Scudo Sports

Her Yaşta Kampçılık

Tepki
29
Arkadaşlar,
Ben Küçük çamlıca'da doğdum...Büyük bir şans eseri,büyük bir bahçesi olan ahşap bir evde çocukluğumu geçirdim...60 sene evvel,ne çevre yolları,ne de boğaz köprüleri vardı...Her taraf o kadar sakindi ki...Km.lerce uzakta bir köpek havlasa,horoz ötse duyulurdu...O zamanları o kadar özlüyorum ki...Şimdi doğduğum ev,bahçemiz,hepsi hayal oldu...Bütün o güzelim sakin bölge,apartmanlarla doldu...
Ama
ben,ileri yaşıma rağmen,karamsarlığa kapılmadım...O güzelim hayatımı terketmedim...Doğayla ilgili bir çok sporu devam ettiriyorum...Yüksek tansiyonum olmasına rağmen,ilaçlarıma ve gıdama dikkat ederek,yaşlılıkta çok önemli olan hareketli yaşamımı devam ettiriyorum...
Tek
sıkıntım,aynı yaşta ve kafada,bir arkadaşım olmaması...Mimarlık mesleğini memur olarak tamamlayıp,emekli olduktan sonra,Kendimi mümkün mertebe,doğa sporlarına adadım...Fakat doğa kapımızın önünde değil...En aşağı 20-30km.yol yapılması gerekiyor...Benzin zamlarına rağmen,yine de büyük gayretle,güzel havalarda,Belgrad orman patikalarında ve Karadeniz sahillerinde sporumu yapmaktayım...
1997'de Yamaçparaşütünün Türkiye'de gelişmeye başlamasıyla,bu spora da merak sardım...Kursunu görerek öğrendim...ve şimdi bu spor,en sevdiğim dallar arasında yer alıyor...Daha sonra,2005'te de,yelkenkanat denilen,bir nevi planöre de merak sardım...
Fakat
İstanbul'da bu dalda bir hoca bulamadığım için eğitimimi,İnternet desteğiyle yalnız sürdürüyorum...Uzaklara gitme imkanım olmadığı için,kampımı en fazla
2-3 gün süreyle,kilyos'ta kuruyorum...Orada günboyu ufak tepelerde uçuşlar ve yürüyüşlerle güzel vakit harcıyorum...
İsterdim ki,doğa zevklerimizin uyuşacağı yaşıtım bir arkadaşla veya arkadaşlarla bu kampçılığımı devam ettireyim...Ama inanıyorum ki,kafa ve zevk olarak anlaşma çok önemli...
Bisikleti
de çok sevdiğim için,20 Nisan'da Belgrad Ormanındaki pikniğe ben de katılmıştım...Hakikaten güzel bir gezi konvoyu oluşturmuştuk...100 kişilik konvoy,boğaz yollarında hayranlıkla izlenmişti...
Şimdilik hoşçakalın...

Scudo
Umarım en kısa zamanda kafa dengi bir arkadaş bulursunuz:) Sizin gibi doğa aşıgı birisinin yalnız adrenalin yaşayacagını hiç sanmıyorum :) Bol oksijenli günler Ahmet abii! :)

Kampçılık son yıllarda rağbet görüyor. Peki hangi noktalara dikkat etmeliyiz?
(link)

Geri