Gokalp Gokmenler
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 346
- Bisiklet
- Giant
Arkadaşlar bugün ön lastiğim patladı. Jantı söküp lastiği onardıktan sonra jantı tekrardan yerine taktım ve bu sırada diskin kalipere sürttüğünü farkettim. Fren ayarının bozulmuş olabileceğini düşünerek kaliper kısmını tutan vidaları gevşetip freni sıktıktan sonra vidaları tekrardan sıktım ancak hiçbir faydası olmadı. Bugün en az 10 kere fren sıkılı iken, kaliperi tutan vidaları gevşetip sıktım ancak diskin kalipere sürtmesinin önüne tamamen geçemedim. Bazı denemelerimde daha az, bazense daha çok sürtme yapıyor ancak sürtmeyi bir türlü sıfırlayamadım. Zaten çıplak gözle bakılınca da hep iç taraftaki kaliperin diske sürttüğü görülebiliyor. Fren diskimde herhangi bir yamukluk söz konusu değil, zaten bugün jantımı sökene kadar herhangi bir sürtme sözkonusu değildi. Bundan yaklaşık iki ay öncede ön jantı sökmem gerekmişti o zamanda jantı taktığım zaman fren ayarı tutturmak biraz sorun olmuştu ama 3. denemede falan ayarı sorunsuzca tutturmayı başarmıştım ama bu sefer ne yaptıysam olmadı. Ön frenim çok zor ayar tutuyor, bu kaliperin diske sürtmesini engelleyebilmek için yapabileceğim başka birşey varmı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.