Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Her şeyin fiyatının artmaya devam etmesi

@Yusuf G.

Bu bağlantı çok iyi oldu, eski vergi oranlarını da öğrenmiş olduk.

Benim "önceden daha yüksek seviyedeydi" dediğim; gümrük vergisi değil, anti-damping vergisiymiş ve %44 oranındaymış. İlave gümrük vergisi de sıfırmış; yeni gelen ilave gümrük vergisi, anti-damping vergisinine ilave edilecek ve lastikler %10 oranında pahalılanacak gibi gözüküyor :(

Scudo
@Murat B.

Çin 7'nci kategoriye girdiği için Çin menşeli iç lastikler için ilave %10 gümrük vergisi ödeyeceğiz benim anladığım.

arkadaşlar wiggle ingiliz şirketi miydi. alışverişim olmadığından pek bilgim yok. orası ab den çıkmış mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum.

Paniğe gerek yok..Çinden lastik yada jant alacaklar vazgeçip akıllı bir harcama yaparlar ve çöpe para vermezler artık...

Ürünün ithal edildiği ülke mi yoksa üretim yeri mi baz alınıyor tam anlayamadım!

@cazci

Jant için geçerli değil anladığım kadarıyla. Sadece kauçuk iç lastik olarak geçiyor.

utanmasalar bisikleti motorlu taşıttan da sayacaklar

"Bilyalı rulmanlı bisikletler", "Bilyasız rulmanlı bisikletler" diye ayrım yapmışlar bide, gerçi aynı oran ama, yapmışlar yani böyle bi ayrımı. Ne farkedecekse. Oturup bunları hesaplayan memurların hayatlarına acıyorum, sefalet içinde olmalılar.

@a.f.k. keyfinize bakın tabiki, de küfreder gibi yazmışsınız ondan sormuştum.

Panik yapmayın çok arkadaşlar. Birazdan bi kaç iyi markayı satın alacağım. Türkiye'de üretim yapacağım. Gümrüğe takılmayacak, vergi ödemeyeceksiniz. Eğer bana oy verirseniz...

diye gider bu yazı.

Başlığa bakınca jant seti alma arefesinde biri olarak korktum ama içeriğe bakınca değişen birşey yokmuş rahatladım . Forum genelini de pek etkileyecek birşey yok bence bu güncelleme ile.

Bu duzenleme ithalat yoluyla gelen malzemeler icin. Posta ile aldigimiz esyalara bir etkisi yok. Biz, eskiden oldugu gibi, merlin gibi yerelerden aldigimiz 30euro'nun ustundeki paketlerimiz icin %18 vergi odemeye devam edecegiz.

1., 2. ve 3. gruptaki ulkelerden gelen malzemelere ek vergi yok. Avrupa ulkelerinden ithal edilen bisikletler bu duzenlemeden etkilenmeyecek.

Cin, Tayvan ve Japonya vergi konulan gruptalar. Bu ulkelerden ithal edilen bisiklet malzemelerinde vergi artisi olacak. Japonya'dan gelen viteslerin, Tayvan'dan gelen kadrolarin ve Cin'den gelen pek cok malzemeye ek vergi gelecek.

Disaridan malzeme getirip montaj yapan Mosso, Carraro gibi markalar bu isten olumsuz etkilenecek. Tayvan'dan gelen Giant'a ek vergi var, Avrupa'dan gelen Cube'e ek vergi yok. Ciddi bir adaletsizlik olacak gibi. Onumuzdeki gunlerde neyin ne oldugu anlasilir. Benim anladigim, en fazla fiyat artisi yerli uretim bisikletlerde olacak.

@celikkadro doğru tespit.Biz bireysel tüketicinin kendi atına yurtdışından kargo ile alacağı ürünler için yorum yapmıştık.Yeni düzenlemeden sonra montaj ve yedek parça üzerinden hizmet veren firmalar, bu düzenlemeyi fiyatlara yansıtır.Olan gene bize olur.
Direk veya dolaylı olarak vatandaşa atılan kazık bu.Sorsak, yerli sanayiciyi korumak martavalına sığınırlar..

• Beğen
Tepkiler: venom09
Bizdekiler çok iyi siyasetçilerdir ancak iyi devlet adamı değildir devlet adamı dediğin ülkesini kalkındırmak için çalışır kendisini kalkındırmak için değil dünyanın en fakiriyken bir anda dünyanın en zengini oldun be insafsız ye ye nereye kadar 7 sülalene 70 yıl yetcek kadar biriktirdin zaten artık düş bu ülkenin yakasından madem düşmüyorsun dahada yiyecem diyorsun bizden yeme git üretim yap, ihracat yap ülke ekenomisine katkın olsun vergi üzerine vergi alarak memleketin ekonomik durumunu düzelteceğinimi oradan da nemalanacağınımı sanıyorsun?

Geri