Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Heybeye Sığmayan Çadır Pollerini Kısaltmak (maliyet 5tl)

pedalterapi

Daimi Üye
Tepki
1.134
İsim
erhan erdem
Bisiklet
Carraro
Merhaba Arkadaşlar

Sizi bilmem ama uzun turlarda benim hoşuma gitmeyen bir şey vardı ki çadır dahil tüm malzemelerimi heybelere sığdırmama rağmen çadır pollerimin heybelere sığmamasıydı. Diyeceksiniz ki bagaja lastiklesene...Zaten tüm turlarda öyle yaptım ama ben biraz takıntılı olarak heybe dışında bir malzeme olmasın derli toplu olsun istiyorum. Evde karantina günlerinde uzun süredir aklımda olan pol kısaltma operasyonunu gerçekleştirdim. İçime sinen bir sonuç oldu. Şimdi de aşama aşama anlatayım:

Gerekli Malzemeler:
İnce Testere + 1 mt uzunluğunda alüminyum boru iç kalınlık 8mm dış kalınlık 10mm (SİZ YİNE DE KENDİ POLÜNÜZÜ ÖLÇÜP ÖYLE BORU EDİNİN) + yapıştırıcı + ince tel ya da bisiklet fren teli :)

Aşamalar:
1. Mevcut çadır pollerimin lastiklerini çözüp içlerinden çıkarttım.
2. Polleri orta noktalarından işaretleyip ortadan ikiye kestim. Ancak kesmeden önce etiket kullanarak numaralandırmayı unutmayın. 1-2-3... ya da a-b-c-... şeklinde. Aksi halde geri birleştirirken sırasını bulmak çok zor olacaktır.
3. Alüminyum boruları 6 cmlik parçalar halinde testereyle kesip uçlarını zımparaladım.
4. Alüminyum parçaları yeni 30cmlik pollerimizin uçlarına yapıştırdım. Polün uçlarına derby ya da japon yapıştırıcısı sürüp alüminyum parçayı 3cm kadar geçirin. 3cm de boşta kalsın. Kendisi yapışacaktır.Çünkü kestiğimiz diğer parçasına birleştirmemiz gerekiyor.
5. Alüminyum uçlar yapıştıktan sonra lastikleri pollerin içinden geçirme aşamasına geldik. Ben elimde tel olmadığından eski fren teli kullandım. Sıralandırılmış pollerin içinden teli geçirip, telin ucuna lastiği sıkıştırıp geri çektiğinizde lastik polün içinden geçecektir. Bu şekilde tüm pollerin içinden geçirip en son ucuna düğüm attığınızda 60x7 adet polünüz 30x14 adet olacaktır ve küçük ön heybeye bile sığacaktır. Çadırı katlarken de normal ikiye katlamak yerine dörde katlayıp sardığımda ön heybeye gayet güzel bir şekilde sığdı hatta yer bile kaldı :)

Fotoğraflarını ekliyorum :)

IMG_6003.jpgIMG_6004.jpgIMG_6005.jpgIMG_6006.jpgIMG_6007.jpgIMG_6008.jpgIMG_6009.jpg

Scudo
hal böyleyken sadece polleri kurarken harcanan emek ve süre birazcık artmış oluyor. tabi pollerin, dolayısıyla çadırın sağlamlığıda nispeten azalıyor ama bisiklet kampında aslolan konaklamak, evereste çıkmıyoruz sonuçta, kar fırtınasına maruz kalmayacak..👍
herşeye rağmen polleri kesmezdim sanırım..😁

haklısınız. onu tasarlayan mühendis onu düşünmüş hesaplamıştır elbet. ben de sizin gibi düşünüyorum ama evde çadırı kurdum provasını yaptım kurulum süresi en fazla 1dk kadar fark ediyor yani hissedilen bir fark yok. çadırı kurunca pollerden tutup iyice salladım zorladım güçte de hissedilir bir fark yok. turları da genelde yaz mevsimlerinde yaptığım için bu farkı göze aldım. bakalım kullandıkça nasıl olacak :)

Çok ciddiyim benim de aklıma gelmişti. Decatlonda yedek poller satiliyordu zaten. Ama şöyle bir fark olabilir. Uzun çubukların esnemesi , yuvarlak sekle gelmesi daha kolay iken , kısaltılmış çubukların esnemesi daha az olacak ama birleşim yerlerinden dolayı yine de yuvarlak sekle ulaşabilir. Elinize sağlık. 👍👍👍

Alüminyum çubuğu fiberglass a yapıştırınca tutuyormu, orjinalinde metal ezilerek tutturulmuş oluyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@thieft3000 o çivi ucu ezik sanırım tutkal kuruyana kadar hafif sıkışıp yerinde durması için.

Çok ciddiyim benim de aklıma gelmişti. Decatlonda yedek poller satiliyordu zaten. Ama şöyle bir fark olabilir. Uzun çubukların esnemesi , yuvarlak sekle gelmesi daha kolay iken , kısaltılmış çubukların esnemesi daha az olacak ama birleşim yerlerinden dolayı yine de yuvarlak sekle ulaşabilir. Elinize sağlık. 👍👍👍
evde çadırı kurarken çok sıkıntı yaşatmadı esneme payı. çünkü alüminyumların içinde 0,5mm kadar hafiften bir boşluk kalıyor. problem olmadı yani. dediğiniz gibi ben de beceremezsem decathlondan yenisi alırım pahalı birşey değil en azından denemiş olurum dedim ama sonuçtan memnunum :)
Alüminyum çubuğu fiberglass a yapıştırınca tutuyormu, orjinalinde metal ezilerek tutturulmuş oluyor çünkü.
evet çok sağlam yapışıyor ben japon yapıştrıcısı kullandım

ben plastik kelepçeyle üst boruya tutturuyorum çubukları. heybe kullanmayanlar için tek çözüm. mümkün olduğu kadar az şey taşıyarak kadro çantası ile işi götürüyorum.

ben plastik kelepçeyle üst boruya tutturuyorum çubukları. heybe kullanmayanlar için tek çözüm. mümkün olduğu kadar az şey taşıyarak kadro çantası ile işi götürüyorum.
o da mantıklı çözüm aslında

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
tebrik ederim helal olsun

• Beğen
Tepkiler: necmeddin

Plastik kelepçe hem sök tak zor olur hemde kadroyu çizebilir. Şu ürünlerden kullanabilirsiniz. Lipo pil tutucu yazarsanız bir çok siteden satın alabilirsiniz.

Dosyalar

• 5-300-lipo-rc.jpg
    5-300-lipo-rc.jpg
    36,7 KB · Okunma: 21
sanırım arpenaz 2 modeli çadır
onun böyle standartlara göre biraz uzun olması birçok kişi için sorun teşkil eden bir problem oluyor bisikletli turcularda
şahsen benim için bir sorun teşkil etmiyor ama pollere bir şey olması durumunda tamir vs için aydınlatıcı çalışma olmuş kendi adıma

iç tenteye fazladan havalandırma ve iç göz cepler yapma isteğim var aklımda ama bekliyor
ha birde nasıl olacağını kestiremediğim dış tenteye bagaj alanı ekleme bunlar düşüncede bekliyor

Bende de fresh balck 2 var.. Polleri uzun olunca kadro arası çanta alıp Polleri onun içine koyarım düşüncesi var şuan.. Sığar diye düşünüyorum.. Tenteleri de uygun uzunlukta katlayıp gidona sabitlerim.. Önceden atıyordum arka bagajın üstüne ama şimdi bagaj istemiyorum.. Çadırımı da seviyorum

Bende heybe dışında eşya istemediğimden böyle bir yönteme başvurmuştum 👍🏼👍🏼

Geri