Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek...

Scudo
Bir gun gerceklesir merak etmeyin :)
Fosil yakit sıkıntıları basgosteriyor. Alternatif enerjili, ozellikle elektrik enerjili araclar gelisiyor. Bisiklet dunyasi da.
Cevreci ce saglikli ulasim araclari tercih ediliyor hergun daha fazla ve bilinc arttikca.

Bir zamanlar olmayacak bir seye isaret etmek icin "Sovyet Rusya'da kot pantolon serbest birakilsin o zaman yaparim" veya "Belediye otobuslerinde yazin klima olsun o zaman ederim" diye dalga gecilirdi. Bakin oldu!

Is biraz daha mucadele, biraz daha sabir ve sonunda devlet tesviki ve politikalari ile bisikletin ulasima entegresine kaldi...

Omrumuz yetmez belki ama olur :)

Hollanda'da 1 gunde gelmedi bu hale, paylasmistim bir konuda :)

Geçen hafta EDOSK olarak Amsterdam Bisiklet ve Yürüyüş fuarındaydık. Amsterdam'da kesinlikle bisiklet hegemonyası sözkonusu. Bisikletliler ne arabaları, ne yayaları, hiçbir şeyi takmıyorlar. Açıkcası bana biraz fazla geldi bu davranış. Ama Amsterdam'ın gerçek bir bisiklet cenneti olduğunu da itiraf etmek gerek.İnsan ülkesini düşününce hüzünleniyor ister istemez.

Bir gün elbette bu hali alacağız ama bunun için çok fazla çabalamak gerekli bence

bence böyle olmak da iyi değil zira bisiklet kullanımının bir avantajı da trafikten kurtulmak lakin burada trafik var...

Türkiyede bu imkansız! belki bir ihtimal Konyada oda çok geniş düzlükler olduğu için. düşünsene evinden çıkıyorsun bisikletle iş yerine varana kadar sucuk gibi olmuşsun terden. yaşadığınız ilin olanaklarını da bir düşünün. işe giderken kaç yokuş çıkıyorsunuz? ben işe bisikletle gidiyorum ve üstümüde iş yerinde değiştiriyorum diyeceksiniz, evet bende öyle ama bu sıkıntıya herkes katlamaz. ayrıca avrupada(hollanda- belçika gibi bisikletin çok yoğun kullanıldığı kentlerde) ulaşım biraz pahalı. 5 euro tren bileti yada benzer fiyatta otobüs bileti alıyorsunki buda insanı biraz daha bisiklete teşvik eden bir şeydir. Bende böyle bir toplum olmamızı isterim ama gür bıyıklı koca göbekli ve elinde tesbihle gezen bir dayıyıda bisiklette görsem şaşırırım.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Geri