Scudo Sports

Hidrolik Disk mi, Mekanik Disk Fren mi?

xxömür

Üye
Tepki
0
İsim
Ömür
Bisiklet alıcam aklıma takılan sorular var bütcem elverdiğince ya sıfır salcano NG 650 26" 21 Vites Hidrolik disk fren alıcam yada 2.el cok temiz salcano NG 750 29" 24 vites Mekanik disk fren alıcam hangisini secmeliyim. Hız acısından 24 vites ve 29" jant olması ng 750 yi öne cıkarıyor fakat hidrolik değil mekanik ng650 de hem sıfır hem hidrolik ama 26" jant ve 21 vites hız konusunda zayıf

Scudo
Gelecek cevaplar şimdiden belli. Mekanik tercih etmektense v fren tercih edin. Bütçe müsait ise hd alın ama bütçe biraz sıkıntıysa hd v mekanik yerine kadro ve/veya aksesuarları yüksek bir v fren alın. Forum arşivinde bu konuyla alakalı farklı zamanlara ait sayısız konu var. Onları incelerseniz aklınızda ki tüm sorular cevaplanmı olur..

Dipnot, jant boyutları hızdan ziyade engel aşılması ve kullanım konforunu daha çok etkiler sanırım..

at mı eşek mi gibi cevabı belli bir soru bu da.

@lealtad Pekala mekanik disk sistemli hali hazırdaki bisikleti Hidrolik sisteme cevirebilirmiyim ortalama maliyeti ne olur Ng 650 deki gibi techizatla

@lealtad Birde aklımdaki model Salcano ng 650 26" HD bu 21 vites ve 26 jant bu modele 8 li yada 9 lu kaset disk takabilirmiyim yada buna uygun 8-9 lu dişli varmıdır

@xxömür o şekilde hd yapmak daha maliyetli oluyor bildiğim kadarıyla. Direk hd almak daha mantıklı. Ama dediğim gibi nüyçe düşükse hd yerine v alıp ona verilecek parayla diğer aksamları kuvvetli bir bisiklet daha mantıklı ve kullanım ömrü uzun olur

@lealtad Haklısın ama Hd fren i cok istiyorum hevesim var ng 650 ihtiyaclarımı karsılıyor tek kafama takılan 21 vites olması 24 yapabilme sansım varsa hiç düşünmeden alıcam

@xxömür ha 21 ha 24 ne fark eder. Sanki 12-24 de arada çok büyük fark var. Zaten mtb yapacağı hız belli. B bisikletin olayı dağ ve dağda sana lazım olan hız değil hd. Tabi çamur kullanımı için vs. O sebeple hd al o zaman takılma fazla vitese

Şehir içi kullanımda mekanik fazla bile. Eğer dağdan ve tepeden iniş yapmayacaksanız hidrolik frenler gereksiz gibi geliyor bana. Bunun sebebi basit. Hidrolik fren koluna dokunmanızla hemen bisikletinizden cevap alırsınız. Mekanikte bu süre daha uzundur. Hidroliğin yaptığı işi fren teli biraz daha geç bir sürede yapmakta. Farkı bu, illede almak istiyorsanız şunu düşünün bir kere hidrolik frenler pahalı ve bozulduğunda siz müdahale edemezsiniz. Mekanik frenlere istediğiniz şekilde müdahale edebilirsiniz. Bir nevi açık kaynak kodlu yazılım gibidirler. Hemde fiyatları ucuzdur. Ben olsam hafif alaşım mekanik disk freni düşünmeden alırım. Hidrolik fren bakım setleri ayrı bir para ve uzmanlık istiyor. Bana kalırsa hertürlü mekanik iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Alp Ertunga
@lealtad Aslında hızlı olmasını isterim daga tasa vurmucam genede sehir ici kullanıcam işe git gel ve haftasonları gezileri icin bu sebep ile vitese ve jant boyuna takıldım

@xxömür ben bilgim dahilinde söyledim bişeyler, artık seçim sizin. Siz kulanacaksınız tercih size kalmış bundan sonra:)

@Atilla Gobel İlk başta bende mekanik disk için böyle düşünüyodum ama herkesin Hidrolik önermesinden sonra mekanik diski silmiştim aklımdan şuan şu ikilemdeyim 29" 24 vites MD mi yoksa 26" 21 vites HD mi kararsız kaldım

@lealtad ne kadar zormuş bu iş

@xxömür aceleye getirme iyice düşün taşın. İstanbuldasın zaten bolca dükkan ve mağaza gezme fırsatın var. Gez dolaş bu bisikletlerin bayilerine git bisikletileri canlı gör mümkünse bir biraz turla. Daha iyi karar almana yardımcı olacaktır bu

Siz bilirsiniz fakat mekanik iyi bir seçim. Birde şehir içinde ben 26" kullanıyorum ve memnunum.

bisikletle zart diye durmanı gerektirecek aktiviteler yapmayacaksan hidrolik diske gerek yok. ha tutuşu mükemmeldir, agressif kullanıcılar veya dağdan inenler için.
bunları yapmayacaksan v fren al, bak dalgana

@M.Gökhan BİROL agresif kullanıp dagdan inmeye niyetim yok sehir ici ve haftasonu gezileri ve birazda sürat icin kullanıcam bu sebeple dediğinize göre mekanik disk fazlasıyla iş görecektir ama v istemiyorum diskin görüntüsü olmalı

@xxömür
boş ver görüntüyü, disk fren bisikletinin ağırlığını yaklaşık 1 kg arttıracak, biliyorsun değil mi?

@M.Gökhan BİROL 1kg ya pek takılmıyorum malum disk olmazsa suluktur tamir kitidir cantadır v.s. derken 1-2 kg yu bulucak ekstralar zaten

Geri