Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hercules restorasyonu tamamlandı

sami.k42

Aktif Üye
Tepki
251
Bisiklet
Cannondale
Herkese merhabalar.Uzun zamandır dağ bisikletine biniyordum ve artık çok yormaya başlamıştı. Bende hem sahibindenden hem de çevremden eski bir şehir bisikleti aramaya başladım.Konyada oturuyorum. Yaşlı ve çok iyi amcaların esnaflık yaptığı çok güzel bir yer olan Kapu cami civarına bisiklet aramaya çıktım. Gözüme dükkanın önünde duran bir bisiklet çarptı. Bisiklet satılık değildi 1-2 gün bakmam sonucunda aldım. İlk aldığım hali. Söylemeden geçmeyeyim 175 TL'ye aldım.

adQjv7.jpg

77nYnP.jpg

8PvkRk.jpg

1VW4lb.jpg

41oDX0.jpg

Sonra eve dönerken biraz dolaşma fırsatım oldu.Bisiklet nerdeyse hiç kurcalanmamış bu yüzden çok yapılacak şeyi vardı.Arka jant 28,ön jant 26ydı.İlk olarak pazarlık yapıp jantları değiştirdim.Selesi yırtılmış sele arayışına girdim.Çok sele denedim.Renk konusunda kararsız kaldım ve sonunda seleyi değiştirdim.
Geçici takmış olduğum sele çok kaba farkındayım.

LZz2BG.jpg

Sonra uygun fiyata rahat bir sele buldum ve hemen aldım.Jantları hala taktırmamıştım.Çok değişik duruyor biri küçük biri büyük.

9g1RMk.jpg

Seleyi aldıktan sonra petrole gidip temizlik ve pis koku için mazot aldım.Yanında WD-40ta kullandım. Bisikletin heryerini mazotlayıp parlattım.Üzerindeki bütün etiketleri söktüm.Geçiçi olarak kadronun üst tarafındaki sonradan deydirilen boyayı gizlemek için elektrik bandıyla kapattım.Bu arada jantlarım ve göbeklerim değişti,hepsini uzun arayışlar sonrası hafif ve orjinaline yakın aldım.Bol resim ekliyorum.

pX3R4a.jpg

pX3Rva.jpg

qjk42d.jpg

Qv3RJj.jpg

o0WAAX.jpg

NlB5qg.jpg

Bu da meramdan dönerken çekmiş olduğum bir resim.

adQoDg.jpg

Fren pabuçlarını,vites tellerini,lastikleri,göbekleri,jantları herşeyi değiştirdim.Bisiklet çok güzel yürür hale geldi.Bisikletimin özelliklerini söyleyeyim.Sachs marka kadrodan 5 vitese sahip.Weinmann marka frenlere sahip. Hepsi bittikten sonra kadroyu sanayide fırın boya olacak şekilde boyatmak için söktüm.

bkXlb0.jpg

BvQZ8D.jpg

r6kgEz.jpg

ErdVrD.jpg

Renkte nostalji olsun,eskileri yaşatmak için mercedes'in balköpüğü rengini seçtim.

YqLvNa.jpg

2 gün sonra sanayiden bisikletim geldi.Hemen tabelacıya gittim ve etiketleri orjinalinin aynısı şeklinde yaptırttım.Rengi benim çok hoşuma gitti,çok soran oldu,çok dikkat çekiyor.Yanındakide diğer bisikletim.

0l67zW.jpg

Son hali de şu şekilde.

BvQZbg.jpg

41oLWL.jpg

Kış olduğu için bisikletleri temizleyip yerlerine koydum.

l3GkpJ.jpg

Yapılacak ufak tefek şeyleri kaldı.Kış olduğu için beklemeye geçtim.Yazın devam edeceğim.Merak edenler için bisikletin bana maaliyeti bisikletle beraber 500 tl yi geçmedi.Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sami Kayhan

Scudo
Hay Maşaallah... :) Başka söz bulamadım :harika:

• Beğen
Tepkiler: sami.k42
Emeğinizin karşılığını almışsınız umarım istediğiniz gibi bir bisiklet olmuştur bol pedallar :)

• Beğen
Rengine bittim.

• Beğen
Elinize emeğinize sağlık, cidden çok şık bir şehir bisikleti olmuş.Bu rengi favorilerime ekledim ;)

• Beğen
Çok şık, çok yakışıklı bi bisiklet olmuş. Bayılıyorum böyle sade bisikletlere. Güzel günlerde kullanmanız dileği ile.

• Beğen
Güzel renk seçimi olmuş güle güle binin :)

• Beğen
@SamiKayhan çok güzel olmuş bayıldım ama buna şöyle güzel bir dropbar ve açık renkli deri bir gidon bandı çok tatlı olabilir. Tabi sizin bisikletiniz siz bilirsiniz :) Şuanki hali bile çok güzel duruyor. Kazasız belasız sürüşler dilerim

Elinize sağlık Çok Hoş Olmuş Bence Bisiklette Sele ile aynı renkte elcik takmaktan başka bir eksik kalmamış Herşeyi tam.

Extra olarak Orjinali belki bozmak istemezsiniz ama göbekten vites hayalimdir bu tarz bir bisiklette..

• Beğen
@gunes1001 teşekkür ederim,dediklerinizin hepsi aklımda ama yazı bekliyorum bisikletin üzerinde görmeden almak istemiyorum:):)

@Ahmet.YILDIZ sırada elcek var yazın gelmesini bekliyorum :) bende isterdim göbekten vites ama orjinal sachs vitesini oynamak istemiyorum buda çok zevkli :):)

@Cosmic camel teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun:):)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.YILDIZ
Rengi çok hoş mamafih bisiklette çok hoş olmuş emeklerinizin bedelini almışsınız hayırlı günlerde kullanmanız dileğiyle...

• Beğen
Gerçekten büyük değişim olmuş. Güle güle kazasız belasız binin İnşaAllah...

• Beğen
Geri