Scudo Sports

Heybe yapımı (bir tane de benden)

OĞUZ.UZ

Aktif Üye
Tepki
157
Bisiklet
Diğer
Merhabalar, yeni bisikletimi aldım alalı baya baya fazla sürmeye başladım, birazda asker ruhlu birisiyim sanırım, her duruma hazırlıklı olucam diye sırt çantama ne var ne yok dolduruyorum (araç falan bozulsa müdahale ederim o denli), hal böyle olunca sırt çantam bi hayli ağırlaşmaya başladı. İşin kötü kısmı buda değil, sırt çantasının ağır olması, selenin, hassas bölgelerdeki kan dolaşımını kötü etkiliyor. Çok canım acımaya başlayınca sırt çantamı çıkardım, birde baktımki ağrı falan kalmadı, sonra dedimki bir heybe şart arkadaş, ben free free takılırım yükler arkada olur. Ohhh hayat ne güzel, sonra heybe fiyatlarına baktım ki hmmm dedim. Kolları sıva oğuz iş sana kaldı, forumdaki heybe konularını okuyup biraz araştırma yapınca ortaya bu konu çıktı. umarım birilerinin işine yarar birşeyler vardır.

Maliyet: 37,5tl
yapım süresi:2-3 saat
zorluk derecesi: eli anahtar tutan herkes yapabilir bence (sonuçta bir bisiklete sırt çantası bağlamak değilmi)
Malzemeler:
-2 sırt çantası( lcw den aldım tanesi 10tl)
-6 adet u şeklinde civata (çelik halat kelepçesi de deniyor, tanesi 1,25tl)
-2 adet mdf, çanta şeklinde kesilecek( ikisi 10tl)
-matkap
-kalem
-anahtar, pul
-iş gücü
gelelim yapım aşamasına, lcw de 10 tl lik çantaları görünce dayanamadım 2 tane aldım, işin garip kısmı sanırım su geçirmiyorlar, musluk altında denedim, sonra bunların sırtına uygun şekilde bir kalıp hazırlayıp, gittim marangoza, 3mm lik mdf istedim, sonra görünce yok bu olmaz diyip 8mm lik mdf kestirdim 2 tane ikisine 10 tl istedi, nalbura gidip ne istediğimi söyledim ve eve geldim işe giriştim.
malzemeler bunlar

malzemeler tamam olunca, mdf leri bisikletin bagajına dayadım, ve ölçümler aldım nereden deleyim nasıl deleyim gibilerinden, nerelerden deleceğimi işaretledikten sonra birbirinin aynı olan mdf leri üst üste koyup deldim, bunu yapmamdaki amaç simetriyi bozmamaktı,

ardından delinmiş mdfleri yerine oturuyormu diye kontrol edip yerine oturduğunu görünce, çantaların arkalarına yerleştirdim ve zımbaladım (şans eseri bim den 10 tl ye aldığım zımbam vardı, bu herkeste olmayabilir, ağaç zımbalamak için özel bir alet, bu adımı es geçebilirsiniz, veya çevrenizde bir koltuk döşemecisinden rica edip 2dk da hallettirebilirsiniz)

sonrasında çantanının arkasında vidaların gireceği yerleri delip montaj aşamasına geçtim, civataları monte edeceğim yerler hem ses yapmasın hemde çizilmesin diye o kısımları elektrik bandı ile bantladım. ben delikleri yaparken dik üçgen şekline yakın bir şekil kullandım bötlece ne yukarı aşağı nede sağa sola kaymayacak, sizde içinize nasıl yatıyorsa o şekilde yapın,

tüm bu işlemleri karşı taraf içinde yaptım tabiki, montaj aşaması azıcık zahmetli ama zor değil. sonuç olarak böyle birşey çıktı ortaya,

Gayet sağlam oldu hani ne oynama ne esneme yok, sanki bisikletin bir parçası gibi oldular, çıkan işten bende memnun kaldım. Umarımki aklında böyle birşey yapmak isteyen biri varsa biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla...

_DSC0036.JPG _DSC0037.JPG _DSC0038.JPG _DSC0039.JPG _DSC0040.JPG _DSC0041.JPG _DSC0042.JPG _DSC0043.JPG _DSC0044.JPG _DSC0045.JPG _DSC0046.JPG _DSC0047.JPG _DSC0048.JPG _DSC0049.JPG

@Eren D. açıkcası kesip kesmemek arasında çok gittim geldim, hala bile kararsızım, iyice sıktım kol kısımlarını, belki birşeyler falan asmak için iyi olur diye bıraktım, altlarını da bağladım biryerlere kaçmasınlar diye

Scudo
Güzel olmuş, elinize sağlık. Sadece hebe olarak kullanacaksınız anladığım kadarıyla, omuzlara geçirdiğimiz kısımlar kesebilirsiniz. Hem daha güzel durur hem de tekere vs. kaçma riski oradan kalkar :)

• Beğen
Tepkiler: OĞUZ.UZ
@OĞUZ.UZ

Tasarım güzel, işçilik de on numara olmuş. Lakin o çantaların sırtındaki deliklerden su girebilir belki. Oralara silikon yapıştırıcı ile takviye yapmak hem kumaşın zamanla deforme olmasını hem de su girişini önleyebilir.

Müsait bir zamanda çelik halat kelepçelerini de siyah yaparsanız aradan bakıp, parlak parlak sırıtmazlar gibi.

@Sadettin Z. öyle aman aman sırıtmıyorlar hatta belli belirsizler, boyamayı şimdilik düşünmüyorum, çanta arkasından su girme ihtimali evet var, ona müdahaleyi kışa doğru yaparım artık, şimdilik bu şekilde biraz tadını çıkartıcam :)

@OĞUZ.UZ üst kısımdaki baglantı elemanlarını kanca seklinde tekrar değiştirme şansınız varsa ihtiyaç halinde sadece alt baglantıyı söküp birini sırtınıza birini gögsünüze alabilirsiniz çantaları.Bir de su sızdırmaması için zımba değilde keske güzelce derby/baly tarzı bi yapıştırıcı ile yapıştırsaydınız.Elinize saglık bu arada.

• Beğen
@Barış TURAN teşekkür ederim, o şekilde yapıcam diye başlamıştım aslında, sonra iş bu hale geliverdi birden bire :) sağlmacımıyım biraz nedir bilemiyorum, o şekilde acaba oynarmı ses yaparmı derken birde baktımki nalburdan halat kelepçeleri ile çıkmışım.
ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: musa33_mtb
Edit:Gerçi bi dakika ya,kanca seklinde olursa batar adama,böyle de sokulunce alınır sırta :)

Güzel işçilik olmuş lakin çantaların neden ters olduğunu hala anlayamadım.Bir nedeni mi var bunun acaba :)

@Migel çantalar ters değil, saece omuza takılan kısımlarını öne getirdim, yoksa doğru taktım yahu :D

Yahu bende diyorum ki neden omuza takılan kısım gözüküyor :)Çantanın önü gözükseydi daha hoş olmaz mıydı onu merak ettim :)

Edit:Çantanın önüymüş jeton anca düştü.Mesajımı umursamayınız :)

bence de o askıları kesin gitsin.. askılarla güzel görünmüyor ama işçilik çok iyi, "kendin yap" kadar keyifli birşey yoktur ayrıca.. tebrik ederim ;)

http://www.karenendustriyel.com/images/KELEBEK_SOMUN(1).jpg
somunları bu tip somunlarla değiştirip ihtiyaç halinde söküp takmayı kolaylaştırabilirsin

ben de tur heybesi arıyordum bu konu iyi oldu

• Beğen
gerçekten başaarılı bi işçilik çıkarmışsınız kollar pek hoşdurmuyor fikir gerçekten cok iyi evde kullanmadığım çantalardan kesinlikle yapıcam ... umarım çantalar sağlamdır:) emeğinize sağlık

• Beğen
peki, yoğun istek üzerine yarın sabah ilk iş olarak kollardan kurtulucam arkadaşlar :D, ayrıca hepinize gösterdiğiniz ilgi içinde teşekkür ediyorum

kusura bakma biz sana kolları kes diyoruz ama içine yükleme yaptıktan sonra fermuarlar bi süre sonra patlama yapmasın çantalarda en çabuk bozulan kısım ... sonradan aklıma geldi kolları yük varken çantaların içinde sıktırmak için kullanabilirsin böylece fermuara gelcek olan yük azalabilir... ama genede çok güzeller güle güle kullan

düşünce çok akıllıca aslında heybe tarzı çanta kullansaydınız dahada çok bagaj hacmine sahip olabilirdiniz

Aslinda ufak bi bavuldan da guzel olur demirin direk ustune dikdortgen seklinde cok havali

@OĞUZ.UZ Ellerine sağlık çok başarili olmuş. Yükluyken kasislerde ve yol sarsıntılarından yırtılma yasadin mi ?

Geri