hızla kurulanıp üstümü sıkıca giydim. Saç kurutma makinası da yoktu diye hatırlıyorum. Böylece otel ile pansiyon arasındaki farkı da bir kere daha görmüş oldum. Akşam yemeğimi yedikten sonra keyfim biraz kaçıktı ama harika bir başka insanla daha tanışıp sohbet etme şansı yakalayınca yerine geldi. Hasan abi 30 senedir bu dağlarda geziyor, rehberlik yapıyor. Kendisine takılan Gezgin lakabını hakedecek kadar gezmiş bir insan; hindistan ormanlarından avrupa zirvelerine gitmediği yer yok. Uzun ve verimli bir sohbet oldu, yöredeki ayılarla ilgili çok ilginç hikayeler de dinledim ondan. Ayılar diyince şu belgeseli mutlaka izleyin. Daha önce paylaşılmıştı forumda.

Gece ağır uykumun arasında bazı tıkırtılar duydum ama tam kendime gelemedim. Sabah farenin yandaki yatağın üzerine bıraktığım çikolatamın kenarını kemirdiğini farkettim. Giden varsın çikolata olsun.

Dosyalar

• kackarlar 307.JPG
    kackarlar 307.JPG
    117 KB · Okunma: 3
Son düzenleme:
Scudo
Yağmur,Çamur,Sis senin için hiç farketmiyor abi :) Yalnız kurt gibisin :) İdolümsün:) Keşke hava biraz daha güzel olsaymış.Yüreğine sağlık abicim...

• Beğen
Tepkiler: delibalta
Müthiş. Fotoğraf ve paylaşım için teşekkürler. KAPTANPEDAL'ına sağlık.

Giden varsın çikolata olsun. bu sözü sevdim.Yüreğine sağlık.

• Beğen
Benim öyle bisikletim olsa oraya sokmaya kıyamazdım vallaha helal olsun abi :D

• Beğen
Her makalede biraz daha gaza geliyorum , bisikletle gezmek için can atıyorum :) Yine harika fotolar harika bir gün , devamını bekliyorum ...

• Beğen
Anlatım müthiş resimler müthiş cesaret müthiş...Tekrar tekrar tebrikler

• Beğen
tek kelime ile mükemmel bir tur.ayaklarınıza,emeğinize sağlık.
paylaşım için teşekkürler...

• Beğen
Ah o yaylalar... Elimde sopayla az dolaşmamışımdır.bilirim sisin içinde kaybolmanın ne demek olduğunu.
-aaa ileride bulutlar var ,hadi oraya gidelim
2 dk sonra
-gerek kalmadı zaten bulutların içerisindeyiz.
Tebrik ediyorum.
Umarım bir gün,bisikletle böyle keyifli tur yapmak bana da nasip olur.

• Beğen
Sen ne yapmış öyle yahu.. Şahane bir gezi olmuş şuana kadar baktıklarımın en iyisi ve en sağlamı :)

• Beğen
Abi ne diyim helal olsun vallaha böle yerleri çok seviyorum çok hoşuma gidiyor bende dolandım buralarda ayılarlada hikayelerim oldu tabi daha 16 yaşındayım zamanım çok var doyamıyorum gezmeye bende böyle bir bisiklet turu yapmak istiyorum ilerde bu yaz yine 16 haziranda geleceğim bu arada bütün gezilerinize baktım çok etkilendiğimi söyleye biliriz oralara bisiklet ile gitme hevesimde arttı tabi şimdi mümkün değil yeterli donanımım yok başta bisiklet olmak üzere maceracı ruhuma yenilerini eklediğiniz için Teşekkürler tek kelimeyle süpersin abi bende 16 haziranda rize pazar ocak köyüne geliyorum tabi bi ayder turu yapmayı düşünüyorum sadece bakacaz tamda örnek almak istediğim insansın adranelini çok seviyorum özellikle

• Beğen
Fotoğraflar, anlatım ve gezi çok güzel. Tebrikler.

• Beğen
Hatırlarmısın hayatı idame(survivor),you tube da videoları var yabancı bir adam dünyanın değişik yerlerinde çekimleri var,o proğramdan daha iyi olmuş, Anlatım ve resimler çok güzel olmuş, aga bişey diyeyim mi? Sen bu işi biliyorsun,O kadar...Tebrik ederim.

• Beğen
İnanılmaz zor yollar cesaretinizi tebrik ederim. Sormak istediğim birşey var. Yolculuk öncesi rota belirlemekten v.s. bahsetmişsiniz ama resimlerde gösterdiğiniz rotanızı, buna bağlı olarak rakımınızı yolculuk sonrası/öncesi kendiniz çizip mi çıkartıyorsunuz yoksa telefon v.s. ile yolculuk sırasında kayıt mı tutuyorsunuz, bu şekildeyse ne ile yapıyorsunuz ? Bunu yaparken program arka planda çalışabiliyor mu ? Pil sıkıntısı oluyor mu ? HAC ile belirttiğiniz şey nedir ? Çok soru oldu ama kullandığınız yöntem ve bu konu ile ilgili açıklayıcı bir paragraf yazarsanız çok sevinirim.

• Beğen
Tek kelimeyle muhteşem...Mtbnin hakkını en iyi verenlerden birisiniz.Bisiklet ve doğa sentezini böylesine güzel bir şekilde gerçekleştirmek herkese nasip olmaz.Sizi can-ı gönülden tebrik ederim...

• Beğen
Geri