hidrolik freni çok sıkmana gerek kalmıyor ki zaten.
diyelim çok sıktın. kaliteli frense bişe olmaz.
zaten kaliteli fren ise çok sıkmaya gerek kalmaz.
deore slx xt vb frenlerde tek parmak fazla sıkmadan çok güçlü fren çıkıyor ortaya.
daha alt modellerde fazla sıkmaya gerek kalmadan da fren iyi şekilde tutuyor.
sen ne yaparken çok abanıyon mesela. bende elixir 5 var avid.
bazen çok abanıyorum bişe olmuyor. oda yavaşladıktan sonra hemen tekerleri kitlemek için 1sn kadar.
Merakınızı bir bağlamda gidermek adına, zaten hidrolik frene bahsettiğiniz gibi abanırsanız, bisiklet bir yere siz bir yere uçarsınız. Allah muhafaza size asfalttan toplarız. Hidrolik fren birden kitler. Öyle abanamazsın frene, ya arka kayar hakimiyeti kaçırırsın, yada ön teker sapıtır. Kontrollü sıkmak lazım. Zaten ilk hidrolik frene geçince ve ilk hidrolik frene geçinci tam alışmadan ani fren yapman gerektiğinde v fren gibi kullanınca, ciddi tehlike atlatırsın. Hidrolik freni tadında, aheste aheste, bisikleti aşık gibi okşaya okşaya sıkacaksın zamanla alışılıyor.
Hidrolik kollara abanmayı gerektiren bir durum ne olabilirki....
Frenleri hava yapmistir.yada balatalara yag bulasmistir..tamirini yaptirin
Kollara asilmayin kollari kirarsiniz.
@Ahmet ERTAN
Mesela panik, tehlike anı, korku ve benzeri gibi herşey olabilir. Niçin abanmayı gerektiren bir durum olmasın ki. Yeni başlayan arkadaşların birden abandığını ve kaydırdığına çok şahit oldum.
@chnkrmz@soneryen@Ahmet ERTAN slx br-m675 frenlerim var.bisiklette yeni ama. Tutumuyor.hatta en ust seviye xtr nin ice tech balatalarını alıp taktım.hava felanda yok.tek parmakla pistonlar hemen haraket ediyor,diski sıkıştırıyor ama frenleme daha once kullandığım bunudan düşük modele gör yeterli gelmedi bana
Balata temizleyici ve diski temiz tutuyor musunuz? Bir kere başıma balata temizleyicim yağlı iken oldu. Fren kalitesi ciddi düştü. Daha sonra würt ün yağsız olanını kullanmaya başladım.
@soneryen herhangir temizleyici kullanmadım.daha doğrusu bisiklet kirlenecek kapasitede uzun yola çıkmadım henüz ama bu fren kaybının nedenini merak ediyorum.
@Ercan Cebeci peki hocam bu mesafe ne kadardır? Aksine kullandıkça deforme olması gerekmez mi? Sonuçta metal metale sürtüyor
Tek parmakla mukemmel fren yaparlar..senin balatalara yada diske yag bulasmis sanirim.balatalari sok su zinparasiyla ziparala sabunlu su ile yika diski de sabunlu suyla yika ..
@uninvited mesafeden ziyade frenlerin kullanimiyla alakali. Yokus asagi iniste frenle inmek bu sureci kisaltir. Balata ve diskin birbirine alismasi gerekir. Bu arabalarda da aynidir. Balata degiaiminden sonra bir sure frenler zayif tutar sonra alisinca normale doner. Yinede duzelmiyorsa balatalara yag bulasmis olabilir.