Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her damlasına değer; Kaçkarlar'da ter, gözyaşı ve yağmur 3/6: Pokut Hazindak Çat (2011)

@Ertuğrul Mengi

teşekkürler.
mapmyride gibi sitelerde işaretliyorum geçtiğim yolu, profili de o siteler çıkarıyor. Ayrıca ciclosport üretimi hac5 km saati var, o da yol, nabız vb ile birlikte irtifayı da ölçüp kaydediyor. İkisi bir arada yeterli veriyi sağlıyor. Hiç gitmediğim ve ucu ucuna geçebileceğim bir rotaysa önceden kabaca çizip profilini kontrol ediyorum.

Scudo
@yasinduran

Konya-Rize 1 günlük yol, ben de Trabzonluyum ama 14 yıldır oraya ancak tatil için gidebiliyorum. Yani evden çıkıp dağa sarma günleri benim için de geride kaldı :)
Yurtdışı veya Tibet gibi çok zor ulaşılan bir yer değil karadeniz.

Bu nasıl bir tur olmuş anlamadım gitti. gerçekten mükemmel olmuş keşke bende birebir aynısını gerçekleştirebilsem ömrüm boyunca unutmazdım. ayaklarına sağlık

• Beğen
Tepkiler: delibalta
Usta ben bunlara baktım da hani yorum hani nerede :) töbe töbe ben mi atladım bilemiyorum...
Senin gibi yol arkadaşım olsun hiç bir şeyim olmasın o kadar derim .
Yayla yayla gezdim..
Belki bir çok kez okudum bu yazıları...
Hatta şelaleyi paylaştım..
bu senede geçtiğin yerlere bende gittim.
Ayder ve zilkale sadece ve şimdi 6 parmak ve kaçkar versiyonlarını'da ekledim..
Marsis dağı özellikle merak ettiğim yerlerden 1 tanesi.

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
ahanda ben de bu turdan yapmasam... :)

güzel bir günü daha hatırladık.
Pokut Hazindak arasındaki yolu tarihi yayla yolunun üstüne yapıp canına okuduklarını da ekleyelim tabii.

Merhaba,

Ben de 2019'da bisikletle ulaşmayı çok istediğim Zirkale'yi ve üzerine de (sizin çok kısa bir sürede çıktığınız) Palovit Şelalesi'ni görme şansı elde ettim. Sizin turunuz aksine, çok kalabalıktı, dönüşüm ise bol yağmurlu. Sis, pus, bulut aynı dağları size o kadar farklı şeklide yeniden sunuyor ki bakmaya doyamıyorsunuz. Çok güzel ve birazda riskli bir etap olmuş bu seferki.

Ben de benzer hisleri sisler arasında Maçahel'e giderken yaşamıştım. Yolun sağındayken solunu bile göremeden... "Şimdi arkamdan kovalasa ruhum bile duymaz üzerime atlayana kadar" diye düşünerek... Görmemeyi hayal ettiğiniz şeyle karşılaşıyor olma ihtimali gerçekten tarifi imkansız duygular oluşturuyor.

Eskilerin kıymeti, aynı yeri aynı şekilde bulamayınca daha çok artıyor. Yollar yapılyor, binbir güçlükle çıkılan yerler düzletilmiş yollarla çok daha kolya aşılır hale geliyor. Eski yol bazen size yeni yolun kenarından göz kırpıyor. Hani "Ben buradayım ama artık işinize yaramam. Koptum, eksildim, bittim..." der gibi. Zamanında araçla ya da bisikletle geçtiğim yerlerde gördüğüm eski yol kalıntılarında ya da ilk defa geçtiğim yerlerde "Burası da eski yolmuş." diye düşündüğüm kısımlar için aklımdan hep bunlar geçiyor.

Neyse bu kadar nostalji yeter... :)

Yeni ve sağlıkla yapacağımız nice turlara

Selamlar

five

Geri