Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hiçlikten gelen güç mü yoksa sahtekârlık mı?

Tılsımdan medet umanlar kelimenin gerçek anlamıyla Şark kurnazlarıdır.Dua etmeyi basit anlamda istemek sanan her şeyi olduğu gibi isteklerini, dileklerini bile metalaştırmış yaşama sadece maddi getiri olarak bakan duanın anlamını anlayamamış kişilerdir.
Allah'a dua etmek ise bu kadar basit değildir.Dua etmek yalvarıp, yakarmak, durmadan istemek değildir, bir çeşit arınmadır.En basidiyle yaratıcıyla aracısız iletişim,özü hissetmek bütünleşmektir.
Hiçbir din sadece dua et ,eylemsiz bir hale geç otur bekle demez.Doğuşta,yaşamda ölümde kader vardır ancak İslamda kadercilik yoktur.Bunun yerine kaderimizi iyileştirmeye yüceltmeye gayretimiz tekalümüz vardır.Bunun için akıl, cesaret ile huzur ile Yaradanla bütünleşerek -bütünleşmenin en büyük yardımcılarından biri duadır- yola koyulmak vardır.İslamın temel düsturu budur: ''Kendini bil ve tanı ,vasıflı nitelikli insan ol ,nefis muhasebeni yap ,Yaradan ile bütünleş ve geliş'' Dua bunların bir yardımcısıdır.
Ayrıca hep derler olumlu düşünün eyleme öyle geçin diye.Eğer insanlar zihinsel provalarını dua ile tekrarlarlarsa ulaşmak istediklerine de daha kolaylıkla ulaşırlar.
Abi sana % 100 katiliyorum. Ama insanimiz hep pesinci be abi. Ev ister , araba ister, cocugu üniversite kazansin ister ( kazaninca ne olacaksa artik ) . Yani toplumu saran materyalizm hastalığı herseyi oldugu gibi maneviyatida plastiklestirme yolunda ilerlemektedir

Scudo
Tılsımdan medet umanlar kelimenin gerçek anlamıyla Şark kurnazlarıdır.Dua etmeyi basit anlamda istemek sanan her şeyi olduğu gibi isteklerini, dileklerini bile metalaştırmış yaşama sadece maddi getiri olarak bakan duanın anlamını anlayamamış kişilerdir.
Allah'a dua etmek ise bu kadar basit değildir.Dua etmek yalvarıp, yakarmak, durmadan istemek değildir, bir çeşit arınmadır.En basidiyle yaratıcıyla aracısız iletişim,özü hissetmek bütünleşmektir.
Hiçbir din sadece dua et ,eylemsiz bir hale geç otur bekle demez.Doğuşta,yaşamda ölümde kader vardır ancak İslamda kadercilik yoktur.Bunun yerine kaderimizi iyileştirmeye yüceltmeye gayretimiz tekalümüz vardır.Bunun için akıl, cesaret , huzur ile Yaradanla bütünleşerek -bütünleşmenin,huzurun en büyük yardımcılarından biri duadır- yola koyulmak vardır.İslamın temel düsturu budur: ''Kendini bil ve tanı ,vasıflı nitelikli insan ol ,nefis muhasebeni yap ,Yaradan ile bütünleş ve geliş'' Dua bunların bir yardımcısıdır.
Ayrıca hep derler olumlu düşünün eyleme öyle geçin diye.Eğer insanlar zihinsel provalarını dua ile tekrarlarlarsa ulaşmak istediklerine de daha kolaylıkla ulaşırlar.

Insanin ic huzur konsunda dediklerinize katiliyorum da ben "medet ummak" konusunda ne fark var diye sormustum. Neyse, onu da ozelden konusuruz gerekirse.

Satan kurnaz, alan keriz olsa da 70 baskı iyi rakam. İyi tarafından bakalım yazar günün sonunda bu kitleyi bile okumaya teşvik etmiş.

Organik hoşaf ve deve sidi...nin üstüne buda gider normaldir. Kaç TL acaba fiyatı ?

Insanin ic huzur konsunda dediklerinize katiliyorum da ben "medet ummak" konusunda ne fark var diye sormustum. Neyse, onu da ozelden konusuruz gerekirse.
Kitapda problem daha evelde yazdigim gbi, taban tabana zit kavramlarin ustaca harmanlanarak, insanlarin yanlisi-doğruyu ayirt edemeyecegi bi suzgecten gecirerek servis edilmesi.
Ornek veriyorum uzak Doğu mistizminde herseyin Tanrı oldugu inanci vardir. Kus, kopek , maymun, sincap, Le cola herseyin icinde tanrinin ruhu parcacigi vardir. Dolayisiyla sende oda , dayinogluda , kayinconda, Putin'de , Amarihan baskanida Tanridir ( haşa vekella ) .
Sorun nerde dersen bu sefer iyilik ve kotulukte ayni potada eritiliyor ve gercek kotuluk kavrami da biraz yumusatilmis oluyor.
Bknz: satanizm ogretileri

Kitapda problem daha evelde yazdigim gbi, taban tabana zit kavramlarin ustaca harmanlanarak, insanlarin yanlisi-doğruyu ayirt edemeyecegi bi suzgecten gecirerek servis edilmesi.
Ornek veriyorum uzak Doğu mistizminde herseyin Tanrı oldugu inanci vardir. Kus, kopek , maymun, sincap, Le cola herseyin icinde tanrinin ruhu parcacigi vardir. Dolayisiyla sende oda , dayinogluda , kayinconda, Putin'de , Amarihan baskanida Tanridir ( haşa vekella ) .
Sorun nerde dersen bu sefer iyilik ve kotulukte ayni potada eritiliyor ve gercek kotuluk kavrami da biraz yumusatilmis oluyor.
Bknz: satanizm ogretileri
Hocam "uzak dogu mistizmi" ile tam olarak hangi inanci adresledigini cikaramadim ama bahsettigin sey monizm'e yakin bir dusunce. Kaldi ki buna benzer kavramlar vahdet-i vücud ve ene'l-hakk olarak islamiyette de benzer ( sadece insanlarda var ilahin parcasi ) izdusumleri var.

Hocam "uzak dogu mistizmi" ile tam olarak hangi inanci adresledigini cikaramadim ama bahsettigin sey monizm'e yakin bir dusunce. Kaldi ki buna benzer kavramlar vahdet-i vücud ve ene'l-hakk olarak islamiyette de benzer ( sadece insanlarda var ilahin parcasi ) izdusumleri var.
O inanc abi budizmden tutta yezidilikte , Hafiz esedin bagli oldugu ( Rafizilik )kolda, ruhculukta da var . Mistizm diye kabaca isim verdim.

Ama islamda vahdedi vucud denen kavram meselesi inanilmaz ceviri hatalariyla ve art niyetle yanlis aktarilmis kitaplarda

@hamlet2006 Hocam
Amacım polemik yaratmak asla değil.:tskler:Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim; dua müminin silahıdır, imanı zinde tutar, haktır.Allah ile kul arasındadır,aracı barındırmaz.Dua gibi bir hususu; bu kadın gibi şaklabanların ve müridlerinin veya buna kananların yaptıkları,inandıkları ile aynı cümlede bulundurmak bile samimi mütedeyyin kişilere haksızlık olur.

Hocam tamam da "samimi mütedeyyin kişiler" samimi ateistlere, samimi deistlere vb. verdikleri tepkinin onda birini bu tiplere verselerdi dini ranta tahvil eden bu kafa bu kadar arsız olabilir miydi? O bakımdan bu samimiyet meselesini tehlikeli buluyorum. Cuma günü iş, aş, eş beklentisiyle Eyüp Sultan'ı dolduranlar samimi mi mesela? Ölçü ne, ölçüt ne?

Ayrıca bu şarlatanın yaptıklarının İslam tarihinde çok ciddi yeri var. Yani bu kadının yaptığı tartışmasız olarak toplumsal din algısının dışında diyemeyiz. (Metafizik olarak dinin kuralları dışında olabilir ama o ayrı konu. Aslolan söz müdür, sözün vücut bulmuş hâli midir dersek işin içinden çıkamayız.)

(link)
(link)

Serbest kürsü forumu baslık bısıkletle alakasız. Neden yeri olmasın ki
Bisiklet forumunda bisikletle alakasiz seylerin konusulmasi hep bana garip geliyor ( kendim de uzak duramiyorum o baska mesele )

Bisiklet forumunda bisikletle alakasiz seylerin konusulmasi hep bana garip geliyor ( kendim de uzak duramiyorum o baska mesele )
Bu forumda yonetım zaten katı ama konu dışı bölümunde konuyla alakalı konusmaya üyede böyle derse yonetım affetmez sonrao :D

@mariokaldato @umutcelik

Olaya su yönden bakarsak dualarında yetersız yada gereksiz kaldıgı cıkmaz mi?
Dip: okuyamıyorsanız kopyala yapıstır yapabılırım ve bu jrr tolkıenın orta dünya evrenı ıle ılgılı bı vıdeonun altına yapılan yorum

Dosyalar

• SAVE_20200224_174417.jpg
    SAVE_20200224_174417.jpg
    175,9 KB · Okunma: 10
Hocam tamam da "samimi mütedeyyin kişiler" samimi ateistlere, samimi deistlere vb. verdikleri tepkinin onda birini bu tiplere verselerdi dini ranta tahvil eden bu kafa bu kadar arsız olabilir miydi?

Şu cümelenizle asıl anlatmak istediğinize katılıyorum.Bu cümlenin altındaki mesajı algıladım ve de katılıyorum.
Gerçek dindar insan, ateisti kazanmaya çalışır, ateisti kırıp dökmeye çalışmaz.Çünkü o kaybedilecek kişi değil kazanılacak kişidir.Ama öyle dindarlar kaldı mı malesef yok.
Gerçek dindar insan bidatlarla, hurafelerle ,dini kendi menfaatleri için sömürenlerle de mücadele etmelidir.Maalesef o da yok.

Kazanın benı :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sram ritüeli biliyorum bende. Bisiklet shimano set olduğu için uygulayamıyorum.

Bu forumda yonetım zaten katı ama konu dışı bölümunde konuyla alakalı konusmaya üyede böyle derse yonetım affetmez sonrao :D

@mariokaldato @umutcelik

Olaya su yönden bakarsak dualarında yetersız yada gereksiz kaldıgı cıkmaz mi?
Dip: okuyamıyorsanız kopyala yapıstır yapabılırım ve bu jrr tolkıenın orta dünya evrenı ıle ılgılı bı vıdeonun altına yapılan yorum
Acıklama yapayım burda bilmeyen için eksik kalmasın

Eru ıllıvatar = tanrı. Bazen sadece eru dıye geçer bazen ılluvatar

Melkor= melek fakat şeytan gıbı bırsey ıslam da. Sonradan kötülüğü seçmiştir cesıtlı sebeplerden dolayı. Melkor gıbı 13 yaratılmıs daha var ısımlerı kıtapta vala dıye geçer

Sauron ve saruman = meleklerın yardımcıları ıslamda karsılıgı yok galiba gandalf ta bu kategorıdedır mesela. Bunlardanda epey var orta dunya evrenınde balroglar radagast örnektir. Peygamber de denebilir.

Son düzenleme:
Geri